Apua, Apua! Mitä uskallan syödä, kun aina vaan närästää?

vierass
Mun miehellä oli vuosia sitten kaamea närästysongelma, ajoittain käytti jotain lääkkeitä ja kävi tähystyksessä yms.. alkoi sitten vähentämään hiilihydraatteja ja erityisesti viljatuotteet ja sokerin syönnin lopetti lähes kokonaan. Nykyään ei närästä oikeastaan koskaan muulloin kuin jos erehtyy esim vehnää syömään. Eli kunnollisen karppauksen kokeilua suosittelisin! :) Esim kurkku oli hälle aikoinaan painajainen, nykyään pystyy syömään normaalisti kun karppaa.
Meillä miehellä oli sama paitsi että kaikki mahdolliset lääkkeet tuli käytettyä. Karppauksen myötä (viljat ja sokerit pois) vaivasta pääsi eroon. Kahvi, jota ennen ei voinut edes ajatella, ei enää aiheuta mitään ongelmia.
 
kammoan????
Voi jee sait ton kammoan kaikkea linkittäjän ketjuusi.... Koita suodattaa....

Mut hae niitä happosalpaajia apteekista!-niin kuin moni jo ehdottikin. Ne on ihan samaa tavaraa mitä lääkärikin määräisi..

Ja sanokaas nyt mikä se niiden lisäks otettava litku oli, se mikä teki sen vaahtotulpan ettei ruoka nousis ylös....??? Gaviscon???! Sitä sai antaa vauvallekin, mutta käytetään kyllä ihan aikuisillakin.

Ja hei entisenä munuaishoitajana sanon, että jätä se sooda! Sitä ei saa käyttää kuin hetken tuohon tarkoitukseen, muuten se voi tuhota munuaiset.
Tiesikö muuten munuaishoitaja, että alumiini tavallisessa vedessä pilasi monen dialyysihoidon?

Voihan veseddä olla paljonkin vikaa - jopa niitä lääkejäämiä! Niitähän ei saa pois vedenpuhdistamossa, kun siihen ei ole olemassa mitään systeemiä:-(

Mut kalat Itämeressä ovat sairaita, munuaiset eivät toimi. Pitäis vähän ajatella, mitä näpeistään päästää!

Kemikaalicocktail: E621

Toi sivusto on onneksi nuorisolle jo aika tuttu, mutta millä järjellä se vastuu meidän sotkuista nyt sysätään heille?
 
vvvvv---lle
Ennen kokattiin alumiinikattiloilla, mutta sitten se todettiin haitalliseksi ja kattilat kiellettiin. Nyt on siirrytty pitkälti puoli- ja kokoeineksiin, jotka on valmistettu tai jotka kehotetaan valmistamaan kotona valmiissa pakkausastiassaan - alumiinivuoassa. Onko niin, että elintarviketeollisuuden käyttämänä alumiini ei ole epäterveellistä?

Alumiini ei tosiaan ole ihmiselle terveellinen tai turvallinen aine, ja merkittävin alumiinin lähde on ruokavalio. Elintarvikkeiden sisältämä alumiini on peräisin luonnosta, alumiinia sisältävistä lisäaineista sekä elintarvikkeen kanssa kosketuksissa olevista materiaaleista, kuten kattiloista, pannuista ja alumiinifoliosta. Nykyään alumiinia sisältävät elintarvikepakkaukset on pinnoitettu niin, ettei niistä juurikaan liukene alumiinia itse tuotteeseen. Kuitenkin jonkin verran liukenemista tapahtuu, joten paljon alumiinirasioihin säilöttyjä ja niissä kuumennettavia ruokia käyttävien voisi olettaa altistuvan enemmän alumiinille. Hapan syövyttää alumiinia, joten vanhan ajan alumiinikattiloilla ei kannata keitellä tai lämmitellä happamia marjoja. Myöskään metallista ruoka-astiaa ei kannata kääräistä alumiinifolioon, sillä nämä kaksi metallista aineosaa aiheuttavat alumiini liukenemisen itse ruokaan. EFSAn eli Euroopan elintarviketurvallisuusviraston tutkijat ovat arvioineet eri elintarvikkeiden sisältämän alumiinin turvallisuutta ja määrittäneet alumiinin siedettäväksi viikkosaanniksi 1 milligrammaa (mg) alumiinia painokiloa kohti. Arvion mukaan turvallinen alumiinin saanti voi ylittyä huomattavalla osalla Euroopan väestöä."
 
"satu"
Itsellä närästyksen aiheuttaa viljat ja sokeri. Jonkun verran pystyn syömään, mutta en paljoa. Kaurapuuro varmaan pahin aiheuttaja itselläni. Renniet on onneksi auttanut.
 
etsi
[QUOTE="satu";30444010]Itsellä närästyksen aiheuttaa viljat ja sokeri. Jonkun verran pystyn syömään, mutta en paljoa. Kaurapuuro varmaan pahin aiheuttaja itselläni. Renniet on onneksi auttanut.[/QUOTE]

No siinä sattuu olemaan monta muuta ainetta, joita ei kannata ottaa. Esimerkiksi maltodekstriiniä. Itse en ole ikinä kokeillut, koska mantelijauheella saa vaivan pois jos sattuu yllättämään. Kun syö kotona tarpeeksi, ei tarvi kyläpaikoissa ottaa riskejä:-D
http://koti.utanet.fi/~paula/kotikokkeli/aivovaurio.htm
 
No joo, täytyy kyllä sanoa, että olo on kummasti helpottunut nyt ruokavalionmuutoksen myötä. Edelleen saattaa nousahdella sellaista ällöä mahahappoa suuhun asti, jos kovin kumartelee syönnin jälkeen, mutta se jatkuva korvennus on poissa. Tai sitten se on vaan lievänä.
Ainut vaan, että nyt särkee selkää öiseen aikaan, niin en pysty sen vuoksi nukkumaan kunnolla :kieh:
Mutta eipä auta popsia Buranaakaan tuohon selkäsärkyyn, ellen halua pilata mahalaukkuani ihan lopullisesti.
 
ok
[QUOTE="vvvv";30443980]http://iltalehti.fi/ulkomaat/2013012316590731_ul.shtml

Ei sitä tarvii olla niin turhan nöpönnuuka että dialyysistä selviää hengissä.[/QUOTE]

Buranaa?

ei tulis mieleenkään ottaa kipulääkkeitä, jos on yhtään mahavaivoja!

munuaiset taitaa olla sen takia nyt vaarassa - nehän ovat selässä...
 
ok
Itsellä pahimmat oireet aiheuttaa esim rasva (pulla yök), tuore paprika, alkoholi...
En myöskään syö yleensä myöhään enää mitään.

Käytössä myös lääke, jos kunnolla alkaa korventamaan ja polttamaan.
joo, kasvirasva voi olla maissista ja soijasta tehtyä kasviöljysekoitusta, siis GMO. ja margariineissa niitä on. Rypsiöljyssä on neonikonikoidijäämiä, joten ei kannata sitäkään käyttää, jos ei ole luomua. Lidl`n luomuvoi on parasta;-)

solunetti: Munuaiset

Ei munuaiset selviä kaikesta myrkkykuormasta mitenkään.
 
S C D
Kortisoni närästää kamalasti, mutta siihen ei pidä ottaa mitään "vatsansuojalääkettä", koska sellaista ei ole olemassakaan!

Liian kova ja karkea kuitu närästää, jätä sellaiset pois. Ruokavaliossa manteli auttaa närästykseen:
http://www.crohnjacolitis.fi/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl?num=1388934559/9#9
 
kaikille
Kortisoni närästää kamalasti, mutta siihen ei pidä ottaa mitään "vatsansuojalääkettä", koska sellaista ei ole olemassakaan!

Liian kova ja karkea kuitu närästää, jätä sellaiset pois. Ruokavaliossa manteli auttaa närästykseen:
Crohn ja Colitis ry - CCAFIN - SCD Suomessa
Oikeastaan nämä kannattaa katsoa ensin siellä:


"Ruoka, joka lisäaineita tarvitsee, on itsessään vaarallisen huonolaatuinen:

Fr...


Symtom Free of Crohn's disease by eating NON-GMO foods.

Symtom Free of Crohn's disease by eating NON-GMO foods. - YouTube
"
 
virlä ehtii katsoa
ExReflux
Kuulostaa enemmänkin hapottomalta mahalta. Monesti ihmiset vetää happolääkkeitä täysin turhaan ja vaarantavat vain terveytensä, koska vatsahappojen ollessa matalalla, ruoka-aineet eivät pilkkoudu ja patogeenit eivät tuhoudu.

Luonnon keinoin tehty lääke on pellavansiemenlima. Laittaa ruokalusikallisen pellavansiemeniä vesilasiin yöksi jääkaappiin ja juo aamulla. Ei maksa juuri mitään. Maku on aluksi ällöttävä, mutta siihen tottuu. Samalla saa tärkeitä rasvahappoja.

Itselläni on ollut aikoinaan vakava refluksitauti, johon söin protonipumpun salpaajia (Omeprazol) ja monia muita lääkkeitä. Verta vuotavaa vatsaa hitsattiin kiinni pariin otteeseen. Kahvi poltteli todella paljon sisuskaluja, samoin paprika ja hiilihapolliset juomat. Nykyisin voin juoda vaikka kymmenen kuppia kahvia ilman minkäänlaisia oireita.

Aluksi kannattaa muuttaa ruokavalio sellaiseksi, että se sisältää paljon rasvaa ja proteiineja, mutta mahdollisimman vähän sokereita (hiilihydraatteja). Karppaus sopii tähän hyvin. Menee muutama kuukausi, kun ruoka-aineet alkavat taas sopia ilman närästystä. Stressiä kannattaa myös välttää, sillä stressi aiheuttaa monenlaista vaivaa.
 
"paula"
No se Hypochylin on poistunut Fimean listalta. Sitähän monille määrättiin hapottoman mahan hoidoksi.

Hapot tietysti laimenee, jos aina juo jotain ennen ruokailua tai ruokailun aikana. Juomat vois juoda sit kun ei enää aio syödä - siis vain janoon?
 
Närästykset yms. vaivat jäivät taa, kun aloin noudattamaan vhh-ruokavaliota.
*muoks* Nyt kestää kahviakin juoda, no problemo... :p
 
Mä uskon, että toi vhh voi hyvinkin viedä oireet veks. Mua kun ainakin närästyttää aj turvottaa eniten aina silloin kun ollaan oltu mummolassa kylässä ja syöty kaikenmaailman makeita leivonnaisia.

Mut hätäapua närästykseen löytyi! Valmarin! Mut jessus että se maistuu pahalta...
 
VHH on tosiaan hyvinkin tehokas närästykseen (ja oudosti siten, että rasva ei olekaan se pahis, vaan kotimaiset viljat). En ihan tarkalleen vielä hahmota onko kyse viljatuoteiden (ja mahdollisesti esim. karrageenin) aiheuttamasta tulehduksesta vatsalaukun epiteelissä, vai poistaako se jotenkin oudosti vatsalaukun limaista pintaa, tai sotkeeko esim. pepsiinin tai gastriinin toimintaa, mutta jollain tavalla VHH todellakin vähentää koko kehon tulehdusta (näkyy herkässä CRP:ssä myös). Sinänsä hassua, että gastroenterologit edelleen opastaa potilaitaan välttämään kahvia, rasvaisia ruokia ja mm. paprikaa, kun VHH:lla voidaan selvästi osoittaa päinvastaista.
 
p@ul@
VHH on tosiaan hyvinkin tehokas närästykseen (ja oudosti siten, että rasva ei olekaan se pahis, vaan kotimaiset viljat). En ihan tarkalleen vielä hahmota onko kyse viljatuoteiden (ja mahdollisesti esim. karrageenin) aiheuttamasta tulehduksesta vatsalaukun epiteelissä, vai poistaako se jotenkin oudosti vatsalaukun limaista pintaa, tai sotkeeko esim. pepsiinin tai gastriinin toimintaa, mutta jollain tavalla VHH todellakin vähentää koko kehon tulehdusta (näkyy herkässä CRP:ssä myös). Sinänsä hassua, että gastroenterologit edelleen opastaa potilaitaan välttämään kahvia, rasvaisia ruokia ja mm. paprikaa, kun VHH:lla voidaan selvästi osoittaa päinvastaista.
Niinpä!
On muuten kumma, et niissä yhteyksissä ei eritellä luomua tavallisesta, sillä esimerkiksi niiden poikkeusluvalla viljelyyn käytettävien myrkkyjen lisäksi kasveissa on jäämiä rikkaruohojentorjuntaan käytetyistä aineista. Esimerkiksi rotille on tulut aivosyöpää, mut niin vaan saa käyttää. Olennaista tuossakin on se, miten se on sinne käyttöturvallisuustiedotteeseen merkattu: erikseen lukee rotat ja aivot tietyssä kohdassa, mut ei aivosyöpä, jonka hakukoneet saattais löytää.
Luomussa niitä ei sallita.
Mistään et voi tietää, mitä on käytetty, jos et tunne viljelijää. Viljassa noiden lisäksi on vielä korrenvahvistajajäämiä. ---ja se liian vahva kuorikerros esim täysjyvässä, joka ei ole luomua, saattaa närästää.
 
p@ul@
Jatkan vielä edelliseen postaukseen, et se käyttöturvallisuustiedote löytyy edellisen linkin takaa oikealta linkkinä. Mut toisaalta löysin tällaisen tekstin, kun laitoin sen vaikuttavan aineen hakuun:
"Käytetyistä aineista suurimman vesieliöille kohdistuvan paineen aiheutti vuosina 2010 ja 2011 käytetty aklonifeeni -rikkakasvien torjunta-aine (yli 21 000 CTU), jota käytettiin vuosina 2010 ja 2011. Aklonifeenin on todettu olevan yksi tällä mittarilla laskettuna haitallisimmista tehoaineista Suomessa, kun tiedot on laskettu 63 aineelle yli 180 tehoaineesta (Räsänen ym., 2014b, 2013). Seuraavaksi eniten haittaa aiheuttivat kaikkina vuosina käytetyt lambda-syhalotriini –tuholaistorjunta-aine (yli 1400 CTU) ja linuroni –rikkakasvien torjunta-aine (yli 500 CTU). Lambda-syhalotriini on linuronia haitallisempi aine tällä mittarilla mitattuna eli sillä on korkeampi karakterisointikerroin. Yleisesti voidaan todeta, että porkkanatilalla käytettiin useita eri torjunta-aineita ja käytetyt aineet voivat aiheuttaa korkeita ekotoksisia vaikutuksia. Runsas käyttö johtui tässä tapauksessa seuraavista tekijöistä. Tilan porkkanaa viljellään orgaanisilla mailla, jotka tyypillisesti sitovat rikkakasvitorjunta-aineet niin tiukasti ja estävät näiden aineiden juuristovaikutukset. Rikkakasvien torjunta-aineilla on siis sekä lehtien kautta kulkeutuva vaikutus ja maan kautta kulkeutuva vaikutus juuristotasolla, jos kyseessä on kivennäismaa. Tilalla rikkakasvitorjuntaa joudutaan tekemään moneen kertaan, jos lehtirikkakasvien taimettuminen tapahtuu epätasaisesti. Tämä selittää monet rikkakasvikäsittelyt ja myös ainevalikoiman lisääntymisen näissä. Lisäksi porkkanaa viljellään pelloilla, jotka useimmiten ovat hyvin metsäpyöräkkeiden suojaamia, mikä tarkoittaa myös monimuotoista aluetta. Toisaalta metsäpyöräkkeet suojaavat myös tärkeintä tuholaista eli porkkanakemppiä, joita taas siirtyy sitten isoin populaatioin porkkanapellolle. Porkkanakemppi voi tuhota porkkanan laadun, kuten myös sadon, tehokkaasti. Sen torjunta-aineet ovat pyretroideja, joille tunnetusti syntyy aika helposti resistenssiä. Sen takia on perusteltua että tehoainetta vaihdetaan koko ajan, vaikka ristikkäisresistenssikin on myös yleistä. Tämä selittää runsaan pyretroidien määrän. Pyretroidit pieninäkin käyttömäärinä voivat olla hyvin haitallisia eliöille jo pienillä pitoisuuksilla."

Luomuviljelyssä kannattaa huomioida uuden kuun aika: silloin itää ne rikkaruohoenkin siemenet, koska kaikki itää just silloin parhaiten. Jos osaa ajoittaa kaikki oikein, ei mitään ongelmaa tulekaan - siis ei pidä tehdä väärään aikaan niitä hommia eikä rikkaruohoille pidä koskaan tuhlata kasteluvesiä :)

Jos taas ehtii poistamaan rikkaruohot ennen kukintaa, ei ongelmaa tule. Kateviljelyllä suojataan kastematoja ja nehän sen maan pitää kunnossa. Jos myrkytetään, katoaa nekin ja maa on pian pilalla:-(
 
p@ul@
Kloorimekvattikloridi on kasvunsäädettä ja niitäkin on tietenki monen merkkisiä a on sekoituksiakin... Mut näyttää olevan rasvaliukuinen, joten se selittää sen, miksi joillakin just rasva närästää - mulla ei koskaan, kun rasva on luomuvoita, Lidl myy parasta, kun en sitä syanidisuolaa halua käyttää, mitä suolatuissa on. Närästys on tosi inhottava uttu, mut askorbiiinihappo ja sitruunahappo ovat pahimpia - mut niitähän voi olla luomussakin?

Aika paljon jää pois, kun tekee itse kaiken, mut kyllä ne hiivauutteet ja hydrolysaatit ym glutamaatit närästää kans. Mantelijauhetta kun laittaa ruokiin, unohtuu koko vaiva, mut en siltikään käytä sellaista, mistä tulis ilman manteliakin. Kahvi mulla on luomua, Mundoa. o maunkin vuoksi, mut ei pidä keittää siitä liian vahvaa.

Belgialaiset vilelijät saivat oireita korrenvahvistajista eivätkä halunneet kauan sitten käyttää, kuulin radiosta, mut muualta en oliskaan tiennyt karttaa esim viljan leseitä, jotka eivät ole luomua. Eron huomaa pian, mut syy on just niissä sahanpuruihin verrattavissa muruissa: vatsasta täytyy erittyä enemmän suolahappoa niiden liuottamiseen. Mut onhan ne muutenkin myrkkyjä ja esim olkien käytöstä lihakarjalle on olemassa varoaika.. Ihminen ne varoajat määrittää, mut kai se on sama, mitä niille syötetään viikkoa ennen teurastusta? Mun mielestä ei ole, kun ne aineet menee suoraan eläimen maksaan.
 

Yhteistyössä