Aborttiketju, puolesta-vastaan

Ei pilata tuota toista ketjua. Ehdin vähän aikaa vääntää kun uimareissu peruuntui...

Mun teesit aborttia vastaan:
- toisen ihmisen elämän kestosta ei ole ulkopuolisilla oikeutta päättää.
Pelkkä siittiö tai munasolu ei ole ihminen, siinä ei ole mikään vielä alkanut, mutta kun ne yhdistyvät niin se munasolu alkaa heti monistua ja kehittyä, jos kehitystä ei estetä.

- hedelmöittymisessä muodostuu ainutlaatuinen ja yksilöllinen geenikokoelma äidin ja isän suvusta:kasvonpiirteet, vaaleat/ruskeat mitkälie hiukset, musikaalisuus, matemaattisuus, ADHD, vaivaisenluutaipumus ja sydän-ja verisuonitautitaipumus.

-Ne jotka sanovat että sikiöllä ei ole vastasyntyneeseen vauvaan verrattavia ihmisoikeuksia, niin vetoan lopputulos-teoriaan: sen mukaan abortti on murha, koska abortissa kajotaan lopputulokseen, eli keskimäärin 80 vuotta kestävän elämään.
Eli vaikka se 80 vuotta kestävä elämä on ollut aluillaan jo muutaman viikon, niin yhtäkkiä se ei jatkukaan. -> Sherlock, ei tulekaan sitä 80 vuotta kestävää elämää!
Hedelmöittymisen jälkeen oli tulossa yksilö eli 80-vuotiaaksi elävä Pirkko-Irmeli Tuppurainen punaisine hiuksineen ja iloisine huumorintajuineen, mutta ei olekaan tulossa!

-se sikiö/vauva ei ole osa äitinsä kehoa vaan jo kohdussa hänellä on oma kroppa. Kohtu on vaan kehittymispaikka, 9 kk:n jälkeen se vauva jatkaa äidistään erillisenä ihmisenä elämistä seuraavat 80 vuotta. Jotkut matkustavat jopa toiselle puolelle maapalloa eli kauaksi äidistä.

- mennäänkö samantien lastenkoteihin ja vammaislaitoksiin ja sanotaan kaikille että valitkaas nyt itsari tai henkiinjääminen?
-> ne jotka pelkää syrjäytyneen perheen abortoimattoman sikiön tulevan elämän puolesta, niin voin sanoa:eek:saavat ne tappaa itsensä sit nuoruudessa tai aikuisina itsekin, ei siinä tartte muiden päätäntää sitä ennen

- kenellä on oikeus määrittää, mikä on ihmisarvoinen elämä? En muista sitä kyselytutkimusta mutta siinä useampi vammainen oli tyytyväinen että häntä ei oltu abortoitu ja moni ihmetteli sitä että miksi heidät nyt olisi pitänyt lopettaa.
Elämä itsessään on ihmisarvoista.

********************************
-poikkeuksena mulla raskaudet jossa äidin henki on vaarassa, niissä abortti on tehtävä
-raiskaustapaukset on vaikeita, mutta en lähtisi silti yhtä ihmistä tappamaan, vaan niissä tehostettu tuki oltava äidille
-insestitapaukset on vaikeimpia, en osaa sanoa.
 
Viimeksi muokattu:
Jos abortti on se pienempi paha niin sitten se. Kyllä mulle elämä on elämä hedelmöityksestä lähtien, mutta minusta abortti on pienempi paha kuin syntyä ei-toivottuna perheeseen, jolla ei ole edellytyksiä huolehtia lapsesta ja lapsi joutuu kärsimään.
 
  • Tykkää
Reactions: StaRR
"jepp"
Poikkeuksetta puolesta. Naisen oikeus omaa kehoonsa menee syntymättömän oikeuksien edelle, hyvä näin. Lisäksi toivon, että jokainen lapsi saa syntyä haluttuna ja toivottuna. Lasten pahoinvointi on jo nyt suurta ja abortin kieltämisellä se vaan lisääntyis. Mitään adoption ihannointia en ymmärrä. Suomessa tehdään n 10 000 keskeytystä vuodessa. Täysin utopistinen ajatus, että heille kaikille olisi tarjolla hyvä ja rakastava koti. Lisäksi abortin kieltäminen saisi ihmiset eri arvoiseen asemaan. Rikkaat menis teettämään keskytykset ulkomaille ja köyhät turvautuis laittomaan aborttiin, joka pahimmillaan on henkeä uhkaava toimenpide naiselle. Lisäksi aborttilääkkeet alkais liikkua mustassa pörssissä.
 
Eli mennäänkö joukolla lastenkoteihin ja huostaanottopaikkoihin ja tapetaan kaikki vauvat?
No en usko, että sitä katsottaisiin hyvällä yhteiskunnassamme. Jos ajatellaan järkevästi niin moniongelmaiset ihmiset eivät ole parhaita lasten kasvattajia. Heitän myös mutulla, että jo kohdusta lähtien aliravittu, päihteisiin koukutettu (kyllä, myös nikotiini koukuttaa) lapsi, jonka vanhemmilla ei ole kykyjä tai jaksuja olla lapsen kanssa, niin tällainen lapsi useammin seuraa vanhempiensa polkuja kuin kykenee jättämään sen noidankehän.

Kuolema ei ole pahin asia. Pahinta on, jos lapsi kärsii. Olen itse tehnyt lastensuojeluilmoituksen ex-tuttavan lapsista, joiden kotona oli merkittävä väkivallan uhka. Vaikka se kohdistuisi vain toiseen vanhempaan, millaista on yrittää mennä maate, kun toista vanhempaa potkitaan tai jotain, viereisessä huoneessa? Tai kuten exäni, joka sai lapsuudessaan usein kotona ruoaksi vain vettä ja vehnäjauhoja, päätyi sitten huostaanotetuksi. Onko se ihmisarvoista elämää? Ihmisille annetaan eläintenpitokieltoja, mutta lapsia saa pukata kuka vaan, kärsimään vuosikausia, luultavasti loppuikänsä.
 
Ent. Ksantippa S.
Miksi haluat lapsia syntyväksi ihmisille, jotka eivät osaa ja/tai halua olla vanhempia?
Tämä on erittäin hyvä kysymys. Miksi jotkut haluavat maailmaan päihteistä vammautuneita lapsia, raiskauksista alkunsa saaneita lapsia, lapsia, joiden vanhemmat ovat itsekin lapsia, lapsia rangaistukseksi suojaamattomasta seksistä?

Siksi, että saisivat tuntea itsensä hyviksi ihmisiksi. Raakaa.
 
Alkuperäinen kirjoittaja samaa mieltä ku ap;30100203:
Miksi halutaan lapset mieluummin kuolleiksi kuin hyviin huolehtiviin adoptiokoteihin?
Oletko itse adoptoitu? Onko sulla mitään käsitystä adoptioista, pintaa syvemmältä? Ei mulla ole muuta kuin toisen käden tietoa, mutta mitä oon kattonu esim. tota Kadonneen jäljillä -sarjaa, niin moni adoptoitu on aina tuntenut itsensä ulkopuoliseksi perheessään huolimatta siitä miten hyvä on se adoptioperhe ollut. Adoptio voi mennä pahasti mönkään, ei se adoptoiminen tee kenestäkään automaattisesti erinomaista vanhempaa ja kiintyminen ei-biologiseen lapseen voikin olla vaikeaa.

Aikuiseksi kasvaneet adoptiolapset ovat kirjoittaneet kirjoja asiasta ja ainakin joidenkin mielipide on ollut, että abortti olisi ollut parempi.
 
..aha......
Alkuperäinen kirjoittaja samaa mieltä ku ap;30100203:
Miksi halutaan lapset mieluummin kuolleiksi kuin hyviin huolehtiviin adoptiokoteihin?
Siksi koska adoptio ei ole helppo juttu, ei lapsen eikä kenenkään kannalta ja molemmista kokemusta sekä lapsen annosta adoptioon että abortista.
 
  • Tykkää
Reactions: astrolabe
vieras-
Alkuperäinen kirjoittaja samaa mieltä ku ap;30100203:
Miksi halutaan lapset mieluummin kuolleiksi kuin hyviin huolehtiviin adoptiokoteihin?
Jos maailma on täynnä näitä hyviä ja huolehtivia adoptiokoteja, niin miksi meillä silti on laitoksia ja niissä lapsia? Miksi maailmassa on miljoonia lapsia ilman kotia? Montako adoptoitua lasta sinun kotonasi asuu? Montako adoptiohakemusta on vetämässä?
 
Ent. Ksantippa S.
Alkuperäinen kirjoittaja samaa mieltä ku ap;30100203:
Miksi halutaan lapset mieluummin kuolleiksi kuin hyviin huolehtiviin adoptiokoteihin?
Suomessa tehdään vuosittain noin 10 000 aborttia. Näytä minulle ne hyvät huolehtivat adoptiokodit esim. alkoholin ja huumeiden vaurioittamille lapsille.
 
mietihän
  • Tykkää
Reactions: Owl ja Echo
Alkuperäinen kirjoittaja mietihän;30100252:
Ne kaikki 10 000 äitiä on narkkaria ja alkoholistia? Tuskin. Eiköhän suurin osa hoitaisi lapsensa hyvin kun vain jättäisivät tappamatta hänet jo ennen syntymää.
Eikö ole positiivista että nämä äidit ajattelevat sinuakin ja maksamiasi veroja? Tappavat ei toivoton lapsen ennen kuin jäävät makaamaan kotiin sossunelätiksi tai hylkäisivät lapsen. Fiksumpaahan raskaus on keskeyttää eikä jäädä odottamaan, että "kyllä mä sitten niin maan perkeleesti Rakastan tätä kun se syntyy". Tietenkin on niitä jotka sitten rakastavatkin hengiltä, mutta ei kovinkaan moni.
 
miksi miksi
"Miksi maailmassa on miljoonia lapsia ilman kotia? "

Miksi adoptiojonot on vuosikausien mittaset ja silti monet jää lopulta ilman lasta?

"Jos maailma on täynnä näitä hyviä ja huolehtivia adoptiokoteja, niin miksi meillä silti on laitoksia ja niissä lapsia?"

Huostaanotetut sijaislapset ei oo sama kun adoptio.
 
  • Tykkää
Reactions: Owl
Ent. Ksantippa S.
Alkuperäinen kirjoittaja mietihän;30100252:
Ne kaikki 10 000 äitiä on narkkaria ja alkoholistia? Tuskin. Eiköhän suurin osa hoitaisi lapsensa hyvin kun vain jättäisivät tappamatta hänet jo ennen syntymää.
Jos abortti kerran on sama asia kuin murha, niin mikä estää näitä 10 000 äitiä murhaamasta lapsiaan näiden synnyttyä? No, ainoastaan se, että se on sattuu olemaan rikos, näinhän täällä on annettu ymmärtää.

Juu, lisää lapsia tällaisiin koteihin. *sarkasmivaroitus*
 

Yhteistyössä