On poika jykevä ja istuessa tulee vatsamakkarat. Mut en tiedä mitä tehdä, karkkia ei kotona syödä, kun mummulassa saa sitä kerran viikossa. Harrastaa 2 krt viikossa jalkapalloa, 1 kerta viikossa yleisurheilukoulua ja kerran viikossa aikidoa.
Aamulla syo 2 ruiseleipää ja kupin maitoa, päiväruoka ja illalla taas kaksi leipää ja maitoa. Välissä jonkun jugurtin tai viilin ja hedelmää. Naksuja yms ehkä pari kertaan kuukaudessa noin 100 g kerralla. Trippiä pari kertaa viikossa. Missä menee vikaan? Ruoka on tavallista kotiruokaa.
Pieleen menee sokerin määrässä! Elimistölle on ihan sama muodostuuko glukoosia ruisleivästä, hedelmästä vai karkista, se joka tapauksessa nostaa verensokereita ja se taas aiheuttaa insuliinin tuotantoon piikin. Insuliini on myös kasvuhormooni ja vaikuttaa myös energian varastoitumiseen.
Jos katsot lapsesi ruokavaliota, huomaat että se koostuu lähes pelkästään sokerista ja hiilihydraateista: leipää, jogurttia, hedelmää, pillimehua, jne. Veikkaan, että kotiruokakin on hyvin peruna / pasta / riisi -painotteista ja ruoan lisäksi syödään vielä vähän leipää.
Kokeilkaa koko perhe kuukauden ajan jättää pois leipä, valmiiksi maustetut jogurtit ja viilit, murot, mehut, makeat hedelmät (esim. banaani ja rypäleet) namit, sokeri, peruna, riisi ja pasta. Korvatkaa ne juureksilla, kanalla, kalalla, lihalla, kasviksilla, täysrasvaisilla maustamattomilla jogurteilla ja viileillä, kananmunilla, marjoilla, juustoilla, oivariinilla ja täysrasvaisilla maitotuotteilla (maito, kerma, jne). Tiedän, että viralliset suositukset ovat ihan erilaiset, mutta ei kuukauden kokeiluun kukaan kuole. Tulette itse huomaamaan eron omassa olosanne ja myös lapsissanne. Turha napostelu jää pois ja mielialan heilahtelut lapsilla vähenee kun insuliini ei ole sotkemassa elimistöä. Kaiken muun lisäksi paino alkaa tasaantua.
Voin melkein luvata, että kuukauden jälkeen ette halua enää takaisin "normaaliin" ruokaan ja "normaaleihin" fiiliksiin.