rasvass
Mites toi tohon rasvaan liittyy??Kolesterolipitoisia ruoka-aineita kyllä välttelen, niin lasten kuin aikuisten osalta.
Mites toi tohon rasvaan liittyy??Kolesterolipitoisia ruoka-aineita kyllä välttelen, niin lasten kuin aikuisten osalta.
Minä taas katson, että liian vähäinen energiansaanti ei ole yhdenkään suomalaisen ongelma, vaan liian energian saanti. Myös aika monen lapsen. Ja se läski ei sinne vyötärölle edelleenkään potusta tule, väitän. Kotona ei välttis "tyrkytetä" em. asioita, mutta jostain syystä lapset niitä oppii vetämään. Päiväkodin ongelma ei mielestäni ole peruna, vaan sokerikiisseli välipalalla, sokerimurot aamupalalla jne.Ei se peruna heitä lihota, vaan saa mahan täyteen ilman mitään tärkeämpiä ravintoaineita. Päiväkodissa, koulussa ja kotona ei lapsille tyrkytetä karkkeja ja energiajuomia, joten se on sitten toki eri keskustelu.
tiedätkö mitä pääruoka tarkoittaa??Alkuperäinen kirjoittaja pääruoka;29833843:Kun lukee noita päivän ruokalistoja, missä kerrotaan muille mitä on syönyt päivän aikana, niin huomaa perunan olevan se pääasia.
Esim. yksi ateria: 1-2 perunaa,vähän kalaa, salaattia. Ts. se peruna mainitaan ihan ekana ihan kuin se olisi se pääruoka. (vaihtoehtosesti sitten mainitaan pasta tai riisi)
C-vitamiini tuhoutuu kuumennettaessa lähes kaikki. Syötkö pottuja raakoina tai vedät niitä 1kg päivässä?Porkkanassa on vähemmän c-vitamiinia ja enemmän sokeria kuin perunassa.
Kyllä mä väittäisin, että kaikkea kohtuudella. Ihan turha perunasta mitään saatanaa tehdä
TiedänAlkuperäinen kirjoittaja ööööööh;29833864:tiedätkö mitä pääruoka tarkoittaa??
Eihän kastike ole perunalle tarkoitettu.bataatti ja porkkana ovat imeliä, en söisi kastikkeen kanssa. parsaa vaikea "muussata", ja niin tykkään perunan syödä, että kastike imeytyy pottuun ja palsternakka nyt vaan on aika paha.. sori fanaatikko.
ja kyllä olis suurtalouskeittiöiden tädit ihmeissään kun hankkisivat 100 lapselle bataattia siis meidän pk:ssa. ja kyllähän siihen rahaakin menisi. mutta onneksi on vanhaa kunnon pottua täällä "maalla" ainakin lapset tykkää, ei se heille vastenmielistä tuputtamista ole. onneksi en ole fanaatikko vanhempiin vielä törmännyt. täällä perusruoka maistuu eikä siitä lasketa joka ainesosaa. ja ollaan iloisia että pk:ien ruokaan on täällä sentään enemmän rahaa kun koulujen. 6 viikon lista on mukavan vaihteleva! eli kuten sanoin, ei joka toinen päivä perunaa ja riisiä. ja onneksi se toinen ateria päivässä on vanhempien mahdollista tarjota ihan mitä superfoodia haluaa.
Voihan sen noinkin ottaa.kyllä se minulla on perunalle tarkoitettu ja kastikkeen pitää olla hyvää. ruoka pitää olla hyvää eikä jotain numeroita ja hivenaineita. elän syödäkseni.
Perunansyöjät ei mieti tollasiaKukaan ei ole vielä vastannut, että miten perunasta saadaan c-vitamiinia, kun se tuhoutuu kuumennettaessa ja ilman vaikutuksesta säilytettäessä. Syöttekö te niitä raakoina vai kilon?
Tekosyitähän kasvisten syömättä jättämiselle on monia. Lapset tottuvat siihen perunaan, samalla tavalla ne tottuisivta niihin kasviksiinkin, mutta usein vanhemmat päättävät lasten puolesta valmiiksi etteivät he tykkää kasviksista ja jättävät sitten tarjoamatta niitä. Eipä se tosin minulta ole pois, voin onnekseni syödä itse terveellisesti, monipuolisesti ja herkullisesti Ikävää, että asenteet ovat sellaisia, että jos syö kasviksia, tulee leimatuksi fanaatikoksi.bataatti ja porkkana ovat imeliä, en söisi kastikkeen kanssa. parsaa vaikea "muussata", ja niin tykkään perunan syödä, että kastike imeytyy pottuun ja palsternakka nyt vaan on aika paha.. sori fanaatikko.
ja kyllä olis suurtalouskeittiöiden tädit ihmeissään kun hankkisivat 100 lapselle bataattia siis meidän pk:ssa. ja kyllähän siihen rahaakin menisi. mutta onneksi on vanhaa kunnon pottua täällä "maalla" ainakin lapset tykkää, ei se heille vastenmielistä tuputtamista ole. onneksi en ole fanaatikko vanhempiin vielä törmännyt. täällä perusruoka maistuu eikä siitä lasketa joka ainesosaa. ja ollaan iloisia että pk:ien ruokaan on täällä sentään enemmän rahaa kun koulujen. 6 viikon lista on mukavan vaihteleva! eli kuten sanoin, ei joka toinen päivä perunaa ja riisiä. ja onneksi se toinen ateria päivässä on vanhempien mahdollista tarjota ihan mitä superfoodia haluaa.
Kasvikset Keitettäessä Paistettaessa UunissaKukaan ei ole vielä vastannut, että miten perunasta saadaan c-vitamiinia, kun se tuhoutuu kuumennettaessa ja ilman vaikutuksesta säilytettäessä. Syöttekö te niitä raakoina vai kilon?
C-vitamiini on piristävä keripukin estäjä - ESS.fiAlkuperäinen kirjoittaja miääh;29834507:Kasvikset Keitettäessä Paistettaessa Uunissa
C-vitamiini 50 % 15 % 30 %
Yleistietoa vitamiineista ja kivennäisaineista - Vitamiinit - Ravintolisät - Hyvinvointiklinikat - Tohtori.fi
Sulla on varmaan ihmettelemistä kun vesikin kiehuu sadassa asteessa mutta kattila ei tyhjene PUF?
Nämä arvot olivat molemmat keitettyjen arvoja...C-vitamiini tuhoutuu kuumennettaessa lähes kaikki. Syötkö pottuja raakoina tai vedät niitä 1kg päivässä?
Tiesit varmaan, että perunaa pitää syödä 1kg, että päivittäisen c-vitamiini tarpeen saa tyydytettyä. Kannattaisiko vaikka syödä jotakin muuta, eikä mainostaa perunaa c-vitamiinin lähteenä?Alkuperäinen kirjoittaja miääh;29834507:Kasvikset Keitettäessä Paistettaessa Uunissa
C-vitamiini 50 % 15 % 30 %
Yleistietoa vitamiineista ja kivennäisaineista - Vitamiinit - Ravintolisät - Hyvinvointiklinikat - Tohtori.fi
Olen jo vastannut, minä syön perunaa muiden muassa, enkä edes joka päivä... Mutta kuitenkin, arvostan sitä, tai sanotaanko että opin arvostamaan vasta reippaasti päälle kolmikymppisenä. Parsakaaliakin syötiin yksi eilen, lisäksi ruoassa oli porkkanaa, kurkkua ja salaattia. Silti en korvaa niillä perunaa.Tiesit varmaan, että perunaa pitää syödä 1kg, että päivittäisen c-vitamiini tarpeen saa tyydytettyä. Kannattaisiko vaikka syödä jotakin muuta, eikä mainostaa perunaa c-vitamiinin lähteenä?
Syötkö sinä siis perunaa 1kg vai syötkö ne raakana?
60-luvulla perunaa piti syödä keripukin takia, koska mitään muuta ei ollut tarjolla talvisin. Emme enää elä 60-luvulla.
Lähde fineli: Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton - Fineli
Ja vastasin vain tuohon räkytykseen että "c-vitamiini tuhoutuu kuumennettaessa," näinhän se ei aivan tarkkaan ole.Tiesit varmaan, että perunaa pitää syödä 1kg, että päivittäisen c-vitamiini tarpeen saa tyydytettyä. Kannattaisiko vaikka syödä jotakin muuta, eikä mainostaa perunaa c-vitamiinin lähteenä?
Syötkö sinä siis perunaa 1kg vai syötkö ne raakana?
60-luvulla perunaa piti syödä keripukin takia, koska mitään muuta ei ollut tarjolla talvisin. Emme enää elä 60-luvulla.
Lähde fineli: Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton - Fineli
Ihanko oikeasti olet noin tietämätön, että voin ja korkea kolesterolin yhteys on jäänyt täysin epäselväksi.Mites toi tohon rasvaan liittyy??
Vanhojen perunoiden c-vitamiini on lähes(!) tuhoutunut säilytetäessä ja sitten kuumennettaessa lopulta. Minkä ihmeen takia sitten laitat tuollaista väärää tietoa "perunassa on c-vitamiinia, syö sitä keripukin takia", jos et oikeasti sitä pitäisi syödä raakana tai kilo? Nettikin on pullollaan uskomuksia, jotka pätivät 60-luvulla.Alkuperäinen kirjoittaja miääh;29834596:Ja vastasin vain tuohon räkytykseen että "c-vitamiini tuhoutuu kuumennettaessa," näinhän se ei aivan tarkkaan ole.
Aika vähän on niissä ns. tuoreena ostetuissa vihanneksissakaan niitä vitamiineja jäljellä tähän aikaan vuodesta, pakasteissa olisi paremmin.
Kannattais sun päivittää tietosi!Ihanko oikeasti olet noin tietämätön, että voin ja korkea kolesterolin yhteys on jäänyt täysin epäselväksi.
No etpä tietenkään.
Kunhan esitätä tietämätöntä.