Vihaan äitejä ketkä tuovat 1-2v. lapsiaan päivähoitoon.

  • Viestiketjun aloittaja pk-ope
  • Ensimmäinen viesti
no joo
[QUOTE="a.p";29377303]Kaksi lasta, isompi on eskarissa ja kuopus päiväkodissa, pian täyttää neljä.[/QUOTE]

Miksi olet töissä, mikset ole kotona lasten kanssa? Vaikkapa siihen kunnes nuorempi menee kouluun? Olisiko se pahasta lapsillesi, vai mikset ole?
 
"Äiti-77"
No kerropa ap mistä sitten tehdään se työvoima jne.. mitä tarvitaan kun kaikki äidit ovat kotona siihen asti kun lapset ovat 2-3 ja ne rahat myöskin?? mees nyt sinne pilleripurkille ja ota jotain pientä sinistä niin lakkaa pipo kiristämästä.. Ja se on myöskin niin että kaikilla ei vain ole varaa olla himassa kuin se 9kk vaikka haluaiskin ihmisillä on todellakin lainoja jne... tai sun logiigalla ei oteta velkaa eikä varmaan syödäkkään...Kuin tommosia eksyykin näihin sos.aloihin.. Ymmärtäisin jos pauhaisit näistä äideistä jotka raahaat mukusut hoitoon ja menevät sen jälkeen himaan makaan,, mut ei!!!
 
"a.p"
Miksi olet töissä, mikset ole kotona lasten kanssa? Vaikkapa siihen kunnes nuorempi menee kouluun? Olisiko se pahasta lapsillesi, vai mikset ole?
Koska lapset ovat tuon ikäisiä, että saavat irti jo päiväkodista ja ikätovereista :) Eivät ole enää vauvoja ja taaperoita. Lasten isä on sen verran hyväpalkkaisessa työssä, että pystyisi jäämään "koti-isäksi" helposti vuodeksi, mutta koska lapset ovat jo tuon ikäisiä, ei tarvetta ole. Edelleenkin, aihe koskee PIKKUlapsia.
 
myyyt
Minä hoitaisin lapsiani kotona pitempäänkin, mutta raha ei yksinkertaisesti riitä!! Lainaa emme pysty maksamaan pelkästään miehen palkalla. Tai lainan kyllä, mutta kaikki muut maksut ja ruokakin pitäisi saada hankittua. Pitäisikö myydä kämppä ja lähteä vuokralle?
tottakai ymmärrän, että pienelle olisi parempi olla kotona vanhempiensa kanssa. Aina se ei vaan ole mahdollista.
 
"a.p"
mulla on tää 10kk ikäinen ja 1v kävelleet kun on viety hoitoon. Tuola ainakin tädit hoitvat oikien innoissaan, niin pieniä kun ei ole olut. saivat nukkua oman tahtiin, syödäkn eri aikaan ja pääsivät tätien kahvihuoneeseen mukaan kahville
Lapsi voi olla tyytyväinen, helppo ja hiljainen mutta silti kärsiä siitä melusta, hälystä, ihmispaljoudesta ja turvattomuudesta mitä pk:ssa on.
 
"a.p"
[QUOTE="Äiti-77";29377311]No kerropa ap mistä sitten tehdään se työvoima jne.. mitä tarvitaan kun kaikki äidit ovat kotona siihen asti kun lapset ovat 2-3 ja ne rahat myöskin?? mees nyt sinne pilleripurkille ja ota jotain pientä sinistä niin lakkaa pipo kiristämästä.. Ja se on myöskin niin että kaikilla ei vain ole varaa olla himassa kuin se 9kk vaikka haluaiskin ihmisillä on todellakin lainoja jne... tai sun logiigalla ei oteta velkaa eikä varmaan syödäkkään...Kuin tommosia eksyykin näihin sos.aloihin.. Ymmärtäisin jos pauhaisit näistä äideistä jotka raahaat mukusut hoitoon ja menevät sen jälkeen himaan makaan,, mut ei!!![/QUOTE]

Ei tarvitsisikaan olla ikuisuutta kotona, edes siihen kahteen ikävuoteen..!
 
no joo
[QUOTE="a.p";29377319]Koska lapset ovat tuon ikäisiä, että saavat irti jo päiväkodista ja ikätovereista :) Eivät ole enää vauvoja ja taaperoita. Lasten isä on sen verran hyväpalkkaisessa työssä, että pystyisi jäämään "koti-isäksi" helposti vuodeksi, mutta koska lapset ovat jo tuon ikäisiä, ei tarvetta ole. Edelleenkin, aihe koskee PIKKUlapsia.[/QUOTE]

Saavat irti? Voisithan sä käyttää niitä kerhoissa, puistoissa, vaikka missä, mutta ei, kun työpäiväksi pukkaat laitokseen! Ja hyväpalkkainen työ -rahako se onkin se määräävä tekijä tässä, eikä lasten paras?

Kerropa miksi on välttämätöntä neljävuotiaalle mennä päiväkotiin? Ja kerrokin hyviä syitä!
 
Rollolainen
[QUOTE="a.p";29377334]Lapsi voi olla tyytyväinen, helppo ja hiljainen mutta silti kärsiä siitä melusta, hälystä, ihmispaljoudesta ja turvattomuudesta mitä pk:ssa on.[/QUOTE]

eipä nuo näyt kärsinen yhtään =)
Eipä ole ollut ainakaan vaikea totutella sit myöhemmin päiväkoti, eskari ja kouluelämään. JA kotona oli kyllä jo kaksi isompaa ja niillä kävi usein kavereita joten meluun ja ihmisisin olivat jo tottuneet. päiväkodissa tykkäsivät, mutta kun oli perhepäivähoidoss itkivät aina viedessä ja hakiessa ja akuas jo kuului että itkivät ennkuin kotiinkana pääsin. Päiväkodissa eivät itkeneet edes hakiessa. Asian ehkä auttoi se että isompi sisarus oli samassa päiväkodissa, eskarissa
 
"anis"
Tällaisten provojen ainut toive taitaa olla että helposti syyllistyvät äidit alkaisivat pelätä lastensa viemistä ammattilaisten hoiviin. Onneksi kuitenkin todella moni alalla toimiva on sekä tervejärkinen että ammattitaitoinen eikä tuhlaa aikaansa ajattelemalla kovin paljoa niiden lasten vanhempia kun työpäivässä riittää muutakin sisältöä. Ellei koulutuspaikkaa tai töitä löydy, ei kannata täällä soimata kollegoita vaan katsoa peiliin: kyllä, sillä asenteella on opiskeluopaikan ja työn saamisessa paljon väliä. Onneksesi tämä yhteiskunta on päättänyt toistaiseksi kannatella myös niitä, jotka eivät tunne vastuuta muusta kuin omasta navastaan tai kykene ajattelemaan kovin pitkälle. Ja hatunnosto niille äideille, jotka jättävät pienet lapsensa tarhaan ja tienaavat näille tulevaisuutta: kun opiskelupaikoista tulee maksullisia, niin lapsenne tulevat olemaan teille vielä kiitollisia.
 
"Äiti-77"
[QUOTE="a.p";29377339]Ei tarvitsisikaan olla ikuisuutta kotona, edes siihen kahteen ikävuoteen..![/QUOTE]
Et pystynyt vastaamaan kysymyksiin!!! Kannataisko miettiä ensin, ennekuin alkaa vouhottamaan ja syyllistämään varsinkin ihan älyttömästä!!!
 
"Hömelö"
Jos jompikumpi vanhemmista on kotona, niin kyllä minusta kunnallisen hoitopaikan saadakseen pitäis jollain muotoo todeta se oikee tarve hoitopaikkaan. Esimerkiks isommalle lapselle puolipäivänen hoito saattaa oikeesti tehdä jo hyvää, että tottuu isompaan ryhmään jo ennen eskarin alottamista, samoin jos vanhempi on esimerkiks sairas, uupunu, täyspäiväsesti opiskelee tai tekee töitä kotona. Mutta sitä mä en ymmärrä, minkä takia veronmaksajien palkasta otetaan väkisin osa ihan vaan siks, että jotku patalaiskat omaan napaan tuijottajat saa viedä 2-vuotiaan lapsensa päiväkotiin viitenä päivänä viikossa täydeks päiväks vaikka ite on kotona päivät, parhaimmassa tapauksessa vielä lomilla viedä sijaishoitoon. Minusta päivähoidon tarve pitäis jollain tavalla todeta tapauskohtasesti, eikä pitää sitä itsestään selvyytenä, että kun ei huvita hoitaa ja on paljon helpompaa olla työttömänä himassa itekseen kuin kaksvuotiaan kanssa, niin systeemi oikein kannustaa siihen, että ulkoistetaan oma lapsenhoitovelvollisuus yhteiskunnalle ja vielä todella kovaan hintaan.

Anteeks nyt vaan, mutta mä oon ap:n kanssa samaa mieltä, ja minusta on täysin tervettä kyseenalaistaa pienen lapsen päiväkotiin vieminen. Eri asia, jos pienen lapsen päiväkotiin vieminen on OIKEESTI tarpeellista, mutta sitä mä en tajua, että jos ei huvita lapsen hoitaminen, niin nakitetaan se jollekulle muulle, väliäkö sillä, onko se lapselle hyväksi. Minusta on ihan turhaa vinkua, että kyllähän muissakin maissa viedään ties kuin aikasin lapset päiväkotiin, koska kyse on ennen kaikkee siitä, minkälaisessa hoidossa lapsi on ja kuinka pitkään. Eihän meillä hyväksytä täällä vaikka lapsen ruumiillista kuritustakaan, vaikka se monessa maassa on edelleen ihan itsestäänselvyys. Sitäpaitsi eiköhän monessa maassa olla kateellisia siitä, miten pitkään meillä täällä on mahollista olla pienen lapsen kanssa kotona, varmaan tuntuu monesta aika käsittämättömälle sekin, minkälaisiin hoitoryhmiin jotkut VALITSEE laittaa pienen lapsensa vaikka olis mahollista hoitaa lasta kotona pidempäänkin tai ainakin lyhentää työpäivää ilman että työnantajalla on oikeutta irtisanomiseen. Mä en nyt tarkota sitä, että kaikki lapset pitäis hoitaa kotona kouluikään tai ees kolmeen ikävuoteen asti, mutta on minusta todella kyseenalaista sekin, että vuoden ikäsiä viedään täysiks päiviks isoihin ryhmiin päiväkotiin, vaikkei välttämättä siihen muuta tarvetta oliskaan kuin vaan vanhemman oma halu olla mieluummin töissä tai itekseen kotona kuin oman lapsen kanssa.

En lukenu koko ketjua läpi, mutta ainaki tosta ap:n ekasta kirjotuksesta minusta välittyi harmitus välinpitämättömiä vanhempia, ei itse lapsia kohtaan. Monet väittää täällä, ettei ap sovi ollenkaan työhönsä koska suhtautuu noin asiakkaisiin, mutta minusta tosta välittyy valitettavasti enemmän myötätuntoo ja kiinnostusta niiden pienten hoitolasten elämästä kuin mitä niiden omat vanhemmat lapsilleen osottaa.
 
  • Tykkää
Reactions: Echo
"vieras."
Vihaa vaan. Noin 20 vuotta sitten itselläni ei ollut vaihtoehtoja. Opintolainaa oli 88000 mk, melkein 15000 euroa, ja olematon työkokemus. Oli otettava sitä työtä, minkä sai, ja laitettava lapset hoitoon. Toinen aloitti hoidon noin 1-vuotiaana, toinen alle 1-vuotiaana, ja ihan ihmisiä lapsistani on tullut. Jos kotiäitiys olisi Suomessa todellinen mahdollisuus, olisin jäänyt kotiäidiksi.
 
[QUOTE="a.p";29375079]Niitä ei pysty mukamas maksamaan peruspäivärahalla? Onpas kallista peruselämistä, jos ei rahat riitä olevinaan ruokaan jne.![/QUOTE]

Aika virkistävää vastapainoa niille iänikuisille sossupummienhaukkumis-ketjuille!
 
....-
Vihaa vaan. Itse olen parempi äiti kun saan käydä töissä ja lapsilla on hyvä hoitopaikka,paljon virikkeitä ja ihanat hoitajat. Ja toki taloudellisesti helpompaa kun molemmat töissä. Eiköhän jokainen perhe osaa tehdä itse omat päätöksensä :)
 
Suomessa ei ole tarpeeksi osa-aikatyömahdollisuutta mitä on keski-Euroopassa enemmän, siellä on enemmän porrastuksia jne. (Rahallisesti taitaa osa-aikatyö olla plusmiinusnolla?)
Ei sen vanhempien työpäivän ja lapsen hoitopäivän pituuden tarvitsisi aina olla se 8-9 h.
 
[QUOTE="a.p";29377297]Ei ei ei ja vielä kerran ei! Lapsiin vihan tunteet eivät kohdistu eikä hoito ole yhtään huonompaa heille kuin leikki-ikäisille.
En halua pelotella, ahdistaa tms. vanhempia, vaan pistää ajattelemaan lapsen oikeaa hoidon aloitusikää! Liian pieni lapsi joka ei kykene vielä edes ilmaisemaan itseään, kävelemään ym. ei ole hoidossa saamassa virikkeitä ja hyvää hoitoa, vaan selviämässä päivästä toiseen.[/QUOTE]

Kyllä akateemisen koulutuspohjan omaavalla ihmisellä luulisi olevan sen verran älliä, että ymmärtää ettei hyökkäämällä ja haukkumalla saa koskaan hyvää aikaiseksi.

Niin kuin sanoin jo kerran, että ammattitaito on kyllä vielä aika hakusessa, jos tulee palstalle, jossa suurin osa äitejä, kertomaan miten vihaa vanhempia, jotka tuovat pieniä lapsia hoitoon. Ei, ei ja vielä kerran ei, niin et saa vanhempia ajattelemaan asioita saat heidät vain puolustautumaan ja saat myös monet sellaisetkin heidän puolelleen, jotka oikeasti ovat sinun kanssa samoilla linjoilla. (ja minusta joulunaikaan vielä hullumpaa tulla kylvämään riitaa)

Oikeasti mitä saat aikaiseksi syyllistämällä? Mustamaalaat vain omaa ammattikuntaasi!

Mutta niin kuin sanottu, akateemisella koulutuspohjalla oleva kyllä erottaa peruspäivärahan ja kotihoidontuen. Tietää myös sen, ettei lto ole todellakaan niin outo lyhenne, etteikö sitä suurin osa lasten vanhemmista ymmärrä...

Ikävää jos joulusi on mennyt niin ikävästi, että pitää purkaa sitä näin :hug:
 
"a.p"
Kyllä akateemisen koulutuspohjan omaavalla ihmisellä luulisi olevan sen verran älliä, että ymmärtää ettei hyökkäämällä ja haukkumalla saa koskaan hyvää aikaiseksi.

Niin kuin sanoin jo kerran, että ammattitaito on kyllä vielä aika hakusessa, jos tulee palstalle, jossa suurin osa äitejä, kertomaan miten vihaa vanhempia, jotka tuovat pieniä lapsia hoitoon. Ei, ei ja vielä kerran ei, niin et saa vanhempia ajattelemaan asioita saat heidät vain puolustautumaan ja saat myös monet sellaisetkin heidän puolelleen, jotka oikeasti ovat sinun kanssa samoilla linjoilla. (ja minusta joulunaikaan vielä hullumpaa tulla kylvämään riitaa)

Oikeasti mitä saat aikaiseksi syyllistämällä? Mustamaalaat vain omaa ammattikuntaasi!

Mutta niin kuin sanottu, akateemisella koulutuspohjalla oleva kyllä erottaa peruspäivärahan ja kotihoidontuen. Tietää myös sen, ettei lto ole todellakaan niin outo lyhenne, etteikö sitä suurin osa lasten vanhemmista ymmärrä...

Ikävää jos joulusi on mennyt niin ikävästi, että pitää purkaa sitä näin :hug:
Kuten sanottu, topic oli tarkoituksella huomiota herättävästi kirjoitettu. Pointti tuli kuitenkin varmasti selväksi; syyllistää en tarkoita, lapsen parasta vain ajattelen ja pohdin. Meillä jokaisella vanhemmalla kun on velvollisuus toimia lapsen parhaaksi ja eduksi.
 
[QUOTE="a.p";29377334]Lapsi voi olla tyytyväinen, helppo ja hiljainen mutta silti kärsiä siitä melusta, hälystä, ihmispaljoudesta ja turvattomuudesta mitä pk:ssa on.[/QUOTE]

Lapsen voi hoitoon muuallekki ku päiväkotiin. Silloon ku likalle piti saada päivähoitopaikka niin ei päiväkoti ollu edes vaihtoehto ku paikkakunnan ainoaan päiväkotiin ei otettu alle 3-vuotiaita. Ny sä tietysti haukut perhepäivähoitajat aivan paskooksi yms.
 
Paras Äiti <3
Alkuperäinen kirjoittaja eräs päiväkodin;29376452:
Minuakin harmittaa tuollaiset vanhemmat. Miksi ihmeessä teette lapsia??????
Olen samaa mieltä kanssasi Pyhimys <3
Ihan hirveetä, että kaikki saastat saavatkin lisääntyä ja sitten me Äiti Kullanarvoiset joudumme kantamaan huolta lapsista, jotka julmasti hylätään Täti Perkeleen armoille päiväkotiin meidän mielestämme liian aikaisin :(
Siellä ruoskitaan vauvoja, jos itkevät, ei koskaan vaihdeta vaippoja ja nauraa räkätetään päin naamaa, jos joku tahtoo syliin. Siis niin julmaa :(((((((((((

Sensijaan kaikki narkkarit, väkivaltaiset ja alkoholistivanhemmat ovat IhQuiiii, koska hoitavat KOTONA niitä pilttejään. Kas, se on tärkeintä tässä maassa, kotihoito <<<<<<<33333333
 
narkkilainen
Alkuperäinen kirjoittaja Paras Äiti <3;29377785:
Olen samaa mieltä kanssasi Pyhimys <3
Ihan hirveetä, että kaikki saastat saavatkin lisääntyä ja sitten me Äiti Kullanarvoiset joudumme kantamaan huolta lapsista, jotka julmasti hylätään Täti Perkeleen armoille päiväkotiin meidän mielestämme liian aikaisin :(
Siellä ruoskitaan vauvoja, jos itkevät, ei koskaan vaihdeta vaippoja ja nauraa räkätetään päin naamaa, jos joku tahtoo syliin. Siis niin julmaa :(((((((((((

Sensijaan kaikki narkkarit, väkivaltaiset ja alkoholistivanhemmat ovat IhQuiiii, koska hoitavat KOTONA niitä pilttejään. Kas, se on tärkeintä tässä maassa, kotihoito <<<<<<<33333333
Narkit ja alkoholistit voi olla hyviä vanhempia jos/kun sairaus tai riippuvuus on hallinnassa. Ei sairaus määrittele ihmistä!!
 
Meillä jokaisen lapsen päivähoidonaloitusikää on mietitty nimenomaan lapsen itsensä kannalta. Esikoinen oli 1v10kk päivähoidon aloittaessaan ja kakkonen 1,5v, ihan hyvä ikä kummallakin. Kolmoselle haettiin päivähoitopaikkaa kun hän täytti 2v mutta koska sitä ei saatu toivomastamme päiväkodista jäimme odottelemaan kunnes hän oli 2v8kk. Tästä kokemuksesta viisastuneena nelonen saakin aloittaa jo 1v8kk ikäisenä.

Täyttä hoitoaikaa en taas näe kenenkään lapsen tarpeiden mukaisena enkä ymmärrä jeesustelua sillä kuinka olen hoitanut lapseni kotona 3v ikään asti ja sen jälkeen ovat sitten olleet päiväkodissa 8-10h/arkipäivä... Näin tuntematta mitään vihaa näitäkään äitejä kohtaan. :D
 
Viimeksi muokattu:

Yhteistyössä