Mielipiteesi keittiön hinnasta?

  • Viestiketjun aloittaja raksavaimo
  • Ensimmäinen viesti
raksavaimo
Onko mielestäsi kallis keittiö? Kyseessä uudiskeittiö.

Keittiön pinta-ala reilut 13m2, tasoja yhteensä 8-9m2.
Alakaapit kolmella seinustalla (U), lisäksi seinämä, jossa jääkaappi, pakastin ja korkea kaappi. Yläkaapit yhdellä seinällä. Ruokailutilan puolelle lisäksi lasiovelliset vitriinikaapit, keittiön ja ruokailutilan välissä siis korkeampi reunama.
Sisältää integroidut kodinkoneet (induktiotaso + uuni, apk) ja korkeat jääkaappi + pakastin. Hinta kaikelle yhteensä 12 000 euroa.
 
no joo
No on aika kallis. Riippuu tietty materiaalista ym. Mitä matskua ovet, tasot millaiset vetimet jne. Kodinkoneitakin on kovin monen tasoisia.

Me saatiin tuohon hintaan myös khhn, vessan, eteisen ja makkareiden kaapistot, tosin kodinkoneet ei kuuluneet tuohon.
 
ap.
Mistä olette edelliset saaneet tarjouksenne?

Keittiö on siis erillinen ruokatilasta, tuon lisäksi on erillinen 12m2 ruokailutila eli keittiö + ruokailu yhteensä 25m2.

Yläkaapit valkoiset korkeakiiltoiset mdf, alakaapit viilukäsitelty joku, en muista tarkemmin. Laatikoita on paljon, samoin apteekkarin kaappi (tai siis se, jossa on ulosvedettävät hyllyt). Lisäksi yksi "LeMans". Kodinkoneet kuuluivat kaikki hintaan. Allas on ja sen alla roskismekanismi, jossa 4 lajittelupistettä. Taso laminaattia, myös kivi mahdollinen mutta pari tonnia tulee lisää hintaan.

Tuosta puuttuu välitilan laatat ja tasovalaisimet.
 
"Henna"
Jos asennus ei kuulu tuohon, niin sitten on kallis. Meillä puuviiluiset kalusteet, WC:n allaskaluste tasoineen, välitilan lasi ja laminaattitasot, led-valot, induktioliesi, uuni, liesituuletin ja apk hintaan 9000 e pääkaupunkiseudulla. Asennus päälle. Tiskialtaasta saatiin parempi tarjous muualta.
 
Mites meillä menikään... nyt täytyy korjata tuota edellistä viestiäni. Eli meillä keittiön hintaan (vähän päälle 11 000e) ei kuuluneet jääkaappi eikä integroitu astianpesukone. Jälkimmäinen ostettiin jo aikaisemmin ja jääkaappi ei kuulunut Puustellin valikoimiin vaan hankittiin se itse. Hintaan siis kuului kivitasot, koivupuuovet, allas (jotain mulle ihan outoa materiaalia :D), hana, led-valot, pistorasiat, vetimet, induktioliesi, uuni ja mikro, liesituuletin ja ja... en muista kaikkea enää.

Halpa meillä ei keittiö ollut, mutta ihana se on.
 
Sisustussuunnittelija.
Ei ole kallis.
Keittiö koneineen maksaa yleensä 10-20 000€.
Tietysti halvemmallakin saa jos tinkii intrgroiduista koneista, mekanismeista ja materiaaleista.
 
Ertre
Meidän keittiö maksoi koneineen kaikkineen n.5000e. Indegroitu liesi ja uuni, korkeat jääkaappi ja pakastin, kotimaiset kaapistot. Turha maksaa kallista hintaa ku edullisemminkin saa. Kaapit kasasin itse ja säästettiin n. 300e siinä :)
 
"Henna"
Le mans-kaappi tuhlaa tilaa hurjasti. 3/4-karuselli on paljon järkevämpi valinta kulmakaappiin. Apteekkarinkaappia ei myöskään kannata ottaa, vaan sen tilalle tavallinen komero, jossa on sisällä ulosvedettäviä hyllyjä.
 
"vieras"
Äh, no keittiöitä on monenlaisia ja monenhintaisia. Suosittelen ottamaan ainakin toisen tarjouksen muualta, siitä näette sitten meneekö yhtään samassa hintaluokassa. Me otettiin 4 paikasta, Puustelli ja Nixi kalleimmat, tosin ainakin Puustelli vaikutti ihan laadukkaalta. Keittiömaailma (sieltä A'la carten mallisto) ja Topi-keittiöt olivat aika tarkalleen samanhintaiset.
 
"vieras"
Mielestäni kallis! Meillä pienempi keittiö, mutta kaikki uudet kodinkoneet integroituina (paitsi uuni tietty!), induktioliesi, vetolaatikot alakaapeissa, tamminen taso, välitilan laatoitus 3 m, valoja 7 (joista 2 ledinauhaa) sekä 13 pistoketta käytössä (koneille tietty omat piilossa) - keittiökalusteiden osuus asennettuna reippaasti alle 5 tonnia ja siihen vielä sähkökalusteet sekä niiden asennus päälle.
 
"Henna"
Kannattaa ehdottomasti pyytää vähintään 3-4 tarjousta eri paikoista. Minä pyysin kahdesta täysin samasta keittiöstä (Parma) tarjoukset kahdelta eri toimittajalta ja hintaeroa näillä oli 2000 euroa. Vertailu tosiaan kannattaa.

Pärstäkerroin vaikuttaa paljon asiaan. Toiset ovat saaneet eri firmoilta halvimman tarjouksen kuin toiset.
 
..
Meillä hyvin samantapainen keittiö (U-malli, ruokailutila erikseen). Ja aika samoissa hinnoissa liikkui. Myös korkea jääkaappi ja pakastin, integroidut pesukone ja mikro, induktioliesi ja uuni AEG:tä kaikki. Myös tuo le mans löytyy enkä luopuisi siitä mistään hinnasta. Vetää ihan älyttömästi kattiloota eikä tarvi konttia nurkkakaappiin. Kaipa keittiöitäkin on eri hintaisia, mutta mä suunnittelisin oman oloiseni ja pyytäisin sitten tarjouksen muutamasta paikasta.
 
---
Meillä viiluovet, integroidut koneet, saarekeliesituuletin (joka siis nostaa hintaa useilla satasilla-tonnilla), laminaattitasot teki yhteensä noin 11000€. Välitilan lasi, allas, hana ja valot ostettiin erikseen. Tasoa on noin 6m, mutta tästä melkein puolet leveää saareketasoa, joka on kalliimpaa. Ruokailutilan puolelle sitten saarekkeen alla kaapit eli kuulostaa suht saman kokoiselta kuin ap:n?

Ottaen huomioon, että meillä oli myös integroitu mikro sekä se kallis liesituuletin, niin ehkä tonni-pari on tuossa ap:n tarjouksessa ilmaa? Me kilpailutetiin joku 4-5 paikkaa, valittu keittiö ei ollut se halvin, muttei kalleinkaan. Oli vain parhaiten meidän toiveen mukainen.
 
"vieras"
Kallis! Ja ihan tuoreen kokemuksen syvällä rintaäänellä voin sanoa, että jos tasoa 8-9 metriä niin kivitasoon ei todellakaan riitä pari tonnia, vaikka tilaisitte Virosta :D
Meillä reilusti isompi keittiö, lisäksi saareke, tasoa yhteensä n. 11 metriä saareke mukaan lukien. Tasot on korkeakiiltolaminaattia (korkeakiilto kalliimpaa)samoin kaikki kaapistojen ovet on korkeakiilto laminaattia, joka on materiaalina parempaa ja kalliimpaa kuin mdf. AEG:n kodinkoneet. Jääkaappi, pakastin, induktioliesi, integroitu astianpesukone, pyrolyysiuuni ja saareke liesituuletin joka on monta kertaa kalliimpi kuin tavallinen. Asennuksen ja kodinkoneiden kanssa hinta n. 10000 euroa eikä ole IKEA-keittiö! Niin ja tietty laatikostot niin kuin varmaan kaikilla nykyään on?
 
ap.
Kiitos kommenteista.
Oheinen tarjous oli Puustellin, mielestämme kuitenkin ihan hyvä tarjous tämän kokoiselle keittiölle (U-malli + erillinen seinämä, saarekeliesituuletin, vitriinit, koneet, kivitaso ym.), mutta päädyimme vielä odottamaan ja kyselemään tarjouksia muualtakin, niin on sitten vertailupohjaa.
Kivitason hinta ei ollut pari tonnia vaan tuplat siitä, saimme sen nyt puoleen hintaan tarjouksena. Ei sentään kahdella tonnilla saa kivitasoa tuota määrää. :D
Mutta kiitos asiallisista vastauksista.
 

Yhteistyössä