Joko te ymmärrätte edessä olevan synkkä lama, vai oletteko vielä niitä tiedottomia uunoja?

  • Viestiketjun aloittaja TT74
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Näin. En usko että mitään ylihurjaa voi tapahtua. Ok, vidaan molemmat puoliskot saada potkut. So? Silloin eletään kelan ja sossun tuilla niinkuin niiiiiin monet muutkin ovat AINA tehneet.

Rahaa on sopivasti sukanvarressa, eikä ole mitään suria lainoja mitä pitäis maksaa. Osataan syödä halvalla ja autotkin kuluttavat todella vähän.
Asutaan keskustan lähistöllä, ja voidaan vaikka kävellä kauppaan jos ei oo varaa bensaan.

En ymmärrä mikä se ongelma lamassa on? Siis jos ei satu olemaan velallinen jonka on pakko tehdä töitä pitääkseen talonsa ja kesämökkinsä ja mersunsa.
Vai meinaatte viimeisessä hädässä elää sossun ja kelan rahoilla. Ikävä tuottaa pettymys, mutta se EI tule onnistumaan.
 
"karoliina"
Ymmärrän, että esimerkiksi tukia saatetaan leikata. Olen nyt kotona kotihoidontuella. Sen verran on pelottelu tehonnut, että haen nyt osa-aikaisia viikonlopputöitä. Mies hoitaa lapset sitten viikonloppuna kotona. Katsotaan onnistuuko päästä heti töihin, 3v kotona olon jälkeen. "Haastatteluun" menen viikon päästä.
 
Se on tätä elämän vuoristorataa, kyllä se joskus helpottaa.

Ei sitä auta alkaa suremaan ennen aikojaan, menee koko elämä sitten ihan miettimiseksi ja tulevaisuus tuntuu synkemmältä kuin ikinä ennen. Annetaan ajan kulua ja katsotaan mitä tapahtuu jos on tapahtuakseen, mutta sitä ei ainakaan saada yksissä miehin vältetyksi vaikka kuinka haluttaisiin.
 
"vieras"
Se on tätä elämän vuoristorataa, kyllä se joskus helpottaa.

Ei sitä auta alkaa suremaan ennen aikojaan, menee koko elämä sitten ihan miettimiseksi ja tulevaisuus tuntuu synkemmältä kuin ikinä ennen. Annetaan ajan kulua ja katsotaan mitä tapahtuu jos on tapahtuakseen, mutta sitä ei ainakaan saada yksissä miehin vältetyksi vaikka kuinka haluttaisiin.
Kyllä tässä siirrytään ihan uuteen aikaan: holhousyhteiskunnasta jokainen on oman onnensa seppä -yhteiskuntaan ja tulevaisuuden suunnitelmat kannattaa tehdä sen mukaan.
 
....
[QUOTE="vieras";27812031]Vai meinaatte viimeisessä hädässä elää sossun ja kelan rahoilla. Ikävä tuottaa pettymys, mutta se EI tule onnistumaan.[/QUOTE]

Kyllä tulee onnistumaan. Jos kaiken maailman juopot ja loiset pidetään väkisinkin hengissä, niin varmasti tavalliset työssäkäyvät huono-onnisetkin saavat oman osansa. Muuten tämä maa on kyllä ihan läpimätä.

Meinaatko oikeasti että porukkaa heitetään tuonne sillan alle kuolemaan kulmyyteen ja nälkään sitten kun Suomessa on lama?
 
"Ulla"
Sitähän ei tiedä kun tukia aletaan leikkeleen,mihin tippuvat työttömyysrahat yms. Tottakai toivoo jos itse jää joskus työttömäksi että jostain saisi jotain mutta huonolta näyttää,alkaa olemaan aika paljon työttömiä. Mistä tukia maksellaan kohta jos ei ole työssäkäyviä?
 
TT74
[QUOTE="Ulla";27812571]Sitähän ei tiedä kun tukia aletaan leikkeleen,mihin tippuvat työttömyysrahat yms. Tottakai toivoo jos itse jää joskus työttömäksi että jostain saisi jotain mutta huonolta näyttää,alkaa olemaan aika paljon työttömiä. Mistä tukia maksellaan kohta jos ei ole työssäkäyviä?[/QUOTE]

Tukien leikkauksia on jo väläytelty ja niitä joudutaan pakosti toteuttamaan ennen pitkää.
 
"Heini"
[QUOTE="karoliina";27812207]Ymmärrän, että esimerkiksi tukia saatetaan leikata. Olen nyt kotona kotihoidontuella. Sen verran on pelottelu tehonnut, että haen nyt osa-aikaisia viikonlopputöitä. Mies hoitaa lapset sitten viikonloppuna kotona. Katsotaan onnistuuko päästä heti töihin, 3v kotona olon jälkeen. "Haastatteluun" menen viikon päästä.[/QUOTE]

Meiltä on töistä potkittu pois urakalla maisteritason työntekijöitä. Ovat hakeneet uutterasti jo puolivuotta duunaritason hommia, mutta ei ole tärpännyt. Pari kertaa ovat päässeet haastatteluun asti, muttei työpaikkaa ole irronnut.
 
TT74
[QUOTE="Heini";27830373]Meiltä on töistä potkittu pois urakalla maisteritason työntekijöitä. Ovat hakeneet uutterasti jo puolivuotta duunaritason hommia, mutta ei ole tärpännyt. Pari kertaa ovat päässeet haastatteluun asti, muttei työpaikkaa ole irronnut.[/QUOTE]

Ns. akateeminen työttömyys onkin ollut kovassa kasvussa. +20% viime vuonna. Myös puolet leipäjonon asiakkaista taisi olla korkeasti koulutettuja, joka on melko ällistyttävää ja pahaenteistä.
 
Aries 78
Onhan tuo hiema huolestuttavaa kun katselee muutamien isojen maiden tilannetta, Espanja ja Italia ei ole mitään heikkoja pikkumaita ja siellä työttömyys lisääntyy ja palveluja karsitaan kovalla kädellä.

Kyllä tässä kevään aikana jotain muutoksia tulee, mutta sen näkee sitten miten net suomeen vaikuttaa, ruoka ja polttoaine nyt nousee jokatapauksessa tapahtui mitä hyväsä maailmalla..
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";28000118]Palstamammoilla on lama vasta sitten kun sossusta ei saa rahaa.[/QUOTE]

Eivät tajua sitäkään. Helpompaa on opettaa kastemato puhumaan kuin palsta naudoille taloudesta jotain :)
 
jooh jatko
[QUOTE="jooh";28053012]viimeisen vuoden aikana ajettu isoja firmoja alas, aika yllättävää ettei BKT sukeltanut tuon enempää.. näyttää jopa meikäläisen silmiin aika hyvältä..[/QUOTE]

nokian ouus Suomen bkt.stä yksinään 1% luokkaa, sitten samassa syssyssä loppui muitkin kohtuu isoja puljuja melkein noi kuittaa 1.5% tosta tippumisesta.
 
"vieras"
[QUOTE="jooh";28053012]viimeisen vuoden aikana ajettu isoja firmoja alas, aika yllättävää ettei BKT sukeltanut tuon enempää.. näyttää jopa meikäläisen silmiin aika hyvältä..[/QUOTE]

Tuota isoa bkt-kuoppaa on paikattu isolla velalla, mutta siinäkin tulee jossain vaiheessa narunpää vetävän käteen. Meneekö siihen vuosi tai pari ei tilannetta muuksi muuta: paniikki kytee päättäjien kulisseissa.
 
"jooh"
[QUOTE="vieras";28053082]Tuota isoa bkt-kuoppaa on paikattu isolla velalla, mutta siinäkin tulee jossain vaiheessa narunpää vetävän käteen. Meneekö siihen vuosi tai pari ei tilannetta muuksi muuta: paniikki kytee päättäjien kulisseissa.[/QUOTE]

juuh samaa mieltä olen, täytyisi jarruja painaa mutta eipä hirveästi hetkauta onneksi meikäläistä :)
vaikka onkin lainaa ja paljon
 
"jooh"
Eipä se hirveästi naurattaisi vuokralaisenakaan jo iso luuta alkaa lakaista, elin kustannukst nousee kämppiä myydään alta ym ym ;) Paska tuppaa valumaan alaspäin myös taloudessa
 
TT74
[QUOTE="jooh";28053105]Eipä se hirveästi naurattaisi vuokralaisenakaan jo iso luuta alkaa lakaista, elin kustannukst nousee kämppiä myydään alta ym ym ;) Paska tuppaa valumaan alaspäin myös taloudessa[/QUOTE]

No velallinenhan sieltä alimmasta ämpäristä aina löytyy, eikä vapaa, velaton vuokralainen:) Toinen on systeemin ja pankin orja, toinen ei.
 
TT74
[QUOTE="vieras";28059550]Tirsk :D Niin, että vuokrat ei nouse ja vuokralaisten tulot ja menot pysyy ennallaan kun asuntovelallinen sukeltaa?[/QUOTE]

En tiedä mitä yritit tällä sanoa, mutta toivottavasti nyt on päivänselvää, että velallinen on alinta kastia ja se kaikkein alistunein uhkille:)
 
90luvun kokenut
En tiedä mitä yritit tällä sanoa, mutta toivottavasti nyt on päivänselvää, että velallinen on alinta kastia ja se kaikkein alistunein uhkille:)
itseasiassa tuskin on näin, lama vaikuttaa myös asuntojen vuokriin..
Laman aikana myös tulee irtisanomisia, yritäppäs vuokralaisena neuvotella vuokran antajan kanssa vaikka sillain ettet maksa vuokraa 2 vuoteen :)
Pankin kanssa tämä voi onnistuakkin..

Ja vaikka kuinka malailet piruja seinille esim 90luvin lamassa asuntolainan korot kävivät joillakin jopa 20ssä, nykylamoissa tämä ei enää toistu..
 

Yhteistyössä