Millaisia mopoja teidän teineillä on?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Poika sai mopokortin ja nyt mopo haussa. Ongelma vaan ettei hajuakaan mikä merkki olis hyvä. Budjetti ois vajaa tonni.
Kaverilla Derbi muttei tunnu löytyvän hyvää kohtuu matkan (=300 km) päästä. Eli olisko ehdottaa jotain muuta merkkiä vai onko tuo se ehdoton ykkönen?

Ja poika isokokoinen eli pikkumopot ei käy. Ja asutaan maalla missä paljon hiekkateitä niin skootteri ei myöskään paras vaihtoehto.
 
niiin
Voi olla vaikea saada kunnon mopoa tuolla budjetilla. pakkaavat olemaan jo melko huonossa kunnossa olevia rasseja. Pitää ainakin olla taito itse korjata ja fiksata jos kovin vanhan ostaa. Ja osiinhan saa jo menemään melko määrän rahaa.
Ja se ottaa päähän, jos menopeli on jatkuvasti rikki.

Niin, ja täälläpäin pakkaa olemaan kaikilla Derbi taikka Aprilia.
 
"a p"
[QUOTE="vieras";27196217]sukisuki peevee[/QUOTE]

Tuo ois varmaan hyvä, mutta se mutta. Asutaan maalla ja pitkät matkat joka paikkaan. Poika on sen 160 cm joten joutuis ajamaan sit polvet suussa tuolla niin ei kovin järkevä ostos olis.
 
Derbi oli meilläkin esikoisella. Hyvä mopo se on, kunhan muistaa huoltaa (kaikkiahan niitä kyllä pitää huoltaa :) ). Vuoden päästä on mopon hankkiminen tytylle edessä, eikä vielä ole mitään tietoa siitä minkälainen mopska ostetaan. Joten eipä tainnut kommenttini olla sulle avuksi ollenkaan :D
 
"a p"
Voi olla vaikea saada kunnon mopoa tuolla budjetilla. pakkaavat olemaan jo melko huonossa kunnossa olevia rasseja. Pitää ainakin olla taito itse korjata ja fiksata jos kovin vanhan ostaa. Ja osiinhan saa jo menemään melko määrän rahaa.
Ja se ottaa päähän, jos menopeli on jatkuvasti rikki.

Niin, ja täälläpäin pakkaa olemaan kaikilla Derbi taikka Aprilia.
On mahdollisuus (ja taitoakin) korjata. Se vaan että budjetti on mikä on. Aika ison osan kesätienesteistä haukkas jo tuo kortin ajo. Mut kait se pitää sit vaan jaksaa ettiä ja odottaa että se hyvä sattuu kohdalle.
 
"vieras"
[QUOTE="a p";27196229]Tuo ois varmaan hyvä, mutta se mutta. Asutaan maalla ja pitkät matkat joka paikkaan. Poika on sen 160 cm joten joutuis ajamaan sit polvet suussa tuolla niin ei kovin järkevä ostos olis.[/QUOTE]

Kyllä sillä aikoinaan ajelivat lähes kaksmetriset hujopitkin.
 
"a p"
[QUOTE="vieras";27196247]Kyllä sillä aikoinaan ajelivat lähes kaksmetriset hujopitkin.[/QUOTE]

Voi olla mut ei vaan nyt oo oikein tarkoituksen mukainen. Ja ajatus et vois välillä kyydittää kaveria/veljeäkin eli siksikin isompi mopo haussa.
 
"vieras"
[QUOTE="a p";27196284]Voi olla mut ei vaan nyt oo oikein tarkoituksen mukainen. Ja ajatus et vois välillä kyydittää kaveria/veljeäkin eli siksikin isompi mopo haussa.[/QUOTE]

Voihan sillä kyydittää. Ykski kerta ajettiin kolmestaan ja yhdelle pyöräilijälle annettiin vielä vauhtia.
 
"a p"
[QUOTE="vieras";27196317]Derbi on meidän pojalla, kavereilla on Aprilia, Gilera, ja Yamaha merkkisiä, joillakin on mönkijä. Niin ja maalla asutaan[/QUOTE]

Kiitos. Pitää vaan seurata että sattuu kohdalle se mitä ettii. Poika vanhin niin ei kokemusta yhtään että mikä on hyvä ja mikä ei. Kavereillakin vasta muutamalla ollu hetken se mopo.
 
"vieras"
SUosittelisin kanssa miettimään tuota budjettia uudelleen. Kannattaisi ostaa kerralla toimiva ja kestävä peli. Etenkin jos vielä pikkuveli on tulossa perässä - saisi sitten mopon perintönä. Yamaha oli meän pojalla. Uutena ostettiin ja sitten kahden vuoden päästä vaihdettiin kevariin. Käytetyn pelin osto on kyllä riskaapeliä, pyytäkää nyt joku mopot tunteva mukaan katsastamaan vaihtoehtoja ettei tule susiostos.
 
nymfi harmaana
Derbi on tietenkin se ehkä suosituin, hyvä ja laadukas peli. Mutta halvemmallakin pääsee, ja derbejä voisaan myydä joskus ihan merkin takia vähän ylihintaan. Ja mopo kyllä sen pari vuotta, jotka sillä poaika ajaa, pysyy kunnossa vaikkei niin kallis olisikaan.
Tonnilla ei kyllä tosiaan ehkä kovin hyvää derbiä saa, laittamista tulee ainakin varmasti olemaan.

Jos meinaatte mopoa kierrättää sisaruksilla, voi miettiä voisiko budjettia nostaa. Hyvä mopo kestää kauan, tosin huonompikin kun hyvin hoidetaan.

Täällä yksi kiinalainen raleigh revenger -skootteri, halpa peli mutta hyvin on pelannut. Mopo yleensä säryy ehkä juuri näiden viritysten ja rälläysten ansiosta, normikäytöllä pitäis kestää.
 
"a p"
Ei vaan kaikilla oo varaa ostaa uutta vaikka kuin haluais. Sitä tuossa alkuun arvottiin et ostetaanko joku kiinalainen uutena vai sit parempi merkki käytettynä ja taitaa olla järkevämpi ostaa tuo hyvän merkkinen käytettynä.
Tutulla on korjaamo missä mahdollisuus sit rassata jos leviää. Ei tietenkään tarkoituksella mitään romua osteta. Pojan kaveri luvannu lähteä mukaan kun sillä enemmän kokemusta (isoveljien mopoista) .
 
lnjoäökl
[QUOTE="a p";27196418]Ei vaan kaikilla oo varaa ostaa uutta vaikka kuin haluais. Sitä tuossa alkuun arvottiin et ostetaanko joku kiinalainen uutena vai sit parempi merkki käytettynä ja taitaa olla järkevämpi ostaa tuo hyvän merkkinen käytettynä.
Tutulla on korjaamo missä mahdollisuus sit rassata jos leviää. Ei tietenkään tarkoituksella mitään romua osteta. Pojan kaveri luvannu lähteä mukaan kun sillä enemmän kokemusta (isoveljien mopoista) .[/QUOTE]

Itsekin aiottiin tehdä samoin ja järkevämpää se onkin. Meillä vaan päädyttiin postimyyntiskootteriin siksi, että asutaan niin kaukana :p
 
"a p"
Alkuperäinen kirjoittaja lnjoäökl;27196435:
Itsekin aiottiin tehdä samoin ja järkevämpää se onkin. Meillä vaan päädyttiin postimyyntiskootteriin siksi, että asutaan niin kaukana :p
Skootteri ei vaan kovin omiaan noille hiekka ja mettäauto teille..
Pojalla vaan kauhea polte saada mopo mut todella työlästä tuo ettiminen kun ei kukaan oikein tajua mitään noista. Kaveri kyllä muutaman vinkin antoi mihin kiinnittää huomiota.
 

Yhteistyössä