Äidinmaidonkorvikkeiden erot

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Eli kokemuksia kaipailen, mikä korvike aiheuttaa vähiten vatsavaivoja. Vauva nyt reilu kuukauden ikäinen ja joka ilta kuudesta eteenpäin pari tuntia on yhtä huutoa. D-vitamiini jätettiin suosiolla hetkeksi sivuun. Reladropseja käytetty mutta nyt ajattelin kokeilla pari päivää ilman niitä. Josko nekin aiheuttavat vatsaväänteitä pikkuiselle. Eli nyt käytössä cuplaton jota olen antanut yhden tipan ennen jokaista ruokailua. Ja mallasuute jota olen antanut puoli teelusikallista kerran vuorokauteen. Mietin nyt voisiko olla jotain vastiketta jota kannattaisi kokeilla. Nyt siis käytössä Nan-1, joka ollut lähes syntymästä asti koska maito ei noussut.
 
"vieras"
Nan teki meillä vatsaväänteitä, Tutteli sopi.

Vatsavaivaiselle ohjeita:
-jos Cuplaton ei toimi, kokeile Disflatyliä
-meillä gefilus-D-tipat aiheutti väänteet, vaihdettiin Jekovitiin ja helpottui kummasti
-probiootteja kannattaa kokeilla
-vyöhyketerapia
-koliikkikeinu
-lehmänhermot ja kärsivällisyyttä molemmille, useimmilla helpottaa parin-kolmen kuukauden iässä nekin vaivat
 
gaxgffgc
Vähän vertailua:
Valion Tuuti
Ainekset: hera tuoreesta maidosta, vesi, maito, laktoosi, kasviöljyt (rypsi, auringonkukka, yksisolu), kalaöljy,
vitamiinit (A, D3, E, K, tiamiini, riboflaviini, niasiini, pantoteenihappo, B6, biotiini, foolihappo, C), kivennäisaineet
(kalium, rauta, sinkki, kupari, jodi, seleeni, mangaani), tauriini, inositoli, nukleotidit.

Nan1
Vähäsuolainen herajauhe, kasviöljyt, laktoosi, rasvaton maitojauhe, maitoproteiini, kalaöljy, emulgointiaine (soijalesitiini), L-fenyylialaniini, tauriini, inositoli, L-histidiini, L-karnitiini, nukleotidit (adenosiini 5´-monofosfaatti, sytidiini 5´-monofosfaatti, guanosiini 5´-monofosfaatti, uridiini 5´-monofosfaatti), kivennäisaineet (natrium, kalium, kalsium, rauta, magnesium, sinkki, jodi, kupari, mangaani, seleeni), vitamiinit (A, D, E, K, C, tiamiini, riboflaviini, niasiini, B6, foolihappo, biotiini, pantoteenihappo) ja Bifidobacterium lactis.

Kumpi kuulostaa luonnollisemmalta, ja vähemmän prosessoidulta vauvalle..?!
Mitä esim soijalesitiini tekee aivan pikkuvauvan ruoassa:/
 
"vieras"
Meillä ei sopinut NAN kummallekaan pojalle. Aiheutti vihreän kakan. Tutteli sopi. Muita en lähtenyt kokeilemaankaan. Pitää muistaa, että yhden, kahden päivän käyttö ei kerro paljoa mitään. Viikko pitää ainakin testata. Oli meidän pojilla kummallakin joka tapauksessa koliikki, paha sanoa helpottiko korvikkeen kanssa testailu merkittävästi. Kuopuksella käytin reladropseja ja voisi sanoa, että oli vaivattomammat ensikuukaudet.
 
"kahden äiti"
Meillä NAN aiheutti molemmille hirveät vatsavaivat, esikolle myös tuo cuplaton.
Esikko joi Tuttelia (oli silloin vielä Valion tekemää eli tehtiin Suomessa nythän se valmistetaan Hollannissa)
Kuopus juo Tuutia ja saa päivittäin Rela tippoja-> ei vatsa vaivoja.
 
"vieras"
Sen oppii vasta kokeilemalla. Toiselle NAN aiheuttaa mahavaivoja, toiselle se sopii hyvin.
Meillä vauva joi 4vk:n ikäisesti suurimmaksi osaksi NAN:ia (imetin vain yöllä), mutta mahavaivoja oli kyllä jo heti alusta alkaen. Annoin cuplatonia 5 tippaa ennen syöttöä. Miksi muuten annat vain sen yhden tipan, eikös se annos ole 5 tippaa? D-tippoja lykättiin kunnes mahavaivat loppui 2kk ikäisenä, silloinkin käytettiin Jekovitia, koska se mahaystävällisin. Muut ovat öljypohjaisia, tuo vesipohjainen. (vaihdoin kyllä 4kk iässä Devisoliin, koska sen sisältämä D3-vitamiini kuulema imeytyy paremmin). Rela-tippoja taisin myös antaa.
1,5kk iässä käytin vauvaa 4 kertaa vyöhyketerapiassa 2 viikon aikana ja sen jälkeen alkoi mahavaivat helpottaa.
Tsemppia, vauvan mahavaivat on rankkoja myös vanhemmille, mutta kyllä ne siitä loppuvat vielä! :)
 
"gen"
Meillä oksennettiin nan1 kaaressa, nan h.a kävi pari kuukautta ja sit siirryttiin nutrilon H.A:han. Ja terkan puheiden perusteella oon myöhemmin tajunnut et sen mielestäkin nutrilon on paras korvike vauvalle.
 
"pop"
Tutkitusti parhaita ovat korvikkeet, joissa proteiini on pilkottu ja joihin on lisätty bakteereja jotka tukevat suoliston bakteerikantaa. Käsittääkseni nan pro on tälläinen?
Oletko kysellyt imetystukiryhmästä tms. luovutettua maitoa?

(Ja näin imetystukihenkilönä, vaikka se ettei imetä on ihan ok, tuo juttu siitä ettei maito nouse, no niin... vähän niinkuin ne jutut siitä että se vaan yks päivä loppus)
 
"äiti"
[QUOTE="vieras";26797608]Meillä ei sopinut NAN kummallekaan pojalle. Aiheutti vihreän kakan. Tutteli sopi. Muita en lähtenyt kokeilemaankaan. Pitää muistaa, että yhden, kahden päivän käyttö ei kerro paljoa mitään. Viikko pitää ainakin testata. Oli meidän pojilla kummallakin joka tapauksessa koliikki, paha sanoa helpottiko korvikkeen kanssa testailu merkittävästi. Kuopuksella käytin reladropseja ja voisi sanoa, että oli vaivattomammat ensikuukaudet.[/QUOTE]

Meillä poika sietää hyvin Nan 1 ja kakka on ollut koko ajan vihreää väriltään. Se on ihan normaalia, että kakat ovat kiinteämpiä ja muistuttavat aikuisen tuotoksia, kun syö vahvempaa ravintoa kuin äidinmaitoa.
 
"pop"
[QUOTE="äiti";26799131]Meillä poika sietää hyvin Nan 1 ja kakka on ollut koko ajan vihreää väriltään. Se on ihan normaalia, että kakat ovat kiinteämpiä ja muistuttavat aikuisen tuotoksia, kun syö vahvempaa ravintoa kuin äidinmaitoa.[/QUOTE]

Ei ole normaalia että kakka on kiinteää, tosin kylläkin kiinetämpää kuten sanoit, ei kuitenkaan missään nimessä muistuta mitään aikuisten pökäleitä. Korvike todella on nimittäin vahvempaa: niin että lapsen suolistolla menee enemmän aikaa sen sulattelemiseen eikä sen ravinteet imeydy kovinkaan hyvin silti. Tällähän on selitetty sitä myöhemmän ylipainon ja korvikkeen yhteyttäkin: isoja annoksia harvemmin, kasvu epänormaalin nopeaa ja tasaista. Jotain suoliston tasapainosta on saatu palauttettua tuolla bakteerikannan lisäämisellä.
 
"äiti"
[QUOTE="pop";26799187]Ei ole normaalia että kakka on kiinteää, tosin kylläkin kiinetämpää kuten sanoit, ei kuitenkaan missään nimessä muistuta mitään aikuisten pökäleitä. Korvike todella on nimittäin vahvempaa: niin että lapsen suolistolla menee enemmän aikaa sen sulattelemiseen eikä sen ravinteet imeydy kovinkaan hyvin silti. Tällähän on selitetty sitä myöhemmän ylipainon ja korvikkeen yhteyttäkin: isoja annoksia harvemmin, kasvu epänormaalin nopeaa ja tasaista. Jotain suoliston tasapainosta on saatu palauttettua tuolla bakteerikannan lisäämisellä.[/QUOTE]

Äidinmaitokakkahan on keltaista, hyvin vetelää ja ryynimäistä. Ainakin poika tekee ihan selvän pökäleen, on sen tehnyt silmieni alla:D Kasvu ei ainakaan meillä ole epänormaalin nopeaa, silllä siitä huolimatta, että poika saattaa haluta litrankin lisämaitoa päivässä rinnan lisäksi, niin hän kasvaa painon suhteen alakäyrällä verrattuna ikäisiinsä. Myöskään kokonaan korvikkeella ruokitulla esikoisella ei ole ylipainon suhteen ongelmia, vaan on äärettömän hoikka.
 
"vieras"
Kiitoksia vastauksista... Nyt siis jätin reladropsit sivuun hetkeksi ja lisäsin cuplatonia kaksi tippaa ennen jokaista syöttöä. En uskalla antaa heti sitä neljää tippaa kun on varoiteltu että vauva voi alkaa pulauttelemaan. Jospa nyt odotan pari päivää että miten vatsavaivojen kanssa käy ja sitten kokeilen tuttelia tai tuutia.
 
"äiskä"
Meitä neuvottiin antamaan Cuplatonia joka toista syöttöä ennen kun söi 2 tunnin välein. Ja anna se 4 tippaa vaan suosiolla. Meillä Cuplaton auttoi jo samana yönä kun päivällä aloitettiin, kuukauden kestänyt koliikki(?) loppui kuin seinään.

Ja D-vitamiinia on pakko antaa, jotain muuta merkkiä sitten mutta sitä ei voi jättää antamatta.
 
vierailija
Tutkitusti parhaita ovat korvikkeet, joissa proteiini on pilkottu ja joihin on lisätty bakteereja jotka tukevat suoliston bakteerikantaa. Käsittääkseni nan pro on tälläinen?
Oletko kysellyt imetystukiryhmästä tms. luovutettua maitoa?

(Ja näin imetystukihenkilönä, vaikka se ettei imetä on ihan ok, tuo juttu siitä ettei maito nouse, no niin... vähän niinkuin ne jutut siitä että se vaan yks päivä loppus)
Et taida olla kovin hyvä imetystukihenkilö?
 
vierailija
Et taida olla kovin hyvä imetystukihenkilö?
Vanha juttu mut samaa mietin
Laihat olis eväät mun pojalla jos tissityksen varassa olis... mut hei on se hyvä et löytyy "tukihenkilöitä" jotka kuvittelevat imetyksen olevan joku tahdosta kiinni oleva juttu...Toki meidän ovelle voi joku meijeri ihan vapaasti päivittäin tuoda pullon...
Sama kun noissa korvikkeissa lukee äidinmaidon olevan parasta ravintoa, Ihanko totta, huvikseen sitä jokainen varmaan kaupasta kantaa ja ei se äiti lapsi suhde yhtään sen huonommin kehity vaikkei vauva roikkuiskaan tississä kiinni...
Meillä tuttelista huusi vatsaansa 24 tuntia nanni oli hieman parempi, nutrilon omneo lopetti itkun kuin seinään
 

Yhteistyössä