" hirveä Henri" ja "pikkuprinsessa", en tajua

mitä ideaa on tehdä lastenohjelma ilkeästä pikkupojasta tai kurittomasta, rumasta pikkutytöstä ?
varsinkin tuo pikkuprinsessa... vanhemmat vain huokailevat, vaikka lapsi tekisi mitä!
ei kielletä, ei toruta. hirveän Henrin kohdalla meillä vaihtuu kanava, mutta pikkuprinsessaan
tuo 3v on valitettavasti
jo ehtinyt mieltyä niin että kanavaa ei voi vaihtaa ilman hirveää itkemistä

jaa että mikäkö on minusta sitten sopiva lastenohjelma ? no esim. postimies Pate, dinojuna, pipsa possu..
 
Viimeksi muokattu:
Alkuperäinen kirjoittaja AikaKaukanaTäydellisestä;26678797:
No jestas, ei kai niitä nyt NOIN vakavasti tarvitse ottaa:O
kyllä se äitinä pistää silmään.. tai korvaan. tässä ikäänkuin ihannoidaan sitä, että lapsi saa olla tuhma ilman rangaistusta
 
Viimeksi muokattu:
Meillä poikalasten kodissa Hirveä Henri on myös tykätty ohjelma, eikä kanavaakaan vaihdeta. ´Harvoja lastenohjelmia viitsin katsella, mutta tuota mäkin viitsin. Keskusteluahan se herättää ja pienikin voi jo ymmärtää tai sanoa katsomisen lomassa mitä Henri teki tyhmästi.
 
  • Tykkää
Reactions: Jennan unelma
har
Pikkuprinsessassa homma kuitenkin yleensä päättyy niin että hän itse hokaa missä meni vikaan ja tehdään sovinto. Ja eikös hirveä henri ainakin ennen tullutkin galaxissa eli on koululaisille suunnattu.
 
fgfg
Meidän 7v pojan ihan lemppari on tuo ilkeä Henri. Minustakin tosi hyvä ohjelma. Meidän poika naureskelee ja sanoo, että tekipä Henri taas tyhmästi ja onpa tuhma. Meidän lapset tykkää kovasti myös tuosta Prinsessasta. Ei kannata ottaa niin tosissaan. Luulen,e ttä useimmat lapsetkin tajuaa nuo jutut, että niin ei saa tehdä ja kyllpä ovat tuhmia.
 
Deleted member 70007
:LOL:

Mitä tähän nyt sanois... Ei oo koskaan tullut pieneen mieleenkään, että ne olisivat jotenkin haitaksi. Ei niissä ole mitään vikaa.
Tai siis ainahan Pikku Prinsessassa tehdään sovinto lopussa, jos siitä kiikastaa.
Ei meidän 9v ole oppinut ikinä yhtään mitään tyhmyyksiä niistä.
Molemmat ovat minusta hyviä lastenohjelmia, Hirveää Henriä katson itsekin mielelläni.

Ja olisi se kieltämättä vähän tylsä lastenohjelma, jos pikkutyttö istuu ja leikkii puu-ukoilla siististi lattialla. Lapset ymmärtävät, että se ei ole totta, ja pitävät enemmän lastenohjelmista, jossa on seikkailua ja jännitystä, tässä tapauksessa nuo kepposet.
Eivätkä kaikki lastenohjelmien henkilöt ole kauniita, ja siinä ei tietääkseni ole mitään vikaa.
Naapurin lapset kyllä välillä sekoilevat samalla tavalla niinkuin Mat&Pat-ohjelman tyypit, ja leikkivätkin "Mättii ja Pättii", mutta ei sekään ole ketään haitannut.
 
olen täysin samaa mieltä. meillä ei kyllä kovin usein katsota telkkaria, koska se passivoi mutta joskus nuo pienimmät katsovat pikkukakkosta ja hirveä henri menee kyllä yli ymmärrykseni ! taitaa meilläkin ruveta vaihtumaan kanava sen kohdalla,
nuorempi poika kun leikkii mielellään Henriä ja on sen varjolla todella ilkeä & kuriton.. eikä edes ymmärrä, mitä tekee väärin!

ap, äitinä sinä olet vastuussa mitä lapsesi katsoo joten jatka samaan malliin :)
 
Viimeksi muokattu:
niin no
Prinsessa on ihan hauska, koska lopultahan prinsessa kuitenkin tottelee/huomaa olevansa väärässä. Sellaisen jutun olen tosin huomannut, että 80% Pikku Kakkosen lastenohjelmien päähenkilöistä on TYTTÖJÄ. On tuo Prinsessa, Hirviötyttö, Roosa...joinakin päivinä tuntuu että 5-vuotiaalle pojalle ei ole yhtään poikapuolista hahmoa seurattavaksi päähahmona. Vähän voisivat tasapainottaa tyttöjen suosimista...samoin Ystäväkirjat ja askarteluohjelmat kosiskelevat tyttöjä, olisipa kiva että olisi pojillekin jotain vastaavaa!
 
Deleted member 70007
Alkuperäinen kirjoittaja MörriMöykkyMutsi;26678977:
olen täysin samaa mieltä. meillä ei kyllä kovin usein katsota telkkaria, koska se passivoi mutta joskus nuo pienimmät katsovat pikkukakkosta ja hirveä henri menee kyllä yli ymmärrykseni ! taitaa meilläkin ruveta vaihtumaan kanava sen kohdalla,
nuorempi poika kun leikkii mielellään Henriä ja on sen varjolla todella ilkeä & kuriton.. eikä edes ymmärrä, mitä tekee väärin!

ap, äitinä sinä olet vastuussa mitä lapsesi katsoo joten jatka samaan malliin :)
:headwall:

Ei jumalauta, oletteko te ihan oikeesti tosissanne?
Pliis, sanokaa ettette ole...
 
"vieras"
Eikös sen prinessan "rumuuden" ja tottelemattomuuden myös ole tarkoitus vain opettaa, että prinsessakin voi olla tavallinen. Joskus jokainen tekee väärin, mutta on opittava pyytämään anteeksi, sallimaan erilaiset ihmiset, ottamaan muut huomioon jne. Tää pätee myös Henriin - siinä liioitellaan ilkeyksissä, että lapsikin huomaa Henrin tekevän väärin.

Siinä ap voit olla ihan oikeassa, että 3v. on ehkä vielä pieni katsomaan kyseisiä ohjelmia. Ylipäänsä 3-vuotiaan ei hirveän pitkiä aikoja tarvitse telkkua katsella, joten katsottavien ohjelmien rajoittaminen on paikallaan. :) Vähitellen voi lisätä aikaa ja uusia ohjelmia. Tarvittaessa lapsen kanssa kannattaa keskustella ohjelmien aiheista.
 
"vieras"
No meillä pojat ainakin ovat itse tuota Henriä katsellessaan sanoneet että aika tyhmä toi Henri kun teki noin ja näin. Ehkä siinä on just se idea että lapsi voi fiktiivisen esimerkin avulla tarkastella omaa käytöstään ikäänkuin objektiivisesti ja voi sit aikuisen kanssa yhdessä pohtia miksi oli tuhmaa tehdä niin kuten Henri teki yms.
 

Yhteistyössä