Miksi lääkäreiden palkoista ei säästetä?

  • Viestiketjun aloittaja säästöt!
  • Ensimmäinen viesti
"Kifa"
On aina mukava kun vedetään esiin nuo kokonaisansiot eikä yhtään mietitä mistä se palkka koostuu. Jos viikossa työtunteja on 80 niin totta ihmeessä päästään muikeisiin palkkalukemiin. Kuten joku jo totesikin niin erikoistuvan lääkärin säännöllisen työajan palkka on se noin 3000 euroa eikä sairaalassa yleensä tuohon päälle tule mitään todistus- tai muitakaan palkkioita, päivystämällä tietysti saa lisäansioita mutta toisaalta yöpäivystyksen jälkeinen lepopäivä usein on palkaton eli kuukaudessa käteen jäävä summa pienenee sitten sillä menetetyn työpäivän palkalla. Lisäksi päivystyskorvauksia usein kannustetaan ottamaan ulos ns. aktiivivapaana eli ylimääräisinä vapaapäivinä rahan sijaan. Aloittavan erikoislääkärin palkka taas on siinä 4000 euroa/kk ja kokonaisansiot usein jopa pienemmät kuin erikoistuvalla lääkärillä koska alasta riippuen erikoislääkärit usein tekevät varallaolopäivystystä jossa ollaan kyllä valmiudessa koko vuorokausi mutta palkkaa kilahtaa vain niistä tunneista jotka oikeasti vietät työtä tekemällä, eli kun istut koko illan kyttäämässä puhelinta ja sitten klo 03 yöllä singahdat viiden minuutin varoajalla sairaalaan katsomaan yhden potilaan ja käytät siihen tunnin niin tienaat tasan sen yhden tunnin palkan vaikka miten olet aamulla silmät ristissä töissä.
 
Fur
[QUOTE="Kifa";26207127]On aina mukava kun vedetään esiin nuo kokonaisansiot eikä yhtään mietitä mistä se palkka koostuu. Jos viikossa työtunteja on 80 niin totta ihmeessä päästään muikeisiin palkkalukemiin. Kuten joku jo totesikin niin erikoistuvan lääkärin säännöllisen työajan palkka on se noin 3000 euroa eikä sairaalassa yleensä tuohon päälle tule mitään todistus- tai muitakaan palkkioita, päivystämällä tietysti saa lisäansioita mutta toisaalta yöpäivystyksen jälkeinen lepopäivä usein on palkaton eli kuukaudessa käteen jäävä summa pienenee sitten sillä menetetyn työpäivän palkalla. Lisäksi päivystyskorvauksia usein kannustetaan ottamaan ulos ns. aktiivivapaana eli ylimääräisinä vapaapäivinä rahan sijaan. Aloittavan erikoislääkärin palkka taas on siinä 4000 euroa/kk ja kokonaisansiot usein jopa pienemmät kuin erikoistuvalla lääkärillä koska alasta riippuen erikoislääkärit usein tekevät varallaolopäivystystä jossa ollaan kyllä valmiudessa koko vuorokausi mutta palkkaa kilahtaa vain niistä tunneista jotka oikeasti vietät työtä tekemällä, eli kun istut koko illan kyttäämässä puhelinta ja sitten klo 03 yöllä singahdat viiden minuutin varoajalla sairaalaan katsomaan yhden potilaan ja käytät siihen tunnin niin tienaat tasan sen yhden tunnin palkan vaikka miten olet aamulla silmät ristissä töissä.[/QUOTE]

Komppaan. Ootko alalla :)?

Kyllähän tonnipalkoille pääsee jos on valmis lähtemään MINNE TAHANSA PERIFERIAAN millä tahansa varoajalla. Mut kuin moni olis valmis tekeen niin? Ja aina itketään miten hyvä palkka keikkalaisilla on.. No, miettikää että keikkafirmakin ottaa kakun päältä omansa. Sopii tavallisen tallaajan opiskella lääkäriksi jos houkuttaa h-vetinmoinen vastuu, jos esim hoitaja mokaa niin kyllä, syyttävä sormi osoittaa silti ensin sinuun. Jos asut isommassa kaupungissa on ihan turha kuvitella että lääkärin hommista käärii isoja masseja, ellei ole päivystämässä ja paljon.
 
"Abc"
Siis mit vit? Missä tuollaisia palkkoja maksetaan? Näitä lääkärin hommia olen tehnyt vuodesta 2004 alkaen ja yliopistoklinikassa peruspalkkani oli 2871e/kk. Päälle tietysti päivystyspalkka, mutta sehän on ylityötä ja tulee tuon 38,25h/vko päälle. Varmaan jonkun palstalaisen vauvaa olen ollut tuolla p*skapalkalla auttamassa maailmaan. Terveyskeskuksessa tienasin n. 4000e/kk johon sisältyi 3-4 illtapäivystystä ad klo .23 asti per kuukausi.

Ei tässä kyllä mersuilla ajella ja vuokralla asutaan. Kannattaa joo kadehtia. Ei ne palkat todellisuudessa tuollaisia ole ja päivystysrasite on ihan valtava! Ihan perus lääkäriduunareita ollaan. Ei ne rahavirrat kyllä tänne asti ole yltäneet.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";26174682]Lääkärin työ on vaativaa, vastuullista, usein raskasta ja kiireistä- siitä pitää maksaa kunnon palkka.[/QUOTE]

Vai vaativaa ja vastuullista? Kokemus on osoittanut viime vuosien aikana, että itse pitää löytää netistä tai kirjasta diagnoosi ja mennä valmiin diagnoosin kanssa lääkärille ja pyytää, josko voitaisiin testata kyseiset taudit. Ja kysymyksessä on ihan tunnetun terveysaseman tarjoamat työterveyspalvelut.
 
Fur
[QUOTE="vieras";26207440]Vai vaativaa ja vastuullista? Kokemus on osoittanut viime vuosien aikana, että itse pitää löytää netistä tai kirjasta diagnoosi ja mennä valmiin diagnoosin kanssa lääkärille ja pyytää, josko voitaisiin testata kyseiset taudit. Ja kysymyksessä on ihan tunnetun terveysaseman tarjoamat työterveyspalvelut.[/QUOTE]

Siihen on syynsä, miksi ihmisiltä ei testata ihan kaikkea mahdollista heti paikalla. Ja jos tuntuu että helppo nakki, niin miksi ihmeessä et menisi itse opiskelemaan lääkäriksi?
 
"Kifa"
Vieras: lääkärin vastuulla on myös olla tekemättä tarpeettomia tutkimuksia mikä on usein se mitä potilaiden on vaikeampi ymmärtää. Potilas usein luulee että eihän siinä tarvitse muuta kuin naputella tutkimuspyyntöjä koneelle ja sitten katsotaan minkä perään tulee vastausliuskassa punainen ruksi. Mutta lääkärin pitäisi tietää paitsi mitä pyytää, myös milloin pyytää, millä menetelmällä, miksi ja mitä niillä vastauksilla sitten tehdään ja miten niitä tulkitaan kullakin potilaalla ja mitä ne oikeasti todistavat tai poissulkevat.
 
plääkäri
Olen työskennellyt tk:ssa parin vuoden ajan ja ilman päivystyksiä palkka oli kyllä päälle 4000 e kuussa. Mun mielestä se oli ihan hyvä palkka mutta homma oli niin raskasta että uuvuin. Vastuu on monelle vain sana mutta tuossa työssä se konkretisoituu. Ja tk:ssahan homma on jatkuvaa asiakaspalvelua lähes ilman kontaktia työkavereihin, yksin puurrat siinä kopissa. Lääketieteelliseltä kannalta homma on tylsää, suurin osa meistä lääkäreistä on ensin innoissaan lukenut sadoista monimutkaisista, eksoottisista taudeista ja sitten perusterveydenhuollon todellisuus on jotain ihan muuta. Samat selkäkivut, kakkostyypin diabetekset ja nivelrikot siellä lamppaa sisään ja ulos. Vuorovaikutus potilaan kanssa on tiettyyn rajaan asti työn suola mutta jatkuvaan asiakaspalveluun uupuu helposti, etenkin kun terkkarissa potilasaines on raskasta. Jokaisella tuntemallani tk-omalääkärillä on esim. ollut pari "vakiohullua" eli persoonallisuushäiriöisiä, pahasti luulosairaita tms potilaita jotka piinaavat lääkäriä soittopyynnöillä, kirjeillä, sähköpostilla jne lähes päivittäin. Lievempiä vastaavia toki enemmän.

Äitiysloman jälkeen vaihdoin osa-aikaisesti yksityissektorille ja alkaa tuntua siltä että takaisin ei ole paluuta. Työ on helpompaa, potilaat mukavampia, palkka parempi - ainoa syy joka todennäköisesti saa minut takaisin julkiselle puolelle on ammatillinen kunnianhimo ja halu erikoistua. Niiden vuoksi olen, kuten moni muukin lääkäri, valmis työskentelemään huomattavasti pienemmällä palkalla ja huonommilla työehdoilla.

Tämä vuodatus vain perustellakseni sitä miksi tk-lääkäripulaa on vaikea saada hallintaan vaikka lääkäreitä koulutetaan koko ajan enemmän. Koulutuspaikkojen lisääminen olisi kallista kun nykyisiin tiedekuntiin ei saa enää paljon mahdutettua, pitäisi perustaa uusi ja -yllätys- opetushenkilökunnasta on pulaa. Palkkakilpailu voisi sillä suunnalla kyllä auttaa. Perusterveydenhuollossa luottaisin työnjakoon (päteville masennus-, diabetes-ym.hoitajille lisää palkkaa!) ja työmäärän rajaamisen helpottamista. Kuntien kannattaisi miettiä ja tarjota räätälöityjä työnkuvia itsekin, keikkafirmoille menee varmasti ihan liian suuri osuus rahoista.
 
Yksityinen
Olen työskennellyt terkoissakin, tykkäsin pääasiassa työstäni sielläkin, paitsi tutkimuspöydälle kusevista juopoista ja rankoista päivystyksistä. Todella hyviä hoitosuhteita sielläkin muodostui.
Nyt yksityiseltä en enää kuitenkaan takaisin vaihtaisi.
Aikanaan harkitsin sairaala-alojen erikoistumista mutta oikeesti siinä vaiheessa olin jo nähnyt muutaman vuoden työelämää ja ymmärsin myös palkoista - 6 v. kitupalkat erikoistuvana ja sairaalapäivystykset perheelliselle- no thanks.
 
"vieras"
Ehkä minunkin pitäisi siirtyä privaattiin... Toisaalta kiinnostaisi myös erikoistua, mutta ilmeisesti privaatissa pääsee hyvään duuniin ilmankin? Mutta huono palkka ja päivystysvelvoite + esh-jakson nopea kierto olisi ihan liian rankkaa tässä vaiheessa elämää.
 
Lääkärin vaimo
Miettiny usein minäki, mistä tuo katkeruus lääkärien palkkoja kohtaan oikein kumpuaa... Tuttavapiirissä on monia huomattavasti vähemmän kouluttautuneita, joilla tuntipalkka ihan eri luokkaa. Tarkotushakuista tuo median kokonaisansioista puhuminen, sen sijaan että vertailtais säännöllisen työajan ansioita. Mies LT ja erikoislääkäri (laajempi ja kapea), eli tosi pitkä koulutus -silti saa tehdä kaks tuntia töitä maksaakseen tunnin naapurin kirvesmiehelle, joka meillä tekee remppaa -eikä oo edes kiskurihinta kokeneelle ammattimiehelle tosiaankaan.
 
..............
Alkuperäinen kirjoittaja Lääkärin vaimo;26207995:
Miettiny usein minäki, mistä tuo katkeruus lääkärien palkkoja kohtaan oikein kumpuaa... Tuttavapiirissä on monia huomattavasti vähemmän kouluttautuneita, joilla tuntipalkka ihan eri luokkaa. Tarkotushakuista tuo median kokonaisansioista puhuminen, sen sijaan että vertailtais säännöllisen työajan ansioita. Mies LT ja erikoislääkäri (laajempi ja kapea), eli tosi pitkä koulutus -silti saa tehdä kaks tuntia töitä maksaakseen tunnin naapurin kirvesmiehelle, joka meillä tekee remppaa -eikä oo edes kiskurihinta kokeneelle ammattimiehelle tosiaankaan.
Säännöllisen työajan ansiota on vertailtu.

Verailu vastavalmistuneiden palkoista:
Suuri palkkavertailu
(lääkärillä säännöllisen työajan ansiot ja päiväaikaiset toimenpide palkkiot 2009).

Etetelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä erikoislääkärin peruspalkka 5600 €, erikoistuvan lääkärin palkka 4600 €.

"Pienen, syrjäisen kunnan terveyskeskuslääkäri voi tienata enemmän kuin sairaanhoitopiirin johtaja."

"Vaasan sairaanhoitopiiri nosti loppukeväällä psykiatrien peruspalkkaa tuhannella eurolla, noin 7 000 euroon."

"Karviaisen johtavan ylilääkärin Mikko Purhosen mukaan Karviainen ei ole viime vuosina nostanut lääkärien palkkoja. Erikoislääkärin palkka, yli 7 000 euroa"

Lääkäreiden palkkavaihtelu on rajua -
 
"Kifa"
Tuosta nyt juuri näkee että jos on valmis lähtemään syrjäisemmille seuduille ja sellaiselle alalle josta on pulaa (joka usein tarkoittaa sitä että joutuu heti alkuunsa tilanteeseen jossa niskaan rysäytetään monen ihmisen työt kun rästiä on päässyt kertymään) niin voi niitä koviakin palkkoja saada. Kaikki eivät kuitenkaan halua tai voi (itsellä mies ei vain saisi töitä mistään Inarista, plus että itse haluan erikoistua alalle joka käytännössä koskee vain yliopistosairaaloita) ja niillä halutummilla aluilla taas ei tosiaankaan makseta kuin sitä alinta mahdollista palkkaa. Kannattaa myös huomioida se, että siinä vaiheessa kun lääkäri pääsee aloittamaan uransa ja lyhentämään opintolainojaan, on esimerkiksi se kirvesmies ehtinyt jo olla vuosikausia töissä, perustaa oman firman vaikkapa, ja hankkia ne omistusasunnot ja Mersut joista nuori lääkäri vasta haaveilee.
 
kehitys
Kuntasektorin reaalipalkkakehitys 1975 - 2006.
http://www.hs.fi/kuvat/grafiikka/iso_webkuva/horizontal/1135230153298.jpeg

Yksityisellä puolellakin työtahti voi olla kova. Esimerkiksi paikallisella yksityisellä terveysasemalla käynnit on jaksotettu 15 minuutin välein. 15 minuutin välein uusi potilas sisään. Potilaalle käynti maksaa 60 euroa + poliklinikkamaksun 13,50 €. Täysin työllistettynä yksi lääkäri tuo rahaa talolle 294 euroa tunnissa. Jos tällaista työaikaa olisi 5 tuntia päivässä, 20 päivässä rahaa liikkuisi 29 400 euroa.
 
A.Salminen
Olisitte kaikki lukeneet ittenne lääkäreiks jos noin paljon kismittää. Tervetuloa valintojen maailmaan!
Nyt voisi sitten sanoa, että ilmeisesti vain lääkäri voi vajota näin alas.
Kateellisuus kun on virheargumentti. Katellisuus ei oikeuta lääkäreiden palkkoja etkä edes voi tietää, ovatko ihmiset kateellisia. Kyseessä on klassinen ad hominem -virheargumentaatio:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_hominem

Myös ahneus on valinta, eli lääkärit voisivat valita ahneuden sijaan kohtuuden.
Sen sijaan lääkärin ammatti ei ole valinta, koska:

1. Vain osa hakijoista pääsee yliopistoon.
2. Lääkäriksi ei voi lukea sellainen, jolla ei ole kykyjä (biologia, kemia) ja kiinnostusta allalle. Ei lääkärikään kykene mihin tahansa ammatiiin.

Lääkärin keskipalkka(!) oli vuonna 2014 yli 6 500 euroa.

Ansiot - Suomen Lääkäriliitto

Tämä on kuitenkin kaukana totuudesta. Suomessa on yli 70 sairaalaa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Suomen_sairaaloista

Vaikka päivystäminen on sairaalalääkärin normaalia työtä, saavat sairaalalääkärit - toisin kuin mikään muu ammattiryhmä Suomessa - kaikesta klo 15.30 - 08.00 välisestä työstä 175 % - 300 %:n palkan! Ylityökorvaus Suomessa on 150 - 200 %, mutta sairaalalääkärit saavat päivystysvuoroista enemmän palkkkaa kuin ylitöistä Suomessa maksetaan! Sairaalalääkärit saavat suunnilleen näin (riippuu viikonpäivästä):

Kello 15 - 22: 175 %:n palkka!

Kello 22 - 00: 250 %:n palkka!

Kello 00 - 08: 300 %:n palkka!

Lähde:
Kuntatyönantajat: Lääkärisopimuksen 2014–2016 sopimusmuutokset:
http://www.kuntatyonantajat.fi/fi/ajankohtaista/yleiskirjeet/2013/Tiedostot1713/yleiskirje1317hnk-ls-liite2.pdf
Kunnallinen lääkärien virkaehtosopimus (LS)

Jos sairaalalääkärin tuntipalkka on esim. 40 euroa per tunti, niin SAIRAALALÄÄKÄRI SAA YHDESTÄ 24-TUNNIN PÄIVYSTYSVUOROSTA PALKKAA 1 930 EUROA!

SIIS YHDESTÄ VUOROKAUDESTA PALKKAA SAMAN VERRAN KUIN MONET SAAVAT PALKKAA YHDESSÄ KUUKAUDESSA. Mitä sairaalalääkärin työ käytännössä on? Pääasiassa nukkumista, joten lääkärin ei tarvitse vapaa-aikanaan nukkua niin paljon eli työaika tuokin lisää vapaa-aikaa, joten päivystyslisien kohtuuttomuus vain korostuus.

Syyllisiä eivät ole kaikki Suomen lääkärit tai yksittäiset lääkärit vaan tämän ahneuden ajaja on kokoomuslaisten johtama Suomen Lääkäriliitto. Meilasin asiasta hiljattain Suomen Lääkäriliiton Heikki Pälveelle ja kysyin:

- pitävätkö tietoni sairaalalääkäreiden palkoista paikkansa
- miksi päivystylisiä ei ole ilmoitettu Suomen Lääkäriliiton sivulla keskipalkan lisäksi
- miksi tiedot Suomen Lääkäriliiton sivulla olevat tiedot sairaalalääkäreiden palkoista on tarkoitettu vain jäsenille.

En ole saanut mitään vastausta. Sellainen, jolla on puhtaat jauhot pussissa, niin vastaavat kyllä mielellään ja oikaisevat väärinkäsitykset. Suomen Lääkäriliitto on ahneuden huippu. Lisäksi Suomen Lääkäriliitto väittää aina, että Suomessa on lääkäreitä riittävästi, vaikka lääkäreitä ei koulutettaisi yhtään enempää, mutta väestö lisääntyy koko ajan! Tähänkään kommenttiini Suomen Lääkäriliiton Heikki Pälve ei vastannut mitään. Heikki Pälve on muuten kokoomuslainen ja kannatti Alexander Stubbia kokoomuksen johtoon. Kertoo paljon.
 
A.Salminen
Alkuperäinen kirjoittaja Lääkärin vaimo;26207995:
Tarkotushakuista tuo median kokonaisansioista puhuminen, sen sijaan että vertailtais säännöllisen työajan ansioita.
Lääkäreiden kohdalla pitää katsoa nimenomaan kokonaisansioita ja verrata niitä sairaanhoitajien. lähihoitajien, pelastustyöntekijöiden jne. kokonaisansoihin, koska myös lääkäreiden normaaliin työhön kuuluu päivystäminen, mutta päivystyslisät ovat aivan uskomattoman röyhkeitä.
 
A.Salminen
[QUOTE="Kifa";26207127]On aina mukava kun vedetään esiin nuo kokonaisansiot eikä yhtään mietitä mistä se palkka koostuu. Jos viikossa työtunteja on 80 niin totta ihmeessä päästään muikeisiin palkkalukemiin.[/QUOTE]

Edellinen on valehtelua. Viikottainen ja kuukausittainen enimmäistyö on säädetty työaikalaissa, josta voidaan jonkin verran poiketa yleissitovilla työehtosopimuksilla, kukaan lääkäri ei tee 80 tuntia viikossa eikä varsinkaan tee joka viikko 80 tuntia eli jos lääkäri tekee päivystysvuoroja, on hänellä myös vapaapäiviä, mutta tuntipalkka on päivystysvuoroista enemmän, kuin mitä ylityökorvaukset ovat, vaikka kyseessä ei ole ylityö, koska päivystäminen on lääkärin normaalia työtä ja koska viikottainen tuntimäärä ei kuitenkaan ylity.

FINLEX ® - Ajantasainen lainsäädäntö: 9.8.1996/605
FINLEX ® - Ajantasainen lainsäädäntö: 9.8.1996/605
FINLEX ® - Ajantasainen lainsäädäntö: 9.8.1996/605
 
A.Salminen
Oleellista on, että julkisen sektorin lääkäreiden palkat on pois verorahoista

Kuka kehtaa väittää, että lääkäreiden 300 %:n palkka jokaiselta päivystystunnilta on kohtuullista, kun normaalisti ilta- ja yötyöntekijät saavat vain tietyt ilta- ja yölisät, jotka ovat paljon vähemmän kuin ylityökorvaukset (150 - 200 %), jotka nekin ovat vähemmän kuin lääkäreiden päivystyslisät!

Suomen Lääkäriliitto on ahneuden huippu!
 
A.Salminen
Sopii tavallisen tallaajan opiskella lääkäriksi jos houkuttaa h-vetinmoinen vastuu, jos esim hoitaja mokaa niin kyllä, syyttävä sormi osoittaa silti ensin sinuun. Jos asut isommassa kaupungissa on ihan turha kuvitella että lääkärin hommista käärii isoja masseja, ellei ole päivystämässä ja paljon.
Mikä on "tavallinen tallaaja". Oletkp taas yksi lääkäri, joka kuvittelee olevansa vähän enemmän kuin tavallinen ihminen?

Älä viitsi valhedella lääkäreiden vastuusta. Lääkäreillä ei ole yhtään mitään vastuuta käytännössä. Tämä tulee suoraan esille Valviran sekä AVI:n ratkaisuista, joissa kummassakin lääkäreistä tehtyjä kanteluita käsittelevät toiset lääkärit ja ratkaisut ovat sen mukaisia. Kun lääkäri huolimattomuttaan tappaa ihmisen, niin hän saa enintään(!) kirjallisen huomautuksen, että seuraavalla kerralla pitäisi olla våähän huolellisempi. Kaikissa muissa ammateissa tulisi potkut saman tien.

Lääkäri saa niitä "isoja masseja" päivystämällä ja niitä päivystyksiä riittää, jos vain haluaa tehdä, mutta kaikki eivät halua tehdä, kun rahaa tulee ovista ja ikkunoista muutenkin eli SE KESKIPALKKA ILMAN PÄIVYSTYSLISIÄ ON YLI 6 500 e/kk.

Lääkärit voisivat mennä itseensä tai edes myöntää Suomen Lääkäriliiton ahneuden, mutta sen sijaan lääkärit puolustelavat kaikilla foorumeilla tätä lääkreiden palkkoja eli lääkäreiden ahneutta ja kertoilevat satuja lääkärin vastuusta.

Valelääkärit ovat tuoneet hyvon esille lääkäreiden olemattoman vastuun. Jos valelääkärit eivät olisi jääneet kiinni, he olisivat saaneet rauhassa jatkaa mokailujaan. He olisivat enintään saaneet huomautuksen Valviralta ja sen jälkeen jatkaneet samaan malliin isojen palkkojen nostamista.

Samalla valelääkärit ovat tuoneet esille sen, ettei lääkärintyö niin paljon vaadi osaamista, kuin yleisesti kuvitellaan.
 
A.Salminen
[QUOTE="Abc";26207288]Siis mit vit? Missä tuollaisia palkkoja maksetaan? Näitä lääkärin hommia olen tehnyt vuodesta 2004 alkaen ja yliopistoklinikassa peruspalkkani oli 2871e/kk. Päälle tietysti päivystyspalkka, mutta sehän on ylityötä ja tulee tuon 38,25h/vko päälle.[/QUOTE]

Lääkärit valhetelvat täällä aivan pokkana tai sitten eivät tunne omia työehtosopimuksiaan. Ylityö sekä päivystyslisät ovat eri asioita eikä päivystyslisä tule siitä, että se menee yli 40 t/viikko, vaan siitä, että se menee yli säännöllisen työajan, joka lääkäreillä loppuu jo klo 15 ja tämän jälkeen alkaa juosta vähintään 175 %:n palkka, vaikka ei pitäisi, koska päivystäminen kuuluu ainakin sairaalassa lääkärin normaaliin työnkuvaan.
 
A.Salminen
Siihen on syynsä, miksi ihmisiltä ei testata ihan kaikkea mahdollista heti paikalla. Ja jos tuntuu että helppo nakki, niin miksi ihmeessä et menisi itse opiskelemaan lääkäriksi?
En opiskele lääkäriksi, koska ei ole kykyjä alalle eikä kiinnostusta. Miksi sinä et opiskele kirvesmieheksi, kun joku lääkäri täällä valitti kirvesmiesten liian suurta tuntipalkkaa, vaikka kuukausipalkka ei ole mitään verrattuna lääkäreiden palkkaan?

Et opiskele kirvesmieheksi, koska sinulla ei ole kykyjä alalle eikä kiinnostusta alalle, mutta silti sinun pitäisi saada mielestäsi moninkertainen palkka kirvesmiehiin verrattuna.

Kun kirvesmies mokaa, hän saa potkut. Kun lääkäri mokaa, hän syyttää potilasta ja vaatii lisää palkkaa itselleen, kun työ on muka niin vastuullista. Koko julkinen sektori on pelkkä arvauskeskus. Taloja ei voi rakentaa arvaamalla, mutta potilaita voi hoitaa arvaamalla.
 
A.Salminen
Alkuperäinen kirjoittaja plääkäri;26207566:
Olen työskennellyt tk:ssa parin vuoden ajan ja ilman päivystyksiä palkka oli kyllä päälle 4000 e kuussa. Mun mielestä se oli ihan hyvä palkka
Ja lisäksi työpäivä päättyy jo klo 15 eikä omista mokista tarvitse kantaa mitään vastuuta, toisin kuin kaikissa muissa ammateissa.
 
A.Salminen
[QUOTE="hml";26174599]Loppuu lääkärit julkiselta puolelta aika vauhdilla jos palkanalennuksiin ryhdyttäisiin. Tosin sehän saattaisi joitain vain ilahduttaa kun jaksatte joka asiasta valittaa[/QUOTE]

Lääkäreitä pitää kouluttaa huomattavasti suurempi määrä - Suomessa on muihin EU-maihin verrattuna vähän lääkäreitä, vaikka Suomi on harvaan asuttu - ja samalla pysäyttää lääkäreiden palkkojen nostaminen. Mitä enemmän lääkäreitä, sitä enemmän kilpailua ja sitä alhaisempana palkat voidaan pitää.

Suomen Lääkäriliitto valehtelee, että Suomessa on riittävästi lääkäreitä, jotta lääkärit voivat kiristää itselleen 300 %:n päivystyspalkkioita.
 

Yhteistyössä