Elokuvia jotka kertoo mielisairauksista?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Yksi lensi yli käenpesän, ja jos mennään kauhu juttuihin, niin siellähän on jotain, tosin vähän sitten miten niitä kattoo, esim. Hohto, että onko oikeita mörköjä, vai pimahtaako se ukko vaan, Piina, siinä ei oo edes mitään mörököllejä, kajahtanut fani vaan.
 
Siis mä jokin aikaa sitten yritin muistella yhtä hyvää leffaa, joka kertoo juurikin mielen järkkymisestä, MUT en vaan millään muista mikä se oli |O
Enkä saa mieleeni sitä pääosaesittäjän nimeä (nainen, vaaleat lyhyet hiukset), et voisin hänen nimen avullaan hakea....

Äsryttää, kun en saa sitä päähäni!!! :kieh:
 
Viimeksi muokattu:
"..."
Helen

Sydäntä kouraisevassa elokuvassa Helen, Ashley Judd esittää kaunista ja älykästä yliopiston professoria, joka elää onnellisessa avioliitossa Davidin (Goran Visnjic) kanssa ja nauttii lämpimästä suhteestaan edellisestä avioliitostaan syntyneeseen, teini-ikäiseen tyttäreensä (Alexia Fast). Hyvästä onnestaan huolimatta, Helenillä on salaisuus menneisyydestä; ja odottamattomat romahdukset ajavat hänet vakavan masennuksen pyörteisiin. Helenin suunnaton rakkaus perhettään kohtaan, joka teki heistä joskus erottamattomat, repii heidät nyt kappaleiksi. Keskellä epätoivoista taisteluaan elämänsä, rakkautensa ja mielenterveytensä puolesta, Helen huomaa etääntyvänsä Davidista ja hakevansa lohtua hurjalta mutta hauraalta, arvoitukselliselta ja rauhattomalta nuorelta naiselta, Mathildalta (Lauren Lee Smith), joka kamppailee myös (mielenterveysongelmien kanssa – ja jonka poikkeuksellinen henki ja omistautuminen loistaa
kuin lepattava liekki Helenin pimeydessä.
 
eras vierailija
Shutter Island, loistava leffa, olikohan nyt viime vuonna julkaistu. Trilleri vankimielisairaalasaarella (Leonardo DiCaprio). Toinen minka muistan hamarasti, oli F. Scott Fitzgeraldin elamasta kertova elokuva, hanen vaimollaan oli mielenterveysongelmia. Ja sitten lahelta liippaa se missa samainen DiCaprio nuorempana esitti autistista poikaa jolla sairaalloisen ylipainoinen aiti... Leffassa myos Johnny Depp. What's Eating Gilbert Grape taisi olla leffan nimi.
Lisaksi Hilary and Jackie, paaroolissa Emily Watson). Tositapahtumiin perustuva elokuva jossa kuuluisa, suorastaan nerokas sellisti sairastuu MS:iin ja mielikin jarkkyy, on aika ristiriitainen persoona. Hyva leffa silloin kun sen aikanaan nain, pitaiskin katsoa uudestaan.
 
Hmmm...
Benny & Joon

Bennyä esittää Johnny Depp :)

muistaakseni ihan hyvä elokuva mutta jäin miettimään oliko elokuvan Joon ennemminkin lievästi kehitysvammainen vai oliko hänellä mielisairaus?
 
"sama"
Benny & Joon

Bennyä esittää Johnny Depp :)

muistaakseni ihan hyvä elokuva mutta jäin miettimään oliko elokuvan Joon ennemminkin lievästi kehitysvammainen vai oliko hänellä mielisairaus?
Löysinkin jo :

"Mekaanikkoisoveli Benny (Quinn) viettää hankalaa arkea huolehtiessaan henkisesti sairaasta siskostaan Joonista (Masterson). Asiat mutkistuvat entisestään, kun miehen kontoille kaadetaan vielä korttipelissä panoksena ollut outolintu Sam (Depp).

Elokuvassa seurataan erityisesti mentaalisesti herkän Joonin ja pikku kulkurimaisen lapsekkuuden omaavan Samin vaikutusta toisiinsa. Voisiko olla, että tämä naiivi pikkumies voisi koomisen elekielensä ja slapstickinsä avulla olla henkisesti lähempänä Joonia kuin hänen veljensä, jonka kanssa Joon on elänyt koko elämänsä? Tästä seuraa pakollinen, mutta ei väkinäinen konflikti Samin ja Bennyn välillä."
 

Yhteistyössä