Azamun, joutuuko kukaan syömään?

karrageeni
Alkuperäinen kirjoittaja tärkeää;25449845:
Varokaa sitä UNICAT- oraalisuspensiota, jos joku aikoo juottaa ennen magneettikuvausta! Siinä on mm ksantaanikumia (pilaantuneen salaatin limasta tehtyä lisäainetta) ja karrageenia E407, joka aiheuttaa tulehduksia. Onpa crohnikot saaneet siitä myrkytyksiäkin!

Lue kirja "Petoksen siemenet" ensitilassa!
Tobacmannin tekstistä pätkä. lisään kappalevälejä selvennykseksi:

"Inflammatory bowel disease and colorectal malignancy represent major sources of morbidity and mortality in the United States. A possible factor in the etiology of these pathologies is exposure to carrageenan.

Several investigators have expressed their concerns about the use of undegraded carrageenan in food products (6-10), yet no legislative protection to restrict incorporation of low molecular weight fractions has been enacted.

In fact, there has been no substantive review by the Food and Drug Administration of carrageenan since the studies undertaken more than two decades ago.

However, there has been increased evidence regarding the cancer-promoting activity of undegraded carrageenan and further confirmation of the carcinogenic potential of degraded carrageenan.

Evidence for the role in carcinogenesis of carrageenan appears to support a nongenotoxic model based on direct toxic effects, for carrageenan has been nonmutagenic in Salmonella mutagenicity testing and nongenotoxic by DNA repair tests (60,102).

A model of cellular destruction--from disruption of lysosomes by accumulation of carrageenan by-products or by interference with normal cellular oxidation-reduction processes from sulfate metabolites--emerges from review of the experimental studies.

The impact of sulfatases, of either bacterial or human origin, on the metabolism of carrageenan requires further investigation. By interference with the normal intracellular feedback mechanisms associated with arylsulfatase activity, including steroid sulfatase, the highly sulfated carrageenan may have an impact on the availability of active, unsulfated hormones, such as dehydroepiandrosterone, derived from dehydroepiandrosterone-sulfate, and estrone-1, derived from estrone-1 sulfate.

Genetic characteristics that affect sulfatase and hydrolysis reactions as well as the individual intestinal microflora may influence how carrageenan is metabolized and how its effects are manifested.

These factors may determine how carrageenan is metabolized differently by different individuals, but these characteristics may not be accessible to manipulation.

A basic factor that can be controlled is the intake of carrageenan, which is amenable to dietary modification or food additive regulation.

Although carrageenan is widely used as a food additive for its texture-enhancing properties, other gums, some of which are used in combination with carrageenan, such as locust bean gum, gum arabic, alginate, guar gum, or xanthan gum, potentially can be used alone or in different combinations as substitutes for carrageenan (41,46).

Alternatively, higher fat composition can lead to changes in food properties that may compensate for exclusion of carrageenan.

Other hydrocolloids that are used as stabilizers and thickeners have not been associated with harmful gastrointestinal effects, and it is reasonable to expect that they could replace carrageenan in many food products.

Although the dietary fibers pectin and psyllium affect intestinal motility, ulcerations or neoplasms have not been induced with either these or the other water-soluble polymers used as food additives.

In contrast, other highly sulfated polysaccharides, amylopectin sulfate and dextran sulfate sodium, have induced ulcerations and neoplasia, suggesting that the degree of sulfation and polysaccharide molecular weight may be critical for induction of the observed effects (102)."

Sen koodi siis on E407
 
Myrkkymaissista
Kirjassa Aitoa ruokaa Mats-Eric Nilsson kirjoittaa sivulla 22 niitä syitä, mitkä mun mielestä ovat aivan selviä syitä myrkytysoireisiin, jotka ilmenevät suolisto- ym- tulehduksina, -verenvuotoina. Siihen se koisakin kuolee, jos asiaa tarkemmin selvittää.. Maissi itse tuottaa sen koisamyrkyn, jonka jäämää tietysti on siitä valmistetuissa tuotteissakin, mut luomumaississa niitä ei saa olla.

Tässä pätkä:

"Otataan esimerkiksi muunnettu maissitärkkelys, jota on tuhansissa tuoteselosteissa. Näin se valmistetaan tavallisimman menetelmän mukaan:

Tavalliseen maissitärkkelykseen sekoitetaan valtavissa tankeissa p r o p y l e e n i o k s i d i a - joka on maakaasusta, k l o o r i s t a ja l i p e ä s t ä tai s u o l a h a p o s t a valmistettu öljytuote - sekä fosforioksikloridia, joka on niin haihtuvaa ja reaktiivista nestettä, että sitä on käsiteltävä hyvin varoen. Tämä myös r i k k a r u o h o m y r k k y j e n valmistukseen käytettävä kemikaali reagoi hyvin voimakkasti veden kanssa, ja siitä muodostuu s u o l a h a p p o a ja fosforin oksideja samalla, kun maissin tärkkelysmolekyylejä muutetaan ja kloorataan. Jos muokattu tärkkelys lisäksi valkaistaan, mikä voi olla tarpeen, jos sitä käytetään eräiden elintarvikkeiden lisäkkeenä, sitä käsitellään esimerkiksi r i k k i h a p olla.
Prosessin tulos on nestemäinen aine, josta puhdistetaan valmistuksen jäämät. Se suihkutetaan valtaviin tankkeihin, jossa se kuivataan nopeasti jauheeksi, ja sitten se toimitetaan elintarviketeollisuudelle, jossa se päätyy Ninan hedelmäjogurttiin, salaatinkastikkeeseen ja kalavuokaan.

Muunnettu tärkkelys antaa teollisuusruoalle sen rakenteen ja kiinteyden, joka häviää, kun valmistajat jättävät pois kalliimmat ja hankalammin käsiteltävät raaka-aineet, kuten munan ja kerman. Jo kauan sitten on kuitenkin ymmärretty, että aitojen valmistusaineiden maun ja värin jäljitteleminen ei riitä. Lisäksi on jäljiteltävä eri keinoin sitä, mistä elintarviketeknologian kielellä käytetään nimitystä mouthfeel eli miltä ruoka tuntuu suussa. Muunnetulla tärkkelyksellä on suuri merkitys erityisesti monissa k e v y t t u o t t e i s s a, joista on poistettu suuri osa luontaisesta rasvasta."

Niin, siksi moni saa viljattomasta ruoasta hyvän avun, kun jää kaikki levitteet kokonaan pois. Oikeaa luomuvoita kannattaa käyttää, jos yhtään leipää syö. Leivässä olevat fytaatit tosin estävät raudan imeytymisen ruoasta, joten ei kannata syödä viljaa ollenkaan. Mantelijauhetta voi käyttää vohveleihin ja pannareihin, sekä paljon luomumunia. Ei kuitenkaan yhtään karrageenia sisältävää luomukermaa , eikä guaria niihin.
 
maissitärkkelyksestä
Azamun 3tablettia päivässä + asacol 4tablettia 800mg läpi elämän, azamun aiheuttaa pahoinvointia ja ruokahaluttomuutta minulla.
asacol ei vaikuta mitenkään, myös kaikenlaisia muita lääkkeitä oon käyttäny, 3vuoden kokemuksella.
Kauan sitten luki Pharmacassa, et Azamunin kanssa ei saa ottaa mitään muita lääkkeitä... Siis ihan loogista, et niiden vaikutus hiipuu ja niin tekee azankin, kun se estää niiden tehoaineiden imeytymisen!

Maksalle kaikki lääkkeet ovat haitallisia, samoin munuaisille. Kannattaa katsoa aina, ettei ainakaan maissitärkkelys ole apuaineiden listassa 8kohta 6 pakkausselosteissa) listan kärjessä, sillä silloin sitä saa jatkuvasti vähän ja se yksin riittää aiheuttamaan pahoinvointia, mitä ei tietenkään kannata toisella lääkkeellä yrittää poistaa.

Näissä valmisteissa mainitaan maissitärkkelys, joka siis on hyvin halpaa ainetta ja just siksi niin yleinen täyteaine lääkkeissä:

Fimea
 
varokaa maltoa!
Muuntogeenisiä aineksia on myös lääkkeissä. Jos voit valita, ota aina sellainen missä ei ole maltodekstriiniä eikä maissitärkkelystä eikä missään tapauksessa kapselinkuoriaineksena karrageenia. Sillä saadaan koe-eläimillekin tulehdus ja monia muita vaivoja!

Crohn ja Colitis ry - CCAFIN - Kaikki ruoka-aineet sopivat?
Maltodekstriinistä kertoi muuan leikattu jo kauan sitten, että VAROKAA MALTOA! Sekin on tehty maissista, jota en tosin silloin vielä tajunnut, mutta kannattaa karttaa sitä, myös lääkevalmisteissa yleinen täyteaine:
Fimea
 
maissisiirappi
Kirjassa Aitoa ruokaa (v2008) juttu jatkuu näin:

"Maissipohjaisilla teollisilla valmistusaineilla on kuitenkin paljon muitakin käyttöaloja. Toinen pääryhmä on maissisiirappi, c o r n s y r u p , eri muodoissaan. Mutta tämäkin ilmaus johtaa ajatukset harhaan, sillä näitä kehittynein teollisin menetelmin valmistettuja aineita käytetään vain harvoin makeutukseen.

Maissisiirappi on vain kolmanneksen niin makea kuin tavallinen sokeri, ja sitä käytetään esimerkiksi myös sakeutusaineena. Lisäksi sitä voidaan käyttää siten, että entsymaattisten prosessien kautta siitä valmistetaan ainetta, joka tuoteselosteissa on nimellä d e k s t r o o s i ja josta vuorostaan voidaan käymismenetelmällä v a l m i s t a a a r o m i n v a h v e n n e t t a nimeltä natriumglutamaatti, happamuudensäätöainetta s i t r u u n a h a p p o , sakeutusainetta k s a n t a a n i k u m i ja jopa muovia. Täysin toisten prosessivaiheiden avulla voidaan dekstroosi muuntaa esimerkiksi s o r b i t o l i k s i, jota voidaan käyttää sekä makeutusaineena että sakeuttajana."
 
maissisokeri
Maissista olisi pitänyt tietää tämä:
http://www.psrast.org/maize3month.htm
Aitoa ruokaa- kirjan juttu jatkuu vielä:

"Kiistellyin maissituote on muuten fruktoosi-glukoosisiirappi eli isoglukoosi eli
H F C S, high fructose corn syrup, sillä sen vastuulle on keskustelussa laskettu lihavuuden maailmanlaajuinen yleistyminen.. Tätä vahvaa makeutusainetta alettiin valmistaa teollisessa määrin 1970- luvun lopulla, ja jo muutaman vuoden kuluttua sitä siirtyivät käyttämään virvoitusjuomien ja muiden makeiden elintarvikkeiden valmistajat. I s o g l u k o o s i a valmistetaan korkeissa tornimaisissa rakennuksissa hyvin monimutkaisessa prosessissa, jossa rypälesokerin atomit siirtyvät uuteen järjestykseen. Lopputulos on paljon tavallista sokeria halvempaa ja lisäksi kahdeksan kertaa makeampaa."

Nopeista hiilareista pöpöt saavat tulehdukseen tietysti helpoiten tarvitsemansa energia, kuten hiivatkin ym. Ei ihme, jos monet vaivat kroonistuu:-(

Ja koisamyrkky pysyy tietysti tuotteessa, kun se kasvi sen itse tuottaa, geenimuuntelun avulla on saatu hyvin halpaa ainetta, koska sadot ovat valtavia. Maissikoisahan tuhosi aiemmin ne pellot ja pitipä niihin erikseen se myrkkykin levittää... Enää ei tarvi.
 
ksantaanikumi?
[QUOTE="Hmm";25464651]mä oon tippunu ihan kärryiltä, siis onko noissa ruoka ym jutuissa syy siihen miksi hällä tulee koko ajan noita ihokasvaimia? Tyvisolusyöpä onko se nyt toiselta nimeltä okasolusyöpä? Molempia on käytetty.[/QUOTE]

Ehkä nämä asiat ovat vaan väärässä järjestyksessä tässä? Telkkarista tuli muuan tosi hyvä ohjelma jokin aika sitten ja tein siitä yhteenvedon tuonne:
muunneltu maissitarkkelys E1442 ja E1422 seka maltodekstriini, myrkkymaissiako

Eihän tuo enää mitään allergiaa ole...
Okasolusta en mitään tiedä, mutta syöpä yleensäkin alkaa kasvaa vain rikottuun soluun ja terve solukko säästy siltä. Ksantaanikumia muuten on monissa voiteissa... Onko sellaista sisältävää ollut käytössä?
 
xanthan gum
[QUOTE="Hmm";25464651]mä oon tippunu ihan kärryiltä, siis onko noissa ruoka ym jutuissa syy siihen miksi hällä tulee koko ajan noita ihokasvaimia? Tyvisolusyöpä onko se nyt toiselta nimeltä okasolusyöpä? Molempia on käytetty.[/QUOTE]

Mun mielestä kannattaa ainakin ksantaanikumia sisältävät tuotteet jättää kokonaan käyttämättä - se kun on tehty maissista, jos luit edellisen tekstin. Siis näissä apteekkivalmisteissakin on sitä ksantaanikumia:
Fimea
 
käänntäkää pliis
Tuolta listasta löytyi toinenkin varjoainelitku myrkkyineen:
http://spc.nam.fi/indox/nam/html/nam/humspc/1/399491.pdf
Kuka noista komlikaatioista vastaa käytännössä?

Kaikki maissista tehdyt valmisteet täytyisi saada pois ruoasta, koska ne aiheuttavat myös maksavaurioita! Miksi ei siis olisi suolistollekin liian rankkoja juttuja, varsinkin jos maksa ei toimi, menee kaikki suolistoon puhdistamattomana!

"An environmental campaigner protesting against GM crops. A study said it can cause organ damage.

Fresh fears were raised over GM crops yesterday after a study showed they can cause liver and kidney damage.

According to the research, animals fed on three strains of genetically modified maize created by the U.S. biotech firm Monsanto suffered signs of organ damage after just three months.

The findings only came to light after Monsanto was forced to publish its raw data on safety tests by anti-GM campaigners.

They add to the evidence that GM crops may damage health as well as be harmful to the environment.

The figures released by Monsanto were examined by French researcher Dr Gilles-Eric Seralini, from the University of Caen.

Yesterday he called for more studies to check for long-term organ damage.

'What we've shown is clearly not proof of toxicity, but signs of toxicity,' he told New Scientist magazine. 'I'm sure there's no acute toxicity but who's to say there are no chronic effects?'

The experiments were carried out by Monsanto researchers on three strains of GM maize. Two of the varieties contained genes for the Bt protein which protects the plant against the corn borer pest, while a third was genetically modified to be resistant to the weedkiller glyphosate. All three strains are widely grown in America, while one is the only GM crop grown in Europe, mostly in Spain.

Monsanto only released the raw data after a legal challenge from Greenpeace, the Swedish Board of Agriculture and French anti- GM campaigners.

Dr Seralini concluded that rats which ate the GM maize had ' statistically significant' signs of liver and kidney damage. Each strain was linked to unusual concentrations of hormones in the blood and urine of rats fed the maize for three months, compared to rats given a non-GM diet.

The higher hormone levels suggest that animals' livers and kidneys are not working properly.

Female rats fed one of the strains also had higher blood sugar levels and raised levels of fatty substances caused triglycerides, Dr Seralini reported in the International Journal of Microbiology.

The analysis concluded: 'These substances have never before been an integral part of the human or animal diet and therefore their health consequences for those who consume them, especially over long time periods are currently unknown.'

Monsanto claimed the analysis of its data was 'based on faulty analytical methods and reasoning, and does not call into question the safety findings for these products'. "
 
olennaista
Nois potilasyhdistykset ovat lääketehtaiden perustamia markkinointikanavia ja alentavat tehokkaasti kynnystä aloittaa uusi lääkuitys, mitä yleensä hoidoksi luetaan. Monet tutkimukset taas ovat hengenvaarallisia, eivätkä ole alkuunkaan HOITOJA. Nämä perusasiat täytyisi erottaa aina, mutta tosi on, että diagnoosista ei pääse eroon ikinä - kaikki vaivat menevät jatkossa sen piikkiin eikä esim crohnikoiden myrkytyksiä lueta lääkkeiden haittavaikutuksiin:-(

http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?p=1265782&sid=350e21389622%20dc5c47c4e6edc386d11d#p1265782
 
perusjuttua
Noi potilasyhdistykset ovat lääketehtaiden perustamia markkinointikanavia ja alentavat tehokkaasti kynnystä aloittaa uusi lääkitys, mitä yleensä hoidoksi luetaan.

Monet tutkimukset taas ovat hengenvaarallisia, eivätkä ole alkuunkaan HOITOJA.

Nämä perusasiat täytyisi erottaa aina, mutta tosi on, että diagnoosista ei pääse eroon ikinä - kaikki vaivat menevät jatkossa sen piikkiin eikä esim crohnikoiden myrkytyksiä lueta lääkkeiden haittavaikutuksiin:-(

Mitä teen väärin, turvottaa ja närästää! Ruokapäiväkirjani - karppaus.info :: keskustelufoorumi
Käypä-hoito-suosituksetkin ovat suurelta osin lääketehtaiden suosituksia, katsos uusimmasta luettelosta:

"Airi Jussila: Kutsuttuna luennoitsija lääkealan yritysten järjestämissä tilaisuuksissa ja saanut niistä luentopalkkion (Abbot, MSD). Osallistunut ulkomaisiin kongresseihin lääkealan yritysten maksamana; matkat ja/tai osallistumismaksu (Abbot, Ferring, MSD, Tillotts Pharma AB). Antanut asiantuntija-apua lääkealan yrityksille ja saanut siitä palkkion (Ferring, Tillotts Pharma AB). ABBOT:n ja MSD:n ns. Advisory boardin jäsen.

Heikki Järvinen: Luennoinut lääketieteellisenä asiantuntijana lääkealan yritysten tilaisuuksissa (Sanofi-Aventis Oy, Roche Oy).

Anna-Liisa Karvonen: Ei sidonnaisuuksia.

Tarja Ruuska: Luennoinut terveydenhuollon tilaisuuksissa ja saanut luennoista palkkion (MSD, Schering-Plough, Otsuka Pharma Scandinavia).

Taina Sipponen: Toistuvia luentoja eri terveydenhuollon ja/tai lääkealan yritysten koulutuksissa (Abbott, MSD ja Tillotts Pharma). Ulkomaan kongressimatka terveydenhuollon ja/tai lääkealan yritysten rahoittamana (Abbott ja Algol).

Alpo Vuorio: Oma yritys Skyleron Oy."

Ketään en syytä, vaan tämä systeemi toimii niin. Sitten on vielä lobbausryhmät erikseen... Ruoka huononee vuosi vuodelta, mutta kukas sille mitään mahtaa? Muuntogeeniset ainekset ujutettiin ensin lääkkeisiin jne...
 
pakko kertoa
Koekaniineitahan nuo ihymiset ovat olleet, mutta syitä ei todellakaan kukaan etsi missään, kun niihin ei ole olemassa sarhoittajaa! Ainoastaan patentointi kannattaa ja varsinkin kun sen patenttisuoja-ajalle saa mahdollisimman paljon (nuoria) potilaita, jotka eivät missään tapauksessa tule valittamaan. Ei tietenkään sellaiset valita, jotka obat lääkitystä PYYTÄNEET itse? No, suurista summista on kuitenkin kysymys eikä siellä palstoilla omin konstein oireettomaksi selvinneet kirjoittele. Siis ei ainakaan tuolla:
http://www.crohnjacolitis.fi/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl?num=1187975143/3#3
 
olennaista
Koekaniineitahan nuo ihymiset ovat olleet, mutta syitä ei todellakaan kukaan etsi missään, kun niihin ei ole olemassa sarhoittajaa! Ainoastaan patentointi kannattaa ja varsinkin kun sen patenttisuoja-ajalle saa mahdollisimman paljon (nuoria) potilaita, jotka eivät missään tapauksessa tule valittamaan. Ei tietenkään sellaiset valita, jotka obat lääkitystä PYYTÄNEET itse? No, suurista summista on kuitenkin kysymys eikä siellä palstoilla omin konstein oireettomaksi selvinneet kirjoittele. Siis ei ainakaan tuolla:
Crohn ja Colitis ry - CCAFIN - Humira
Kahta lääkettä ei saisi koskaan syödä yhtaikaa.
 
yliherkkyytta ei ole
"Foolihappo (folic acid) on pterryylimonoglutamaatti (pteroyl monoglutamic acid, PGA). Siinä on kolme osaa: pteridiinirengas, p-aminobentsoaatti (para-aminobenzoic acid, PABA) ja glutamiinihappo (gln). Foolihappo on vitamiinin synteettinen muoto, eikä sitä ole luonnostaan elintarvikkeissa.
Elintarvikkeitten folaatit ovat pteryylipolyglutamaatteja (pteroylpolyglutamates) , joissa on 1- 6 glutamiinihappoyksikköä lisänä." kertoo Pikenruokablogi.

Miksi meidän täytyisi sietää noita synteettisiä valmisteita? Itse en terveenä siedä ollenkaan glysiiniä enkä glutamiinihappoa, joita on myös luomusokerissa.

Glutamiinihappoahan tarvitsee vain syöpäsolu:-(
 

Yhteistyössä