Kommentteja talon pohjapiirroksesta ja ulkonäöstä?

  • Viestiketjun aloittaja aabb
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
...tuo ahdas tuulikaappi häiritsee, tarviiko sitä välttämättä? Voisko ainakin välioven ottaa pois ja vaikka lyhentää sitä olohuoneen ja eteisen välistä seinää tai jotain?
 
"vieras"
.. niin ja vielä khh:sta tuossa 2.pohjassa: ehdottomasti ovi vanhempien makuuhuoneesta pois, niin ylellinen kuin se käytössä olisikin! Nyt siinä alkupäässä on vain ovia joka suuntaan- ei siis hyötyneliöitä ollenkaan.QUOTE]

totta, tuo hankaloittaa sisustamista todella paljon. ja vie tärkeitä neliöitä.

takan molemmille puolille sitä seinää ja siihen yläosaan voisi tehdä esim. ikkunarivistön, siis katon rajaan, meillä oli sellaiset ja toimi hyvin. toi valoa käytävään.
 
"vieras"
mä en tykkäis rampata suihkussa kodarin kautta (isossa perheessä jos joku on laittamassa viikkaamassa ymns pyykkiä, niin mites sit oma rauhaisa suihkukäynti?). eli khh ihan erikseen.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";24499408]mä en tykkäis rampata suihkussa kodarin kautta (isossa perheessä jos joku on laittamassa viikkaamassa ymns pyykkiä, niin mites sit oma rauhaisa suihkukäynti?). eli khh ihan erikseen.[/QUOTE]
Minusta huono idea.
 
"vieras"
Makuuhuoneesta kodinhoitohuoneeseen vievää ovea on turha ottaa pois, koska siihen kohtaan ei kuitenkaan voi sijoittaa oikein muuta kuin ehkä jonkun aneemisen lipaston ja sekin on oikeastaan vaan tiellä.
 
rakentaja itsekin
[QUOTE="vieras";24499408]mä en tykkäis rampata suihkussa kodarin kautta (isossa perheessä jos joku on laittamassa viikkaamassa ymns pyykkiä, niin mites sit oma rauhaisa suihkukäynti?). eli khh ihan erikseen.[/QUOTE]

Ei hyvä idea, useimmilla tulee jo neliöt vastaan.. :) Tuohonhan pitäisi siis olla erikseen saunaosasto: sauna, pesuhuone JA pukeutumistilat. Voi ajatella johonkin hotelliin mutta koti on aina koti ja omaa perhettä siellä enimmäkseen on. Voi siis ihan reilusti sanoa että menen nyt suihkuun, khh varattu!
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";24499408]mä en tykkäis rampata suihkussa kodarin kautta (isossa perheessä jos joku on laittamassa viikkaamassa ymns pyykkiä, niin mites sit oma rauhaisa suihkukäynti?). eli khh ihan erikseen.[/QUOTE]
No siitähän pääsee kätevästi saunomisen yhteydessä ulos vilvoittelemaan. Ja kivempi pukea vaatteet päälle jossakin kuin että suoraan yleisiin tiloihin pyyhe päällä, jos on vaikka esim. lapsilla vieraita.
 
"vieras"
vaatehuone puuttuu, muutenki kaappeja tosi vähän. Tuulikaappi on onneton, varsinki jos ovi kääntyy sinne päin, ei voi lattialla pitää mitään. Jos tekee autotallista sisälle oven, siihen pitää tehdä välitila(tuulikaappi) ja muistaakseni palo-ovi.
 
"hmm"
Äkkiseltään katsottunan näyttää erittäin mukavalta ratkaisulta. Mutta myös minä miettisin sitä että makuuhuoneet ovat vierekkäin ja tupamalli on toisaalta erittäin rasittava ja vaikeasti kalustettava vaihtoehto ainakin tuolla tyylillä, koska seinäpinta-alaa jää niin vähän. Eikö muutenkin olisi hankalaa että keittiön melu ja tv:n katselu käytännössä ovat aika hankala yhdistelmä. Ainakin omasta kokemuksesta keittiö saisi olla hiukan enemmän erillään, sekä ehdottomasti niin että olohuoneeseen jäisi enemmän seinäpinta-alaa mitä kalustaa.

Sikäli vielä mikäli haluatte käyttää takan lämmitystä talon lämmityksen hyväksi, kannattaisi miettiä kunnon muuria joka lämmittäisi enemmän kuin irrallinen takka. Ja kannattaisiko samaan syssyyn miettiä leivinuunia?

Onko pinta-ala mietitty lopullisesti vai voisiko olla suurempi talo?
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";24499440]Makuuhuoneesta kodinhoitohuoneeseen vievää ovea on turha ottaa pois, koska siihen kohtaan ei kuitenkaan voi sijoittaa oikein muuta kuin ehkä jonkun aneemisen lipaston ja sekin on oikeastaan vaan tiellä.[/QUOTE]

jaa, meillä on vapaalla seinällä iso kuivausoksa teline, jossa on parikymmentä oksaa, aivan loistava! kuivataan siinä päivittäin pyykkiä, eikä ole kenekään tiellä / jaloissa
 
pha
[QUOTE="vieras";24499390]...tuo ahdas tuulikaappi häiritsee, tarviiko sitä välttämättä? Voisko ainakin välioven ottaa pois ja vaikka lyhentää sitä olohuoneen ja eteisen välistä seinää tai jotain?[/QUOTE]

Suomessa tuulikaappi ei ole turha. Suoraan asuintiloihin aukeava ulko-ovi on kerrassaan typerä ratkaisu kylminä kuukausina, joita täällä riittää enemmän kuin lämpimiä.
 
"vieras"
nyt kun katsoo tarkemmin, niin kun astuu pesuhuoneeseen, niin siihen jää tuollainen hassu hyödytön neliö heti kun astuu tilaan. voisko miettiä paremmin sitä pesuhuoneen ja saunan pohjaratkaisua?
 
aabb
Tein kolmosversion pohjapiirroksesta:

http://aabb.kuvat.fi/kuvat/pohja3.jpg

Mitä olette tästä mieltä?
Muutokset kakkosversioon:
-Poistin päämakuuhuoneen ja kodinhoitohuoneen välisen oven ja lisäsin kodinhoitohuoneeseen kaappitilaa
-Poistin oven makuuhuoneesta takapihalle (pitäisiköhän se kuitenkin jättää?)
-Laitoin ovet aukeamaan oikein päin

Mitä olette mieltä tuosta tuulikaapin ja eteisen välisestä seinästä? Pitäisikö tuulikaapin seinä kokonaan poistaa, jolloin olisi vain yksi pitkä eteinen?
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";24499517]nyt kun katsoo tarkemmin, niin kun astuu pesuhuoneeseen, niin siihen jää tuollainen hassu hyödytön neliö heti kun astuu tilaan. voisko miettiä paremmin sitä pesuhuoneen ja saunan pohjaratkaisua?[/QUOTE]
Se "hassu ja hyödytön neliö" on kuivaa lattiapinta-alaa, jossa kuivataan jalat ennen astumista kodinhoitohuoneeseen.
 
aabb
Terassin täytyy tosiaan olla siitä syystä etupihalla että siellä on länsi. Ei ole mitään järkeä tehdä terassia takapihalle jossa on itä (aina pimeätä). Kyseessä on kirvevarsitontti, ja ajotie sinne tulee autotallista suoraan eteenpäin. Sekin rajottaa kovasti huoneiden ilmansuuntien sijoittelua.
 
Kiinteistökuningatar Raisa
Jep, wc liian iso. Sit onko välttämätöntä että toinen wc-pytty on just kylppärissä? Meillä se on kodinhoitohuoneessa, jossa saa tuuletusikkunan heti auki. Se ikkunatuuletus vähentää kummasti odöörejä.
 
"vieras"
Vessaan kulkemiseen tuli yksi ovi lisää ja makuuhuone ei näytä yhtään isommalta. Vuodevaatteiden pudisteluunkin täytyy nyt mennä kodinhoitohuoneen kautta, jonne ei enää ovea.
 
"vieras"
Wc:n mitoituksessa täytyy huomioda nykyiset rakennusmääräykset, koska pyörätuolilla pitää mahtua kääntymään eli ei voi juuri pienentää. Kodinhoitohuoneeseen ei ehdottomasti vessaa, jos ei erillistä ovea.
 
rakentaja itsekin
Suomessa tuulikaappi ei ole turha. Suoraan asuintiloihin aukeava ulko-ovi on kerrassaan typerä ratkaisu kylminä kuukausina, joita täällä riittää enemmän kuin lämpimiä.
Noo.. tuon kokoisessa tuulikaapissa ulko-ovi ja väliovi olisivat kuitenkin aina yhtäaikaa auki, ainakin jos kulkijoita on enempi kuin yksi. Joko kunnollisen kokoinen tuulikaappi (esim. 6 neliötä tai jopa enemmän) jossa oikeasti mahtuu olemaan tai ei tuulikaappia ollenkaan.
 
No äkkiä katottuna laittaisin taloon pari metriä lisää. Saisit isomman kodinhoitohuoneen ja vähän muuallekin tilaa. Meillä khh on "arkieteinen" eli siellä on lätkäkamat yms roinat ja kuraisina tullaan sitä kautta sisälle. Vaatehuone puuttuu. Tuleeko varastotilaa? Meillä on kolme makkaria lähekkäin ja huonosti nukkuvien lasten kanssa se on ollut ihan ehdoton juttu. Tosin meillä lapset nukku vauvasta asti omissa huoneissaan.
 
eghgh
Kiinnostaa kysyä kaikilta rakentajilta, että onko teillä kaikilla vanhempien makuuhuone talon suurin makuuhuone? Kun aikuisethan käyttää makuuhuonetta lähinnä nukkumiseen, kun taas lapset viettävät omissa huoneissaan enemmän aikaa leikkien yms.
 
"vieras"
Mitä jos laittaisit sekä kuivausrummun että pyykinpesukoneen lattialle vierekkäin, niinkuin meillä on. Siihen päälle saisit paljon pyykin laskutilaa. Paljon kätevämpi niin kuin vanhanaikainen torni.

Mikset lisänny seinää takan molemmin puolin?!
 

Yhteistyössä