Millä voin korvata valkoviinin ruoassa?

  • Viestiketjun aloittaja "hmmm"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Kastike vai joku muu?

Kastikkeet, padat ym
punaviini - lihaliemi tai muu neste, liraus soijaa maun mukaan
valkoviini - vesi/kala/kanaliemi jos noita aineksia on muutenkin ruuassa
 
Miksi se pitäisi korvata jollakin? Alkoholihan haihtuu siitä pois, joten siitä ei pitäisi olla kiinni. Vaihtaminen riippuu ihan siitä mitä ruokaa olet tekemässä. Liha-/kala-/kasvisliemi on joissakin vaihtoehto, joissakin olut tai siideri.
 
Niin miksi se pitääs korvata. Voi käyttää myös alkoholitonta valkoviiniä, on halvempaakin. Ja alkoholi haihtuu kuitenkin pois vaikka sitä olisikin. Se valkoviini vain antaa ruoalle hyvän maun ja tuoksun.
 
vierailija
kypsyttävästä hapokkuudesta kai siinä viinissä on kysymys, korvaan sitruunan mehu-vesi -sekoituksella suhteessa 1/3, kuivassa viinissäkin on sokeria, joten lisään ihan hirveän pienen tipan hunajaa
 

Yhteistyössä