Yli 1000 tiedemiestä: Ilmastonmuutos kusetusta

  • Viestiketjun aloittaja vihreät kusettavat
  • Ensimmäinen viesti
miten sen nyt ottaa
Onhan tää jo jonkinlainen ilmastonmuutos tämäkin. Ei oo moneen aikaan ollut näin paljoo lunta tähän aikaan eikä näin kylmää. Viimekin talvena meinas hukkua lumeen. Se toinen ilmastonmuutos, jossa piti tulla talvestakin kesä jäi vähän lyhyeksi.
 
"tutkija"
No hei haloo, ilmastonmuutos lisää ääri-ilmiöitä ja juuri niitähän olemme nähneet: kesän superhelteet ja nyt kovat pakkaset jo marraskuussa... ja pari lumetonta joulua jokin vuosi sitten, myrskyjä jne. kaikki merkit pitää paikkaansa. Ei se pakkanen mitään tarkoita ja talvet tulevat jopa kylmenemään jos merivirrat muuttuvat. Kyse on ilmastonMUUTOKSESTA, ei ilmaston lämpenemisestä.
 
tsr
Kyllä minä ainakin huomaan ihan selkeän muutoksen ilamstossa. Muuttunut radikaalisti muutamassa vuodessa. Huippukuumat kesät ja näin kylmät ja lumiset talvet lokakuusta lähtien HELSINGISSÄ eivät ole normaaleja.
 
"vieras"
En kyllä jaksanut tuota linkkiä edes lukea, mutta monta muuta samaan aiheeseen liittyvää olen lukenut. Ilmastonmuutosta ei kukaan kiistä, mutta moni tiedemies ei usko, että ilmastonmuutoksen syy olisi ihmisissä ja ihmisen käyttäytymisessä, vaan normaalissa luonnon kiertokulussa (jääkausia ja lauhempia kausia on aina ollut ja kuuluu ollakin jotta ekosysteemi toimisi). Ja moni tiedemies ei usko, että nykyisillä ilmastonmuutostoimilla voitaisiin vaikuttaa lopputulokseen millään tavalla, vaan ilmastonmuutos on väistämtön ja luonnolle välttämätön tosiasia.
 
"xxx"
Kyllä minä ainakin huomaan ihan selkeän muutoksen ilamstossa. Muuttunut radikaalisti muutamassa vuodessa. Huippukuumat kesät ja näin kylmät ja lumiset talvet lokakuusta lähtien HELSINGISSÄ eivät ole normaaleja.
Kyllä kakarana 70-luvulla Turussa oli jo näihin aikoihin kunnon talvi ja kentät jäädytetty ym. Koulussa hiihdeltiin ja luisteltiin täysillä. Eli olemme palanneet lapsuuden talviin. Kusetusta sanon minäkin. Samanlainen kusetus kuin vuosituhannen vaihteen tietokoneiden kyykkääminen. Tämä rahastus onnistuu vain pidempään kosks takaraja puuttuu.
 
vier4s
Juu toki, jopa 1000 tiedemiestä voi olla tuota mieltä, kun öljy- ja muu teollisuus rahoittaa tutkimuksia, onhan näitä nähty.. :D
Perehtykää ilmiöön hiukan tarkemmin, jooko? On kyse vähän laajemmista asioista kuin että onko Helsingissä kylmä talvi vai ei..!
 
vier4s
Löytyy muuten maailmasta myös vaikkapa 800 amerikkalaista tiedemiestä, jotka ovat sitä mieltä, että kreationismi on totta ja esim. fossiilit jumalan asettelemia koristeita.. 800, aika vakuuttavaa, eikös?
Paitsi että ne 800 sattuvat olemaan vain 0,84% amerikkalaisista alan tiedemiehistä, ja jenkkien ulkopuolella noita kreationisti"tieteilijöitä" ei juuri ole..
http://phylointelligence.org/dissent.html
Mitä ajatuksia tämä herättää? :D
 
vier4s
Oletteko huomanneet että enää ei puhuta ilmaston lämpenemisestä, vaan ilmastonmuutoksesta.

Ilmasto varmasti muuttuukin, koko ajanhan se muuttuu, ja kohta palellaan täälä vielä enemmän...
kyllä se on ilmaston_muutos_ ollut kaiken aikaa. Vaikka ilmiöön kuuluukin maapallon keskilömpötilan kohoaminen, muutos tuo mukanaan ääri-ilmiötä, joihin liittyy sekä lisääntynyttä kuumuutta ja kuivuutta toisilla ja suurempaa kylmyyttä toisilla alueilla :)
Plus sitten muut "mielenkiintoiset" sääilmiöt; myrskyt, hurrikaanit sun muut.
Kyllähän siitäkin on jo pitkään puhuttu, että VOI käydä niinkin, että golf-virran reitti muuttuu tai virtaus lakkaa, ja Suomessa kylmenee ihan pirusti..
 
Alkuperäinen kirjoittaja sähköpaimenkoira;22637539:
Pohjois-Atlantin oskillaatio..

Pohjois-Atlantin oskillaatio – Wikipedia

Siperiantalvia tulossa? :p
mä oottelen milloin se golfvirta hyytyy ja mä pääsen poroja paimentaan täällä etelärannikolla. voi tulla alan vaihdos sitte monelle muullekkin kyllä... vaan eikös se ole freesi elämys ;)

herttisen ihana nimmari sulla - onko se sähköinen paimenkoira vai sähköpaimenen paras ystävä?
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja vihreät kusettavat;22637254:
Ja yli 1000 tiedemiestä on myös sitä mieltä, että Raamatun luomistarina on totta. Ei sillä niin väliä, että miljoona on sitä mieltä, että se on pelkkää propagandaa. Jos kerta tuhat on jotain mieltä niin sehän on totta...

Kannattaisiko perehtyä tieteelliseen prosessiin ennen kuin teet mitään johtopäätöksiä? Ei liene sulle tuttu. Omaa ideologiaa kannattava propaganda tietysti aina maistuu mukavasti, mutta se ei muuta sitä muuksi.
 
Puolueeton
[QUOTE="vieras";22640368]Ja yli 1000 tiedemiestä on myös sitä mieltä, että Raamatun luomistarina on totta. Ei sillä niin väliä, että miljoona on sitä mieltä, että se on pelkkää propagandaa. Jos kerta tuhat on jotain mieltä niin sehän on totta...

Kannattaisiko perehtyä tieteelliseen prosessiin ennen kuin teet mitään johtopäätöksiä? Ei liene sulle tuttu. Omaa ideologiaa kannattava propaganda tietysti aina maistuu mukavasti, mutta se ei muuta sitä muuksi.[/QUOTE]

Mistä te oikeasti tiedätte, että mitään ilmaston muutosta on edes tulossa semmoisenaan kun sitä kuumotellaan? Ootte vaan kuullut ja lukenut asiasta, kun sitä kerta on nyt vuosi toisensa jälkeen hössötelty! "Vihreä" bisnes on mieletön bisnes tänä päivänä. Pölyimuristakin kehtaa pyytää 100€ enemmän kun se on "vihreä".

Älkää puolustelko teoriaa, mitä te ette käsitä ja ennenkaikkea: mitä ette ole IKINÄ itse tutkineet, nähneet tai kiistattomasti todistaneet. Painovoiman olemassaolo on todistettu, mutta ilmasto ja koko biosfääri semmoisenaan on niin monimuotoinen(mutkainen) juttu, että ihmisellä ei tule olemaan vielä vuosiin mitään hajua sen toiminnasta.
 
tulvat ovat tulvia=)
[QUOTE="vieras";23007855]Mitäs kaikki nämä brasilian, australian jne tulvat sitten ovat ellei ilmastonmuutosta???[/QUOTE]

Tulvat ovat tulvia, eivät ilmastonmuutosta.=)
 
Salangaani
Jos te oikeesti kuvittelette et ihmisen aiheuttamat tuhot ja saasteet vesistöihin, ilmaan ja maahan ei aiheuta minkäänlaisia muutoksia mihinkään, niin suosittelen hyvin HYVIN lämpimästi vähän asioihin paneutumista! Kyllä se terve järkikin ihan sanoo, et jos saastutetaan niin se aiheuttaa ongelmia. Tee vaikka testi: hengitä pakokaasuja. Tuleeko paha olo?
 

Yhteistyössä