Tyrnävä, millainen paikka lapsiperheelle?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Onko Tyrnäväläisiä tai siellä asuneita paikalla? Millainen paikka lapsiperheelle ja mitä kaikkia palveluja löytyy vai pitääkö kaikki asioinnit hoitaa Oulussa? Maksaako Tyrnävä kuntalisää?

Kaikki kommentit tervetulleita. Niin ja jos kokemusta, niin verratkaa Liminkaa ja Tyrnävää keskenään?
 
"Vieras"
[QUOTE="vieras";23079554]Onko Tyrnäväläisiä tai siellä asuneita paikalla? Millainen paikka lapsiperheelle ja mitä kaikkia palveluja löytyy vai pitääkö kaikki asioinnit hoitaa Oulussa? Maksaako Tyrnävä kuntalisää?

Kaikki kommentit tervetulleita. Niin ja jos kokemusta, niin verratkaa Liminkaa ja Tyrnävää keskenään?[/QUOTE]


Mihin päin Tyrnävää?
 
"alkup."
[QUOTE="Vieras";23098796]Mihin päin Tyrnävää?[/QUOTE]

En tiedä mitä tässä nyt tarkoitettiin, mutta olemme mahdollisesti muuttamassa Puujaakolan alueelle. Millaista se on?
 
"alkup."
siis oikeasti tyrnävälle?!

oulu parempi!

ja on oikeasti lestaparadise. niitä on suurin osa tyrnäväläisistä!!!! herranjestas. muuta nyt muuanne.
Juu, on varmasti Oulu parempi monella tapaa, siellä on viimeiset kahdeksan vuotta asuttu. Mutta jos aiomme oman omakotitalon ostaa, niin ne on tyrnävällä lähestulkoon puolet halvempia! Kerrostaloluukun takia en kaupungissa halua asua!
 
"anna"
Ite oon sieltä kotosin et tiedä nykytilannetta, mut mua ahisyaa ajatus maalla, mut asutuskeskuksessa. Mut näppärä matka kaupunkiin (etenki Murrosta). Toimivat ja uudet koulut, sekä päivähoito järjestelmä
 
Liminkalainen
Puheenvuoro Limingan puolesta... tai tarvinneeko sitä, jos Liminka on Suomen nopeiten kehittyvä ja kasvava kunta, joka kertoo siitä, että täällä on hyvä lapsiperheiden olla ja elää. Meidän kokemuksen mukaan päivähoitopaikan saa helposti, koululuokat ovat pienet ja investointeja tehdään koko ajan. Limingasta on hyvät yhteydet joka suuntaan: 4- ja 8-tie lähtevät vierestä, sekä Pohjantie (motari) vie pohjoiseen ja itään. Vajaa 20 minuuttia Ouluun, Tyrnävältä menee taatusti kauemmin?
 
tuo 425lainen puhuu pötyä
limingassa laahaa palvelut perässä. Terveyskeskukseen saa jonottamalla jonottaa niin lääkäriin kuin hammaslääkäriin. Terveyskeskus homeessa, linnukan koulussa sisätila ongelma, opettajat sekä oppilaat reagoivat. Uuden yläkoulun sisäilma on kans huonoa, jopa ilta käyttäjät ovat sen huomanneet. Päivähoito laahaa jälessään.
 
Liminkalainen
Alkuperäinen kirjoittaja tuo 425lainen puhuu pötyä;23121603:
limingassa laahaa palvelut perässä. Terveyskeskukseen saa jonottamalla jonottaa niin lääkäriin kuin hammaslääkäriin. Terveyskeskus homeessa, linnukan koulussa sisätila ongelma, opettajat sekä oppilaat reagoivat. Uuden yläkoulun sisäilma on kans huonoa, jopa ilta käyttäjät ovat sen huomanneet. Päivähoito laahaa jälessään.
Ainakin me ollaan saatu palvelua oikein hyvin. Ainoa, minkä viestistäsi allekirjoitain, on se, että terveyskeskuksen sisäilma haisee... remonttia on kai jo suunniteltu. Missä kunnassa ei tarvitsisi jonottaa lääkäriin tai hammaslääkäriin? Missä kohden Linnukan koulua on sisätiaongelma, ja mitä se käytännössä tarkoittaa? SisäILMAongelman ymmärrän, mutta sisätilaongema...??? Entä yläkoulussa? Miksi päivähoito laahaa jälessään?

Ok, mielipiteitä nämäkin, mutta saisiko myös perusteluja? Miksi mollata omaa kotikuntaansa?
 
"vieras"
[QUOTE="alkup.";23121455]Juu, on varmasti Oulu parempi monella tapaa, siellä on viimeiset kahdeksan vuotta asuttu. Mutta jos aiomme oman omakotitalon ostaa, niin ne on tyrnävällä lähestulkoon puolet halvempia! Kerrostaloluukun takia en kaupungissa halua asua![/QUOTE]

Tuo väittämä noista hinnoista ei kyllä pidä paikkaansa.. Ja ainakin ennen on maksettu tyrnävä-lisää, mutta siihen oli jotain ehtoja (oisko ollut, että piti olla jäänyt vakityöstä äitiyslomalle tms..)
 
"kotiäippä"
Pakko kommentoida kyllä..Itse olemme asuneet Tyrnävällä pari vuotta ja olemme tykänneet kovasti! Lapsiperheitä täällä asuu paljon, myös ei- lestadiolaisia perheitä, mutta mielestäni kaikki sovimme samalle kylälle hyvin. Peruspalvelut löytyy. Busseja kulkee kaupunkiin, mutta suurin osa taitaa käyttää omaa autoa. Urheilullisena perheenä täällä on luonto lähellä,hyvät ulkoilumahdollisuudet, tilava, oma tontti sekä rauha ja kotiäitinä saan kuntalisää. Tuohon kuntalisään vain on ilmeisesti tulossa muutos heinäkuussa (?), tähän mennessä sen on saanut, jos on vakityöpaikka. Tervetuloa asumaan Tyrnävälle! :)
 
vuosi asuttu
Miinuksia: vuokratontit.. aika kovat hinnat. Sähkölämmitys.
No en nyt tiedä onko vuokratontista mitenkään kova hinta, jos pitää maksaa vuokraa 900-1400 euroa vuodessa? Me rakennettiin Tyrtsille viime vuonna ja lunastettiin saman tien tontti itselle, maksoi 14000 euroa, noin 1200 neliön tontti. Kyllähän esim. Oulusta, vaikka Metsokankaalta olis saanu pistää tonttii aika paljon enemmän rahaa, useita kymmeniä tuhansia.

Rauhallista, mukavaa seutua. Ja kun täällä on kaikki talot uusia, niin helposti saa uusia kavereita. Niin lapset kuin aikuisetkin. Kuntalisää saa tietyin ehdoin - itse en esim. saanut, koska olen opiskelija, mutta lapsi ei käy päivähoidossa. Silti en saa, koska minun pitäisi ottaa koulusta lykkäystä että sitä saisin. Toinen vaihtoehto on että pitää olla töissäkäyvä ja jäädä töistä hoitovapaalle. Eli pelkkä työtön tai opiskelija sitä ei saa, vaikka lapsi ei olis hoidossakaan. Ja sehän on muistaakseni 200 euroa.

Hirveästi mitään kerhoja tms. lapsille ei ole. Kerran viikossa taitaa kokoontua joku mll:n piiri. Sitten kouluikäisille on jotain.

Ja ei meillä ainakaan ole sähkölämmitys. Lämmitysmuotoja on muitakin kuin sähkö, vaikkei kaukolämpöverkko olekaan mahdollinen.
 
kesällä kaks vuotta täyteen
Meillä on ihan oma tontti, josta osa peltoa ja vuokralla paikalisella viljelijällä...

Ainut ongelma meidän kohdalla on että täällä on hirmu vaikea tutustua uusiin ihmisiin... tulen kyllä juttuun kaikkien kanssa joihin olen törmännyt kerhoissa yms. mutta jotenkin jää silti ulkopuoliseksi kaikesta, varsinkin kun ei asu näissä omakoti lähiöissä (puujaakola yms.) missä ei edes räystäsvedet kuulu itelle ku menee naapurin tontille...

pikkusen meinaa yksinäisyys vaivata täällä! ehkä se on vähän itestäki kiinni miten asiat menee mutta enpä ite ainakaan oo päässy sillai tutustumaan keneenkään vielä ja eikä tuttujakaan oo tässä kylällä missä kyläillä kahvilla tai jota kysyä esim zeppeliiniin shoppailemaan...
 

Yhteistyössä