G: Korkeakoulun käyneet! Mikä ala? :)

  • Viestiketjun aloittaja "a.p"
  • Ensimmäinen viesti
"Vieras"
Muuttuuko koulutus vaativammaksi tai tasokkaammaksi lisäämällä kahden sanan väliin sana "korkea"? Vai onko kyse kosmeettisesta muutoksesta tyyliin "Keisarin uudet vaatteet". Sen verran olen AMK:n lopputöitä ym. lueskellut, että on tullut selväksi ero yliopiston vaatimustason suhteen. (anteeksi kaikille, koska tätä ei olisi saanut kirjoittaa )... Ennen ihmiset arvostivat taitavia ammattiosaajia eri ammattikoululinjoilta. Nykyisin kaikki ovatkin yhtäkkiä "korkeakoulun käyneitä". Samapa tuo silti kaiketi ;).
 
"vieras"
[QUOTE="viima";23000602]ei tietenkään kun sen nimikin on korkekakoulu ja siellä opiskellaan vain 240 op
kuis paljon se maisteri niit opintopisteitä kerää, olikos se 120 vai?[/QUOTE]

Ei määrä vaan laatu :D
 
EKONOMI
Ihan vain tiedoksi. Opiskein ensin vuotta tradenomiksi, mutta lopetin kesken, kun pääsin kauppakorkeakouluunlukemaan kauppatieteiden maisteriksi. Se, että suorittaa vaikka 3 opintopistettä amk:ssa ja 3 kauppakorkeassa on aivan eri asia! Eroa on kuin yöllä ja päivällä! Yliopistossa vaatimukset pisteisiin on ihan eri luokkaa!

Älkää herran tähden ruvetko rinnastamaan amk:n opintopisteitä yliopiston opintopisteisiin!
 
EJK
[QUOTE="Vieras";23036491]Muuttuuko koulutus vaativammaksi tai tasokkaammaksi lisäämällä kahden sanan väliin sana "korkea"? Vai onko kyse kosmeettisesta muutoksesta tyyliin "Keisarin uudet vaatteet". Sen verran olen AMK:n lopputöitä ym. lueskellut, että on tullut selväksi ero yliopiston vaatimustason suhteen. (anteeksi kaikille, koska tätä ei olisi saanut kirjoittaa )... Ennen ihmiset arvostivat taitavia ammattiosaajia eri ammattikoululinjoilta. Nykyisin kaikki ovatkin yhtäkkiä "korkeakoulun käyneitä". Samapa tuo silti kaiketi ;).[/QUOTE]

Eiköhän se edelleenkin ole niin, että kaikenlaisia ihmisiä tarvitaan duunareista akateemikoihin. Jokaisella on omat elämänsä avaimet käsissänsä sen suhteen, miten aikoo toimeentulonsa tulevaisuudessa hankkia. Toiset pitävät enemmän haasteista kuin toiset. Turha kateus syö ihmistä, eikä se johda mihinkään. Jos amislaisella tai vaikka amkilaisella niin vituttaa jatkuva luokkaerokeskustelu, niin silloin pitää tehdä asialle jotain.
 
Ite oon maisteri
"hih"
[QUOTE="Vieras";23036491]Muuttuuko koulutus vaativammaksi tai tasokkaammaksi lisäämällä kahden sanan väliin sana "korkea"? Vai onko kyse kosmeettisesta muutoksesta tyyliin "Keisarin uudet vaatteet". Sen verran olen AMK:n lopputöitä ym. lueskellut, että on tullut selväksi ero yliopiston vaatimustason suhteen. (anteeksi kaikille, koska tätä ei olisi saanut kirjoittaa )... Ennen ihmiset arvostivat taitavia ammattiosaajia eri ammattikoululinjoilta. Nykyisin kaikki ovatkin yhtäkkiä "korkeakoulun käyneitä". Samapa tuo silti kaiketi ;).[/QUOTE]

Ei muutu, lain mukaan se on korkeakoulu niin se on. Miten se on sinulta pois? ;)
Ja voin sanoa amk:n sekä yliopiston käyneenä, että amk oli haastavampi ja kuuluisi olla asteeltaan vielä korkeampi, (kahdenlaista taitoa ja älyä tarvitaan)siinä on vain vähemmän vuosia ja siksi hyvä näin päin. Amk:ssa täytyy olla sekä käytännönläheinen että myös tieteellinen (ainakin niillä aloilla jossa olin) välillä tuntuu että yliopistossa ollaan jokseenkin vähän kateellisia amk:lle. Siellä tuntuu olevan pelkkää kirjatietoa ja osa vaikuttaa todella tumpelolta elämässään, ettei uskoisi luokiteltavaksi "akateemiseksi" mikä vitsi :D

Mutta useimpiin ammattikorkeisiin onkin vaikeampi päästä. T. yliopistoon pääsin ekalla ja amk:hon tokalla yrityksellä. ;)
Ja miten se on niin vaikeaa muille yliopiston käyneille että ovat käyneet korkeakoulun kuten ammattikorkean käyneetkin? Onko se nyt uhka vai mikä harmittaa? ;)
 
"vieras"
Käytännössä amk:ta pitää korkeakouluna vain amk:n käyneet. Toisaalta, onhan yliopistoissakin paljon ihan pilipalilinjoja. Amk:n insinööri voi siis silti olla paljon fiksumpi kuin moni maisteri.

Nykyään kun kaikilla kaupan kassoilla ja vaatemyyjillä alkaa olemaan tradenomin tutkinto, niin tittelin arvostus väkisinkin laskee. Mutta älkää hyvät tradenomit loukkaantuko, se ei ole teidän vaan nykyisen koulutusjärjestelmän vika. Kyllä DI:nkin arvostus laskee sitä mukaa, mitä enemmän niitä koulutetaan.
 
juuh
[QUOTE="hih";23036900]
Ja miten se on niin vaikeaa muille yliopiston käyneille että ovat käyneet korkeakoulun kuten ammattikorkean käyneetkin? Onko se nyt uhka vai mikä harmittaa? ;)[/QUOTE]

Noh... Mikä ihme tarve AMK:n käyneillä on aina todistaa ja korostaa amk:n paremmuutta? Yliopisto ja AMK ovat eri koulutusmuotoja. Miten ihmeessä sairaanhoitajasta on yhtäkkiä tullut samantasoinen tutkinto kuin lääkäristä, koska niinhän se pitää tulkita näiden kommenttien perusteella. Ennen sairaanhoitaja oli opistotason tutkinto, eikä kellekään tullut mieleenkään rinnastaa sitä lääkärin tutkintoon, mutta heti kun nimeen tuli korkeakoulu ja opintoihin pari teoriakurssia lisää käytännön sijaan (siis selkeä huononnus), niin johan tuli sairaanhoitajistakin korkeakoulutettuja ja siis kandivaiheessa olevan lääkärin tasoisia.
Tai amk-insinöörit. Ennen opistosta vamistuneet olivat ihan ylpeitä opistotason käytännönläheisiä insinöörejä, mutta nykyään on kauhea tarve todistaa olevansa yhtä korkeasti koulutettu kuin DI.
Ja tämä Tradenomi tutkinto. Älytönjuttu ottaa kaupalliselle alalle yksi tutkinto lisää. Merkonomi ja Ekonomi olisivat riittäneet ihan hyvin. Mykyään tradenomit tekevät joko merkonomin tai ekonomin hommia, riippuen siitä mihin omat rahkeet riittävät.

Ja kannattaisi muistaa, että yliopistoissa voi lukea aloja, joita ei ammattikorkeakouluissa ole. Vai mites olisi matemaatikko AMK tai psykologi AMK.

AMK on hyvin tärkeä koulutusmuoto, mutta on täysin tarpeetonta luoda kilpailuasetelmaa amk- ja yliopistotutkintojen välille, koska niitä ei ole tarkoitettukaan samntasoisiksi. Molemmilla on paikkansa ja tarpeensa ja tavoitteensa, molemmat kouluttavat osaajia erilaisiin tarpeisiin.
 
Perusteekkari
Ja kyllähän se on myönnettävä, että tuota AMK:ta tuskin kukaan yliopistomaailmassa vakavissaan rinnastaa yliopistoon. Nimim. luin eilen opinnäytetyötä, jossa oli viisi (5) lähdettä, joista yksikään ei ollut tieteellinen julkaisu tai edes alan yleisopus!

Kehittäkää mieluummin niitä omia vahvuusalueitanne ja hyväksykää, ettei muutamassa vuodessa valitettavasti saa niitä aiheen parissa 5-10v puurtaneita maisteri-lisuri-tohtori -tason tyyppejä kiinni. AMK-porukalle todellakin on yhteiskunnassa tilausta, kunhan vaan pyritte mieluummin lähemmäs edesmennyttä opistojärjestelmää kuin yliopistoa.
 
"vieras"
Samaa mieltä kuin nimimerkki juuh.

Meillä on Suomessa korkakoulutuksen duaalimalli (http://savotta.org/sw/index.php?title=Duaalimalli) eikä missään vaiheessa ole ollut tarkoitettu, että nämä kaksi eri korkeakoulutuksen koulutuspolkua vastaisivat toisiaan. Ne ovat rinnakkaisia ja niiden välille kehitetään näitä siltaopintoja, jotta eri koulutusmuotojen välillä voisi liikkua (eli lähinnä AMK tutkinnon korottaminen maisteriksi ja siitä eteenpäin tohtoriksi). Mutta aina tästä vaan tapellaan...

Niin ja oma koulutus on kauppatieteellinen, KTM.
 

Yhteistyössä