Katsoin just netistä tän viikkoiset MOT:in ja A-talkin ja päätin että tässä perheessä lentää kevyttuotteet lopullisesti

  • Viestiketjun aloittaja "Hhh"
  • Ensimmäinen viesti
Hienoa! :)

Mä en oikeen tiedä onko täysjyväruis lopulta juuri parempi kuin se höttövehnäkään... Hiilaria molemmista...Kumpaakaan ei voi syödä ylenmäärin. Joittenki maha ei kestä kuituisempaa leipää, joillaki ruis tekee mahavaivoja, ja joillaki vehnä. Syökööt jokainen sitte sitä mikä passaa.

Me ostetaan satunnaisesti uotilan 100% ruisleipää, lisäaineeton ja hiivaton. Yhtä hyvin voisin syödä vaikka ranskanleipää, jos se olis myös lisäaineetonta ja hiivatonta.
 
"ttr"
[QUOTE="vieras";22059563]Siinä on huonoa hiilaria.[/QUOTE]

Terveyspropagandaa. Älkää uskoko vaan kuunnelkaa elimistöänne ja syökää monipuolisesti, lihaa, kasviksia, maitotuotteita ja viljatuotteita.
 
"ttr"
[QUOTE="vieras";22061996]Mitä uutta tietoa noissa ohjelmissa nyt sitten oli kun kaikki niistä vouhkaavat? Mikä oli se läpimurto, että nyt tuo tieto on uponnut vihdoin lähes koko kansaan?[/QUOTE]

Tuskin se nyt vielä niin laajasti koko kansaan on uponnut. Omilla aivoillaan ajattelevat ihmiset ovat tienneet 30 vuotta mm. Pekka Puskan harjoittaman terveyspropagandan valheelliseksi.

No nyt kun ajankohtaisohjelmissa on tuotu ilmi, että eläinrasva ja maitorasva sen mukana ovatkin paljon terveellisempiä kuin kasvirasvat, ja tuotiin esille tieteelliset tutkimukset joissa asia on todettu - vedätys alkaa pikkuhiljaa paljastua kansalle.

Samoin on paljastunut, että ravinnonlisistä ja vitamiinipillereistä ei ole hyötyä, vaan ne voivat aiheuttaa esim. maksavaurioita ja ihminen saa nykyään länsimaissa kaikki tarvitsemansa ravintoaineet ruosta juuri elimistölle sopivassa muodossa. Olemme vain olleet mainonnan ja propagandan uhreja kun meidät on saatu kuvittelemaan, ettei aivan tavallinen ruoka riitä turvaamaan esim. vitamiinintarvetta.
 
"vieras"
[QUOTE="ttr";22062011]Tuskin se nyt vielä niin laajasti koko kansaan on uponnut. Omilla aivoillaan ajattelevat ihmiset ovat tienneet 30 vuotta mm. Pekka Puskan harjoittaman terveyspropagandan valheelliseksi.

No nyt kun ajankohtaisohjelmissa on tuotu ilmi, että eläinrasva ja maitorasva sen mukana ovatkin paljon terveellisempiä kuin kasvirasvat, ja tuotiin esille tieteelliset tutkimukset joissa asia on todettu - vedätys alkaa pikkuhiljaa paljastua kansalle.

Samoin on paljastunut, että ravinnonlisistä ja vitamiinipillereistä ei ole hyötyä, vaan ne voivat aiheuttaa esim. maksavaurioita ja ihminen saa nykyään länsimaissa kaikki tarvitsemansa ravintoaineet ruosta juuri elimistölle sopivassa muodossa. Olemme vain olleet mainonnan ja propagandan uhreja kun meidät on saatu kuvittelemaan, ettei aivan tavallinen ruoka riitä turvaamaan esim. vitamiinintarvetta.[/QUOTE]

Tuntuu vain jotenkin hassulta, kun tälläkin palstalla näistä asioista on puhuttu iät ajat ja nyt tulee yksi (vai kaksi) ajankohtaisohjelmaa ja nyt kaupassa mummelitkin jättävät floorat hyllyyn ja valitsevatkin sen voipaketin. Siis olen kaupassa töissä ja siellä tämä ilmiö on tällä viikolla kyllä näkynyt uskomattoman voimakkaana.
 
"ttr"
[QUOTE="vieras";22062017]Tuntuu vain jotenkin hassulta, kun tälläkin palstalla näistä asioista on puhuttu iät ajat ja nyt tulee yksi (vai kaksi) ajankohtaisohjelmaa ja nyt kaupassa mummelitkin jättävät floorat hyllyyn ja valitsevatkin sen voipaketin. Siis olen kaupassa töissä ja siellä tämä ilmiö on tällä viikolla kyllä näkynyt uskomattoman voimakkaana.[/QUOTE]

Median valta. Sama media, jonka kautta meille suolletaan propagandaa, voi joskus tuoda esiin epäkohtia ja näkökulmia, jotka saavat ihmiset tajuamaan asiat hetkessä. Lisäksi aika moni on varmaan ihmetellyt, että kun koko kansa on ollut käytännössä diettillä ja kevyttuotteilla kymmeniä vuosia, niin miksi ylipainoisuus ja huonovointisuus vain lisääntyvät.
 
"vieras"
[QUOTE="ttr";22062026]Median valta. Sama media, jonka kautta meille suolletaan propagandaa, voi joskus tuoda esiin epäkohtia ja näkökulmia, jotka saavat ihmiset tajuamaan asiat hetkessä. Lisäksi aika moni on varmaan ihmetellyt, että kun koko kansa on ollut käytännössä diettillä ja kevyttuotteilla kymmeniä vuosia, niin miksi ylipainoisuus ja huonovointisuus vain lisääntyvät.[/QUOTE]

Mutta miten ihmeessä tämä aihe on mediassa vasta nyt ja se käsitellään siten, että nyt on paljastettu joku kauan varjeltu synkkä salaisuus? Onhan tämä ollut ihan yleisessä tiedossa jo kauan.
 
minä,
Ihmiset on erilaisia ei kaikille sovi sama puuro :)

http://www.ess.fi/?article=296662

Tutkija: Eri ihmisille sopii erilainen ruoka
13:29 - 18. syyskuuta 2010

Yksi voitelee leipänsä margariinilla, toinen voilla, yksi ei syö leipää ollenkaan. Kuka tekee väärin? Ehkä ei kukaan.

Pohjoismaisia ravitsemussuosituksia pohtivan dosentti Mikael Fogelholmin mukaan riippuu pitkälti geeneistä, millainen ruoka kenellekin sopii.
-On erilaisia ihmisiä, joilla on erilaiset aineenvaihdunnat ja he voivat syödä eri tavalla. Tulevaisuudessa voidaan katsoa geenikartasta, mikä sopii kenellekin. Nyt täytyy ottaa suositukseksi se, mikä näyttää toimivan keskimäärin parhaiten, sanoo Fogelholm.
Onko siis järkevämpi syödä omien tuntemusten mukaan kuin yrittää seurata ravitsemussuosituksia? Asiantuntijan vastaus on kyllä ja ei.
-Tavallaan voi elää kuten haluaa, jos se tuntuu hyvältä. Toisaalta monien pitkäaikaissairauksien kehityksessä lyhyen aikavälin hyvä olo ei kerro mitään. Voi tupakoida ja tuntea olonsa hyväksi nyt, ja sairastua silti parinkymmenen vuoden päästä, tutkija muistuttaa.
 
"minä"
[QUOTE="vieras";22062031]Mutta miten ihmeessä tämä aihe on mediassa vasta nyt ja se käsitellään siten, että nyt on paljastettu joku kauan varjeltu synkkä salaisuus? Onhan tämä ollut ihan yleisessä tiedossa jo kauan.[/QUOTE]

Ihmiset on sohvaperunoita ja autoilla ajellaan kaikki pienetkin matkat. Kyllä siinä äkkiä pulskistuu
 
"vieras"
[QUOTE="minä";22062035]Ihmiset on sohvaperunoita ja autoilla ajellaan kaikki pienetkin matkat. Kyllä siinä äkkiä pulskistuu[/QUOTE]

Ja tämä liittyi nyt aiheeseen miten?
 
itse syön nykyään mahdollisimman "löytyy luonnosta" -mantran mukaisesti. eli siis salaatteja, tomaatteja ynnä muita kasviksia, lihaa, munia, kalaa.

kun nyt mietitään että ihminen on vielä muutama tuhat vuotta sitten hakenut sapuskansa luonnosta, ei elimistö ole vielä tottunut nykyisiin keinotekoisiin aineksiin, tiedä tottuukokaan. ei luontaiseen ruokavalioon kuulu rypsiöljyt ja leivät.

väittäisin että suomalaisten ylipainoisuus johtuu juurikin siitä, että aina ruoka-aikaan kupuun tungetaan luonnoton määrä hiilaripaskaa. pari palaa leipää ja sitten perunoita, oikein kunnon hiilarikönttejä. sitten tulee insuliinipiikki ja pitää mennä lounasnokosille, terve. lapsesta pitäen koulussa opetetaan sille hiilarimössölle, hyi. etenkin tuo suomalaisen perusruokavalion perunakeskeisyys oksettaa nykyään. ne kun jättää pois on syömisen jälkeen huomattavasti pirteämpi olo kuin niiden kanssa, ja yleisestikin ottaen kevyempi ja terveempi fiilis.
 
"ttr"
[QUOTE="vieras";22062031]Mutta miten ihmeessä tämä aihe on mediassa vasta nyt ja se käsitellään siten, että nyt on paljastettu joku kauan varjeltu synkkä salaisuus? Onhan tämä ollut ihan yleisessä tiedossa jo kauan.[/QUOTE]

Onhan se tietysti ollut kielletty aihekin, koska media; lehdet ja tv saavat suuren osan tuloistaan mainostajilta. Noiden totuuksien julki tuominen on ajankohtaisohjelmilta erittäin rohkea teko.

Yleisessä tiedossa on myöskin se, että 99% kosmetiikkatuotteiden väitetyistä vaikutuksista on huuhaata. Silti kun mainontaan syydetään tarpeeksi rahaa, saadaa ihmiset ostamaan niitä kalliiseen hintaan ja uskomaan esim. että voiteet ja hammastahna nuorentavat.
 
"vieras"
[QUOTE="ttr";22062052]Onhan se tietysti ollut kielletty aihekin, koska media; lehdet ja tv saavat suuren osan tuloistaan mainostajilta. Noiden totuuksien julki tuominen on ajankohtaisohjelmilta erittäin rohkea teko.

Yleisessä tiedossa on myöskin se, että 99% kosmetiikkatuotteiden väitetyistä vaikutuksista on huuhaata. Silti kun mainontaan syydetään tarpeeksi rahaa, saadaa ihmiset ostamaan niitä kalliiseen hintaan ja uskomaan esim. että voiteet ja hammastahna nuorentavat.[/QUOTE]

Mutta jos nyt tehtäisiin joku dokumentti noista kosmetiikkatuotteiden vaikutuksista, niin olisiko se näin suuri ahaa-elämys kansalle?
 
"ttr"
[QUOTE="vieras";22062055]Mutta jos nyt tehtäisiin joku dokumentti noista kosmetiikkatuotteiden vaikutuksista, niin olisiko se näin suuri ahaa-elämys kansalle?[/QUOTE]

En usko - ei kovin helposti, eikä parin dokumentin voimalla. Varsinkin naisesta on mukava kuvitella, että pystyy jollain konsteilla säilyttämään nuoruutensa ja kauneutensa.

Tavallisen ruoan terveellisyyteen taas on melko helppo uskoa, koska ihminen pärjäsi ilman lisäravinteita 300.000 vuotta, kunnes sitten mainostaminen ja sen avulla rahan huijaaminen ihmisiltä keksittiin.

Samalla tapaa mainostamalla ja lääketeollisuuden harjoittamalla valheellisella propagandalla on mm. saatu miehet uskomaan, että heidän pitäsi olla aina valmiita seksiin kanki kovana kuin robotit.
 
nikkelillergikko
No huoh, mä käytän ainakin maalaisjärkeä ja syön hyvällä omalla tunnolla Keijun sinistä laktoositonta margariinia, mikä on kasvissyöjälle oikein oiva valinta!
onko noita saatavana luomuna? Onko niissä maissia tai soijaa?
Nikkeliallergikkona mun iho ei siedä minkäänlaisia margariineja, kun siinä prosessissa nikkeliä jää aina tuotteeseen ja mahakin on kipee margariineista. Miten toiset niitä sietää, en käsitä...

Mut laktoosittomuus on voissa ollut selvää, kun se laktoosi ei ole siihen koskaan kuulunutkaan, jos ei joku ole sitä siihen lisännyt;-)

Suola, mitä tuotteeseen laitetaan, saattaa olla ongelma, jos suolassa on paakkuuntumisenestoainetta - sehän on syaniadia, E536 ja (tunnetaan vanhastaan pahimpina myrkkyinä) varmasti turvottaa. Mut kuka sen salli meidän ruokiin, kun ainoa, mikä sitä tarvitsee, on teollisuuden putkistot, jotka menee tukkoon ja onhan moni muukin tuote pilattu niillä, kuten jauhot (hiilariavoittoisia tosin nekin..)
 
mä taas kannatan monipuolista ruokavaliota. Eli kohtuudella niin voita, kuin sokeriaki.. et ennemmin kiinnittää siihen ruuan laatuun huomiota. Siis siihen että ruoka on mahdollisimman vähän käsiteltyä eli oikeaa voita, hedelmiä, vihanneksia ja viljaa. Ihminen tarvitsee myös viljaa ja sitä sokeriakin, mut kohtuudella. Ennemmin siis kiinnittää huomiota siihen että ne nopeat hiilihydraatin lähteen pois eli makeiset ja vaaleasta viljasta tehty makaroni/leipä.. ja tilalle moniviljatuotteet.
Karppaajat on varmasti osittain oikeassa, mutta se että mennään toisesta äärilaidasta toiseen ei ole hyväksi.. eli se kultainen keskitie.
Myös yksi merkittävä asia mihin kannattaa kiinnittää huomiota on suola ja lisä-aineet.
 
Viimeksi muokattu:
karppaaja
Kun mä aloin karppaamaan ja siirryttiin täysrasvasiin tuotteisiin ja margariinista voihin niin mieheltä lähti monta kiloa vaikkei tiukasti karppaakaan. Eli rasva ei todellakaan lihota. Nyt ollaan jo kauan pysytty ihannepainossa eikä lihota enää sitten millään :)
 
ot
Mihin ihmeeseen ihminen tarvitsee sokeria? Valkoinen, puhdistettu sokeri on oikeasti myrkkyä. Syöpäsolujen ravintoainetta, tutkitusti. Luonnonmukaista makeutetta voi käyttää, mutta sokeri. Ei jos terveys on sulle kallis.

Ja jos ihminen jättää pois ruokavaliostaan huonot hiilarit (=karppaa), yllättäen suolan saanti vähenee niin, että karppaajan pitää nimenomaan lisätä suolaa tai käyttää magnesiumia turvatakseen elimistön suolojen saannin. Mielenkiintoista, vai mitä?
 
viljaton
[QUOTE="äiti";22060999 begin_of_the_skype_highlighting**************22060999******end_of_the_skype_highlighting]Etkö tajua? Tarkoitetaan sitä täysin valkoista jauhoa, joka on sitä puppua, kuten esim.
ranskanleipä on. Täysjyvävehnä on eri asia.[/QUOTE]

Miten niin on? Onhan siinä täysjyvässä myös se vaalea mukana. Tietty energiaa tulee vähemmän kun se kuori on imeytymätöntä kuitua, mutta samalla se raapii suolistoa ja estää ravintoaineita imeytymästä.

Mulla nousi hemoglobiini hurjasti kun jätin viljat (söin vain täysjyvää ), myös mahaongelmat katosivat.
 
"joku"
Alkuperäinen kirjoittaja äksyy;22061886 begin_of_the_skype_highlighting**************22061886******end_of_the_skype_highlighting:
Pitäiskö siis ihan rohkeesti siirtyä punaiseen maitoon? Mitä hyötyä siitä on siniseen verrattuna? Itse en juurinkaan maitoa juo, vähän vaan puuroon laitan, mutta jotenkin houkuttelis sitä punaista alkaa perheelle tarjoamaan. Noh, pitäiskö niin tehdä??
Punaista ehdottomasti, tuplasti enemmän energiaa samalla hinnalla. Eikä tartte niin paljoo juoda kun maistuu hyvälle ja täyttää hyvin!
 

Yhteistyössä