kuinka usein vaihdatte vauvan/taaperon vaatteet ja yöpuvun?

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
vieras
meil vaihdetaan yöpuku kerran viikossa ja alusbody noin kolmen päivän välein ja pusero ja housut sitten kun menee likaiseksi, pienistä ruokatahroista en välitä...en viitsi liian usein pestä ettei jää turhia pesuainejäämiä vaatteisiin turhan usein ;-) mites muilla?
 
Äiti
Kaikkien lasten vaatteet vaihdetaan vähintään kerran päivässä eli iltaisin laitetaan vaatteet pyykkiin. Tarvittaessa tietenkin useamminkin.
Yövaatteet vaihdetaan n. 2 kertaa viikossa.
 
Päivävaatteet menee pesuun kun likaantuu, tai jos hikoontuu (eli käytännössä joka ilta, välillä pidetään jotain 2 päivää ).

Yökkäreitä pestään viimeistään kolmen yön jälkeen, vaikkei mitään näkyvää likaa oliskaan.
En itsekään haluais samassa yökkärissä nukkua pitempäänn.
 
Suunnilleen päivittäin, välillä useammin välillä harvemmin. Ruokalapusta huolimatta vaatteet ovat joskus sen näköiset, että huhhuh ja joutuu vaihtamaan useammankin kerran päivässä, kun ei pyyhkimällä lähde irti. Yökkäriä emme käytä joka yö, vaan nukkuu "päivävaatteissa".
 
vieras
Yleensä saattaa olla samat vaatteet kahtena päivänä -siis jos ei ole mitään ruokatahroja/pukluu.
Välillä taas äiti saattaa innostuu ja vaihtaa vaatteita parikin kertaa päivässä ja tietysti jos likaantuu.
Yöpukuja on "kierrossa" neljä ja tuntuu ettei ne ikinä riitä =(
 
Normaalit päivävaatteet vaihdetaan kun on likaiset. Toki vaikka ei yhtään tahraa olisi, niin kaksi päivää on maksimi. Välillä sit menee kolmekin vaatekertaa päivässä, varsinkin nyt kun on niin innokas syömään itse :D Yöpuku vaihdetaan pari kertaa viikossa tai tietysti jos tulee likaiseksi aikaisemmin. Tyttö nyt 1v4kk.
 
vieras
hirmu usein vaihdatte vaatteita. Itse vaihdan taaperolle päivävaatteet noin joka toinen päivä. Tieten jos liikaantuu, niin sitten useammin. Housut saattaa olla jalassa useamman päivän. Yöpuku noin kahdesti viikossa.
 
vieras
Mr 2,5-veen alkkarit, sukat ja paita vaihdetaan päivittäin. Housut menevät kaksi päivää, jos ei näkyvää likaa. Yökkäri vaihdetaan kerran viikossa.

En kyllä ihan aina ymmärrä näitä nykyajan ylihysteerisiä siisteysvaatimuksia. Siistiä ja puhdasta tietenkin, mutta ei ihan niin, että voisi äidistä diagnoosia alkaa vääntää.
 
jojo
Meillä on sattunut ihmeitä, jos vauvan kanssa päästään aamusta iltaan ilman, että vaatteet pitää vaihtaa välillä. Pulautuksia tulee yhä silloin tällöin, hampaita tehdessä kuola kastelee rinnukset, sosetta on välillä missä sattuu... Jos vauva imee hihansa märiksi, niin paita menee vaihtoon. En itsekään pitäisi yllä vaatetta, jossa hihansuut tai kaula-aukon seutu on märkänä.

Joskus harvoin yöasu menettelee kaksi yötä, tai iltapäivällä vaihdettu asu kelpaa myös yöksi ylle, jolloin päivittäisten vaatekertojen määrä jää vain kahteen. Tyypillisesti päivän aikana tarvitaan ainakin kolme bodya ja kahdet housut
 
Jos on likaset
niin pesuun menee. Meillä tuo vauva pulauttelee niin paljon, että päivittäin saattaa mennä kolmekin vaatekertaa. En vaan itse kestä sitä hajua. Lisäksi kuolaa niin paljon, että paita on vyötäröä myöden märkä välillä. Ei sellaista voi lapsen päällä pitää. Yöppärit menee 2-3 yötä.
 

Yhteistyössä