litra kermaa tarttis tänään käyttää johonkin! ideoita!

  • Viestiketjun aloittaja rokkiäiti harmaana
  • Ensimmäinen viesti
guar tai E407?
Kakkuja voi tehdä, hannatädin kakkuihin ainakin menee paljon:)

Mut on siinä kermassa jotain lisuketta? Se tarvis tietää aina ensin, et ei sietokynnykset ylity:
http://koti.netplaza.fi/~paula/kotikokkeli/carrageenan.htm
 
näistä tulee hyviä
Joulutorttuja!

200g voita
4-5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
2 dl kermaa

Ja kermaa saat kulumaan jos teet ison satsin... Nää on muute hyviä! Anna taikinan olla vähintään 2 tuntia jääkaapissa ennen ku leivot. Paista 200 asteessa.
 
ap
niin, en ole ostanut sitä vaan sain joku päivä 2 litraa ystävältä ja ekasta tein kermakakkua
yms...mut toinen menossa vanhaks...pakastamista mietein,mut en ole ikinä pakastanut niin en tiedä miten käyttäytyy...ja on siis vispikermaa...
 
noh
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
sain joku päivä 2 litraa ystävältä ja ekasta tein kermakakkua
yms......ja on siis vispikermaa...

Siis tätäkö?
http://www.valio.fi/portal/page/portal/Valio/Tuotteet_ja_Uutuudet/Tuoteryhma/Tuote?t_ryhma=VALIO+VISPIKERMA&productId=1423&t_nimi=Valio+Laktoositon%26trade%3B+vispikerma+1+l+UHT&tuory=1826

Sori, en käyttäisi yhtään tuon karrageenin takia - eikä sitä ainakaan odottaville ideille saa syöttää, kun se on ruskolevää ja levissä on todella paljon jodia. Palauta se ja sano syy. Miksi hän ei itse sitä käyttänyt?

 
ap
Alkuperäinen kirjoittaja noh:
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
sain joku päivä 2 litraa ystävältä ja ekasta tein kermakakkua
yms......ja on siis vispikermaa...

Siis tätäkö?
http://www.valio.fi/portal/page/portal/Valio/Tuotteet_ja_Uutuudet/Tuoteryhma/Tuote?t_ryhma=VALIO+VISPIKERMA&productId=1423&t_nimi=Valio+Laktoositon%26trade%3B+vispikerma+1+l+UHT&tuory=1826

Sori, en käyttäisi yhtään tuon karrageenin takia - eikä sitä ainakaan odottaville ideille saa syöttää, kun se on ruskolevää ja levissä on todella paljon jodia. Palauta se ja sano syy. Miksi hän ei itse sitä käyttänyt?
ei ole valion tuote,on arla ingmanin,mutta luultavasti täysin vastaava tuote...hänellä on ravintola josta oli jäänyt ylimääräiseksi

 
boh

Siis on karrageenia noissa lutran purkeissa, molemmissa, laktoositon tai tavallinen vispikerma:-(

http://www.arlaingman.fi/fi/tuotteet/?pid=328&pcsid=11&p=4

Siinä siis yks syy, miksi niin monella ei ravintolan rasvaiset ruoat sovi ollenkaan ja tulee aina kipeeksi:-(
 
Alkuperäinen kirjoittaja boh:
Siis on karrageenia noissa lutran purkeissa, molemmissa, laktoositon tai tavallinen vispikerma:-(

http://www.arlaingman.fi/fi/tuotteet/?pid=328&pcsid=11&p=4

Siinä siis yks syy, miksi niin monella ei ravintolan rasvaiset ruoat sovi ollenkaan ja tulee aina kipeeksi:-(
valtaosalle ne kuitenkin sopivat, joten vika on tuskin ruuassa. ihmisissä vika on, jos eivät jotakin siedä.
 
Helekutti
Alkuperäinen kirjoittaja ..:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja ..:
itse varmaan ihan ensimmäisenä joisin monta kupillista kermakaakaota :p
Gläääh.... oikeesti, kermakaakaota????!? Turhan tuhtia kamaa on!
ihan oikeasti kermakaakaota... vähän kuumaa vettä ja loput kermaa, sokeritonta kaakaojauhetta :p
Mä oon kans tän kannalla. Käytät osan leivontaan ja osan jätät illaksi kaakaota varten. Tee vaikka kaurakeksejä kaveriksi. :) hemmetti kun alkoi tehdä mieli kaakaota
 
ADI-arvoa ei ole MÄÄRITELTY ollenkaan!!!!!!!!!
Kerää kaapista kaikki vanhat jauhot ja ryynit, sekoita ne siihen ja pakasta kalansyötiksi. Sit pikkireissulle mukaan aina sopiva nappula koukkuun:)

Se karrageeni tosiiaan on ruskolevää ja sisältää paljon jodia. Eviran sivuilla kerrotaan n äin:

"E 407
Karrageeni
Valmistetaan useista Rhodophyceae-ryhmän punalevälajeista. Stabilointi-, sakeuttamis- ja
hyytelöimisaine. Saa käyttää lähes kaikkiin elintarvikkeisiin, joihin saa käyttää lisäaineita, ei
kuitenkaan minipikariin pakattuihin hyytelömakeisiin. Enimmäismäärärajoitus hilloissa, hyytelöissä
ja marmeladeissa.
ADI: Ei ole määritelty
E 407a
Käsitelty Eucheuma-levä
Valmistetaan punaleviin kuuluvasta Eucheuma-levästä, ei ole yhtä käsitelty ja puhdas kuin E 407.
Saa käyttää lähes kaikkiin elintarvikkeisiin, joihin saa käyttää lisäaineita, ei kuitenkaan minipikariin
pakattuihin hyytelömakeisiin. Ei enimmäismäärärajoituksia.
ADI: Ei ole määritelty"
 
eucheuma-levää
Alkuperäinen kirjoittaja ADI-arvoa ei ole MÄÄRITELTY ollenkaan!!!!!!!!!:
Kerää kaapista kaikki vanhat jauhot ja ryynit, sekoita ne siihen ja pakasta kalansyötiksi. Sit pikkireissulle mukaan aina sopiva nappula koukkuun:)

Se karrageeni tosiiaan on ruskolevää ja sisältää paljon jodia. Eviran sivuilla kerrotaan n äin:

"
E 407a
Käsitelty Eucheuma-levä
Valmistetaan punaleviin kuuluvasta Eucheuma-levästä, ei ole yhtä käsitelty ja puhdas kuin E 407.

ADI: Ei ole määritelty"
http://images.google.fi/images?hl=fi&safe=off&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Afi%3Aofficial&um=1&sa=1&q=Eucheuma&btnG=Kuvahaku&aq=f&oq=&start=0



 

Yhteistyössä