Lapsilla sama huone/omat huoneet, kysymyksiä ja pohdintaa?

Kun pikkukakkonen syntyy, on tyttäremme 6v 3kk. Tästä vuosi eteenpäin ja isompi on jo 7 ja koulussa. Tässä kohtaa kuitenkin pitäsi löytyä jo pikkusiskolle/veljellekin ihan omaa leikkitilaa ja hyllyjä omia leluja varten, sekä sänky saa muuttaa pois aikuisten nukkumapaikan vierestä.

Mutta, mutta...

Eihän vuodenikäistä voi laittaa 7 vuotiaan kanssa samaan huoneeseen? Eikös se 7v tarvitse ihan jo omaa rauhaa kunnolla ihan vaikkapa läksyjä ajatellen...ja jos pienempi heräilee öisin ja häiritsee isomman unta.

Toisaalta en haluaisi makuuhuoneestamme leikkikeidasta, vaan pitää sen ihan vain makuuhuoneena.

Aikuisten sängyn siirto olohuoneeseen ei ole vaihtoehto. Se ei sinne mahdu, enkä sitä sinne halua.

Onko tässä sitten vain ruvettava etsimään isompaa asuntoa?

Miten teidän perheessänne hoidetaan nukkuma- ja leikkitilaa kaikille riittävästi?
 
Olohuoneeseen ei ole ovea ja koirat ravaavat ympäriinsä koko yön. Siksi tuo olohuone ei ole oikein sopiva nukkumapaikka lapselle. Mutta tuota leikkitilaa sinne voisi miettiä, sillä huone on sen mallinen, että sitä sinne saisikin kivasti.
 
kyllä meillä 6v ja 11kk tytöt on samassa huoneessa ja kohta 9v ja 3v pojat samassa huoneessa.
siinä pysyvät niin kauan kuin tässä asutaan.
Kun isommilla on omia juttuja tai kavereita niin pienemmät leikkivät olohuoneessa.
yöllä nukkuvat kaikki hyvin ja 11kk paremmin kuin äidin ja isän kanssa.
meillä on tosin yksi monitoimisänky ja yksi matala parvisänky pojilla.
parvisängyn alla on kirjoituspöytä koululaisella toistaiseksi.
 
Meillä oli kyllä tilaa, mutta 8v isoveikka halusi nukkua vauvaveikan kanssa samassa huoneessa ja myöhemmin huoneeseen muutti vielä yksi vauva lisää.
Poika taisi olla melkein 12v ennen kuin kaipasi omaa huonetta, tosin oli sitten mielissään kun vaihdeltiin huonejärjestystä ja nyt jakaa huoneen ison veljensä kanssa.
Nyt ikää on 13.5v ja ensi kuussa saa oman huoneen, odottaa sitä kohtuullisella innolla eli tykkää kun saa oman huoneen mutta voisi kyllä edelleen jakaa huoneensa jonkun sisaruksen kanssa. (on luvannut ottaa vajaa 5v:n veljensä siihen huoneeseen jos veikka ei saa nukuttua jos pikkusisko riehuu tai vauva itkee.. )

Eli aina ei lapsi edes halua sitä omaa huonetta.
 
nallekarhunäiti: Meillä on nyt sellainen järjestys, että aikuisilla on isompi huone, kuin tytöllä. Tämä siksi, että tähän muutettaessamme pari kuukautta sitten jo yritimme lasta ja ajattelimme, että tarvitsemme tilaa pinnasängylle, hoitopöydälle yms, mitkä eivät pikkumakkariin olisi mahtuneet.

Mutta mikäli lapset voi samassa huoneessa olla, niin he toki saavat tämän isomman ja tänne heidän sänkynsä ja kamansa mahtuvat loistavasti. Jää jopa kunnolla tilaa leikeille. Kiva kuulla, että myös tuo sama huone on vaihtoehto, sillä se olisi kaikista helpointa, mikäli se vaan ei esikkoa häiritse.
 
Mulla on lapset nyt vuoden ja vanhempi kohta 6 vuotias. Esikois neiti on saanut pitää oman huoneensa, ja vauva on yhä meidän makkarissa, tulee olemaankin varmaan hetken...

Leluja on siellä täällä, jokainen huone on leikkihuone. :D
 
Tyyris Tyllerö harmaana
Mites jos hommaisitte sille isommalle lapselle parvisängyn, siellä on omaa rauhaa. Sen alle koulupöytä. Nuoremman sisaruksen sänky samaan huoneeseen ja lelut vaikka sinne olkkariin. Tai voiko sitä lasten makkaria jakaa tavallaan kahteen osaan tilanjakajalla?
 
Viblsp
Meillä 4v 7kk ja 2,5v jakavat huoneen. Ja kaksoset 1v 1kk vielä aika pitkälti perhepedissä. Kun kaksoset ovat valmiita, jakavat yhden makuuhuoneen. Myöhemmin sitten sukupuolen mukaan varmaan jakavat huoneen, eli 4v 7kk ja kaksospoika samaan huoneeseen ja 2,5v ja kaksostyttö samaan.
 
Meillä on 4 lasta ja 3 makkaria. Pojat pian 12v ja 5v nukkuvat samassa huoneessa kerrossängyssä ja pojalla 10v on oma huone. Isommilla pojilla on koulupöydät huoneissaan. Yleensä he kuitenkin leikkivät keskenään ja lelut on suurimmaksi osaksi 10v pojan huoneessa ja vain joitain esikoisen omia leluja on hänen huoneessaan.
Tyttö 2v nukkuu vielä meidän makkarissa ja hänellä on oma leikkinurkkaus olkkarissa.
 
no meillä on 17 ja 18 vuotiaalla vielä yhteinen huone. juu pyörtykää nyt ja saakaa sydäri. meitä vaan nyt on niin paljon, että jokaiselle ei omaa huonetta ole. tyttö hallitsee yksin yhtä huonetta ja saa sitten aikanaan seuraksi sinne pikku veljensä. ja sit kun nuo kaksi arvatenkin muutaman vuoden sisään lentää pesästä, on molemmille pienemmille oma huone
 
Alkuperäinen kirjoittaja sef:
heidis25...minkä ikäinen lapsi on?

onko: en usko että kaupungin vuokrakämppiä saa alkaa remppaamaan ihan noin laajasti :D
Mun vanhempi tytär on tänä vuonna 9V ja pikkuneiti täytti just 1V,eikä meillä vanhempi halua pienempää huoneeseensä sotkemaan.

 
vieras
Meillä on nyt 6- ja 7-vuotiaat samassa huoneessa, 2- ja 4-vuotiaat samassa huoneessa ja vauva vielä toistaiseksi meidän kanssa. Ongelma tuleekin sitten siinä kohdin, kun vauva saa "lähtöpassit" meidän makkarista... ja kyllä tulee saamaan jossain kohdin! Sitten varmaankin laitetaan vauva isompien kanssa samaan huoneeseen tai laajennetaan ylöspäin 6- ja 7-vuotiaille omat huoneet ja vauvalle sitten vapautuisi tuo ja 2- ja 4-vuotiaat jatkaisi edelleen samassa. Kuitenkaan koskaan meillä ei tule olemaan tilaa tarjota jokaiselle omaa huonetta, aina joku joutuu jakamaan.
 
kuusikon äiti
Meillä on 12- ja 10-vuotiaat pojat samassa huoneessa, 8-vuotias tyttö ja 6-vuotias poika toisessa huoneessa ja 4-vuotias poika ja 2-vuotias tyttö vielä meidän kanssa samassa huoneessa. Ollaan siis ainakin toistaiseksi laitettu lähinnä samanikäiset samaan huoneeseen. Nähtäväksi jää, kuinka pitkään eri sukupuolten yhteiselo samassa huoneessa sujuu, 6- ja 4-vuotiaat veljekset voisivat varmasti myös viihtyä yhteisessä huoneessa, mutta tytöillä on 6 vuotta ikäeroa, se on toisaalta paljon, mutta jossain vaiheessa voi tyttöjen samaan huoneeseen muutto kuitenkin olla ratkaisu. Tosin yksi huone tarvittaisiin sitten lisää, isommat kuin kaksi nuorinta eivät varmasti halua enää kanssamme samaan huoneeseen. Olohuoneeseen muuttamista inhoaisin suuresti, joten täytyy toivoa, että joskus on varaa rakentaa se lisähuone. Niin paljon tilaa meille ei varmaan koskaan tule, että kaikilla lapsilla olisi oma huone, joten jonkinlaista jakamista meillä tullaan aina tarvitsemaan.

Parvisänkyä minäkin ehdotan isommalle, jos päädytte siihen, että lapset muuttavat samaan huoneeseen. Siellä isommalle on omaa rauhaa ja omia aarteitakin voi siellä säilyttää vaikkapa hyllyssä turvassa pienemmältä.
 

Yhteistyössä